40% İndirim
🚀 AI hisse seçimleri Mayıs'ta yükseldi PRFT 16 günde %55 yükseldi! Haziran seçimlerini kaçırmayın.Tam listeye erişin

Meksika Devlet Başkanı 1 Mayıs için yeni emeklilik fonu planlıyor

Yayın Tarihi 24.04.2024 00:23

MEXICO CITY - Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, düşük gelirli çalışanlar için emeklilik sistemini geliştirmek amacıyla Salı günü yaptığı açıklamada, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda yeni bir emeklilik fonu kurma niyetinde olduğunu duyurdu. Bu duyuru, ülke Haziran ayında yapılacak başkanlık seçimlerine hazırlanırken geldi.

Şubat ayında sunulan emeklilik reformu girişiminin bir parçası olan önerilen fon, Pazartesi günü Meksika'nın alt meclisinden yeşil ışık aldı ve Senato'dan onay bekliyor. Hükümetin planı, 70 yaş ve üzeri işçilerin sahipsiz birikimlerinden elde edilecek fon için 40 milyar pesoluk bir ilk yatırım yapılmasını içeriyor. Amaç, aylık 17,000 pesoya kadar kazanan işçilerin emekli olduklarında maaşlarının tamamını almalarını sağlamak.

Lopez Obrador düzenlediği basın toplantısında bu konudaki beklentilerini şu sözlerle dile getirdi: "Umarım 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda işçilere bir rapor sunabilir ve onlara emekli maaşlarının garanti altına alındığı ve artırılacağı müjdesini verebiliriz."

Yönetimin verdiği güvenceye rağmen muhalefet partileri, yeni fonun şu anda özel kuruluşlar tarafından yönetilen işçi birikimlerini tehlikeye atabileceğine dair endişelerini dile getirdiler. Bu endişelere karşı hükümet ve emeklilik fonu kuruluşları birliği geçen hafta bireylerin kendi hesapları üzerindeki kontrollerinin devam edeceğini ve yeni girişimin bu hususu değiştirmeyeceğini teyit etti.

Bazı muhalefet milletvekilleri de tasarının alt meclis tarafından hızla onaylanmasını eleştirerek bunu siyasi amaçlı ve potansiyel olarak anayasaya aykırı olarak nitelendirdi. Cumhurbaşkanı'nın kendisi de Yüksek Mahkeme'nin reformu anayasaya aykırı bulma ihtimalini kabul etti.

Mart ayı sonu itibariyle Meksika'daki özel emeklilik sistemi 6.1 trilyon pesonun üzerinde bir meblağı yönetmektedir. Belirtilen döviz kuru 1 ABD dolarına 16.9699 Meksika pesosu idi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.