🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Brezilya Merkez Bankası Selic faizini %11,75'e düşürdü

EditörJake Owen
Yayın Tarihi 14.12.2023 12:14
BR10YT=XX
-

Brezilya Merkez Bankası, para politikasını daha da gevşetmek amacıyla gösterge faiz oranı olan Selic'i 50 baz puan düşürerek üst üste dördüncü kez bu büyüklükte bir indirime gitti. Faiz oranı şu anda %11,75 seviyesinde bulunuyor ve karar öncesinde ankete katılan ekonomistlerin tahminlerine uyuyor.

Bu son indirim, bankanın hedefleriyle daha uyumlu hale gelmeye başlayan yavaşlayan enflasyona bir yanıt olarak geldi. Kasım ayına kadar geçen 12 aylık dönemdeki enflasyon oranları %4.68'e yavaşlama göstermiş olup, bu oran merkez bankasının %1.75 ila %4.75 olan hedef aralığı içerisinde yer almakla birlikte, %3.25 olan merkezi hedefin hala üzerindedir.

Merkez Bankası Para Politikası Komitesi (Copom), sonraki toplantılarda da aynı ölçüde faiz indirimlerinin devam edebileceği konusunda görüş birliğine varmıştır. Merkez Bankası Başkanı Roberto Campos Neto, Ocak ayındaki toplantının ötesinde geleceğe yönelik politika eylemlerinin ana hatlarının çizilmesinin faydalı görülmediğini belirttiğinden, bu ileriye dönük bakış açısı önceki iletişimden bir değişime işaret ediyor.

Campos Neto, küresel ekonomik görünüm ve yurt içi mali tedbirler de dahil olmak üzere çeşitli faktörler göz önünde bulundurulduğunda ihtiyatlı bir yaklaşım çağrısında bulundu. Brezilya'nın kamu maliyesini istikrara kavuşturmak üzere tasarlanan girişimlere ilişkin yasal ilerlemenin önemini vurguladı.

Başkan Luiz Inacio Lula da Silva yönetimindeki hükümet, önümüzdeki yılın bütçesinde faiz dışı açığı ortadan kaldırma taahhüdünü sürdürmüştür. Ancak bu hedefin başarısı, halen Kongre'de bekleyen bazı mali tedbirlerin kabul edilmesine bağlıdır.

Küresel olarak mali koşullar, ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını sabit tutma kararından ve gelecek yıl borçlanma maliyetlerinin düşebileceğine dair işaretlerden etkilenmiştir. Bu gelişmeler ışığında Copom, uluslararası ortamı dalgalı ancak son değerlendirmesine kıyasla daha az olumsuz olarak nitelendirdi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.