🔮 Oracle'dan daha mı iyi? Buffet almadan 5 ay önce Adil Değer %42'lik artış görmüştüAdil Değeri Göster

Kritik karar sonrası piyasalarda sert bir oynaklık gözlenmedi

Yayın Tarihi 21.09.2023 13:42
Kritik karar sonrası piyasalar
USD/TRY
-
XAU/USD
-
GC
-
TRY/EUR
-
XU100
-
XBANK
-
GAU/TRY
-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizinde (bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı) beklentiler dahilinde 500 baz puan artırıma giderek faizi yüzde 25 seviyesinden yüzde 30'a çekti. Beklentiler dahilinde gelen karar sonrası piyasalarda sert bir oynaklık gözlenmedi.

Borsa İstanbul, karar öncesi 7.731 puanda hareket ederken sonrasında 7.821 puana kadar yükseldi ve böylelikle gün içi zirvesine ulaştı. BIST 100 endeksi, yüzde 1,33 yükselişle 7.827 puanda. Bankacılık endeksi, günün ilk yarısında borsadan pozitif ayrışarak yükselişini yüzde 2'nin üzerine kadar taşırken TCMB ile birlikte pozitif ve negatif tarafta dalgalandı. Endeks, şu dakikalarda yüzde 0,76 artışla 7.820 puanda işlem görüyor.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan 7.800 ve 7.900 seviyeleri direnç, 7.600 ve 7.500 puan destek konumunda bulunuyor.

Dolar, 27,20 TL'ye kadar yükseldi

Dolar kuru, TCMB'nin faiz kararı öncesi 26,96 TL'de bulunurken karar ile birlikle 27,2042 TL'yi test etti. Kur, halihazırda yüzde 0,52 artışla 27,12 TL'de hareket ediyor.

Dolar kuru, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 27,03 TL seviyesinde hareket ederken yeni güne 27,01 TL'den başlamıştı.

Euro ise 28,75 TL'den 28,97 TL'ye kadar çıktı. Şu dakikalarda ise yüzde 0,11 primle 28,83 TL'de bulunuyor. Euro, Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte illikit piyasalarda 29,09 TL'ye yükselmişti.

Gram altında yatay seyir

Altının gram fiyatı, bugünkü işlemlerde 1.668 - 1.679 bant aralığında işlem görürken şu an yüzde 0,35 düşüşle 1.673 lirada bulunuyor. Ons altının değeri ve dolar/TL'nin fiyatı ile hesaplanan gram altın, ons altındaki düşüşe rağmen dolar/TL'deki artışla dengeleniyor.

Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl yeni bir faiz artırımının sinyalini vermesi ve para politikasının 2024 yılına kadar gevşetilme ihtimalinin azalmasının ardından 1.920 dolara kadar geriledi. Sarı maden şu dakikalarda ise yüzde 0,42 kayıpla 1.922 dolarda işlem görüyor.

Bu makale ilk olarak Ekonomim üzerinde yayımlanmıştır.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.