🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Ekonomik reform paketini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Finansal istikrarı bir kenara koyduk, mali disiplin en önemli önceliğimiz"

Yayın Tarihi 12.03.2021 15:40
Güncelleme Tarihi 12.03.2021 15:44
© Reuters.

Investing.com - Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına katmak için gece gündüz çalışacağız, reform paketi çalışmasının özünde yatırım, üretim, istihdam temelinde büyüme amacı bulunuyor, yaşadığımız devrin ihtiyaçlarına göre şekillendirdiğimiz yeni yol haritasını paylaşıyoruz." dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
 
- 2020'de dünya ekonomisi %3,5 daraldı, sermaye akışı azaldı, gıda fiyatları son 6,5 yılın metal fiyatları ise son 9,5 yılın zirvesine çıktı. 
 
- Dünyada bunlar yaşanırken Türkiye ne yaptı? Öncelikle hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Güçlü sağlık alt yapımız ve adil sosyal güvenlik sistemimiz sayesinde vatandaşımızı çaresiz bırakmadık. böylece salgına karşı ekonomik ve sosyal bir direnç sergiledik. Türkiye'yi olumlu ayrıştırmayı başardık.
 
- Salgına rağmen %1,8 büyüdük. G-20 ülkeleri arasında Çin'in ardından ikinci sırada yer aldık. Özellikle 2. yarıda aldığımız tedbirler ve destek paketleri sayesinde ekonomiyi büyüten nadir ülkelerden biri olduk. Ülkemizi güçlendirecek adımları hiç tereddüt etmeden atıyoruz. 
 
- Açıklayacağımız reformların ana omurgasını makro ekonomik ve yapısal reformlar oluşturuyor. 
 
- İlk reform alanımız risklere karşı güçlü bir kamu maliyesi yapısı oluşturmak olacaktır. Mali disiplin en önemli önceliğimizdir. Hani diyorlar ya finansal istikrar, finansal istikrar diye, finansal istikrarı bir kenara koyduk.
 
- Harcama disiplini, kamu borç yönetimi, vergi düzenlemeleri, kamu alım ihaleleri, kamu- özel işbirlikleri ve kamu iktisadi teşebbüsleri gibi hususları kapsayan yeni politikaları hayata geçiriyoruz.
 
- Ülke risk primini düşürecek politikaları takip ediyoruz, vergileri de sadeleştiriyoruz.
 
- Kamuda taşıt alımı ve kiralanması, temsil ve ağırlama gibi harcama alanlarına sınırlamalar getiriyoruz.
 
- Esnafımıza bir müjde vermek istiyorum. Dar gelirli, basit usulde vergilendirilen kuaför, terzi, çay ocağı, tuhafiye gibi 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini kaldırıyoruz, kapsama giren esnafımızı rahatlatacak bu kararın hayırlı olmasını diliyorum.
 
- Türkiye Dijital Vergi Dairesi uygulamasını başlatıyoruz. Dijitalleşmenin getirdiği hızdan faydalanarak elektronik tebligat, elektronik inceleme, elektronik tutanak ve elektronik  raporu içeren kapsamla vergi inceleme sürelerini kısaltıyoruz.
 
*Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması devam ediyor ve gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.
 
Yazar: Necdet Erginsoy 

 

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.