40% İndirim
🚀 AI hisse seçimleri Mayıs'ta yükseldi PRFT 16 günde %55 yükseldi! Haziran seçimlerini kaçırmayın.Tam listeye erişin

Beyaz et ihracatına kısıtlama geldi

Yayın Tarihi 30.04.2024 09:49
© Reuters.

Investing.com - Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, fiyat artışına bağlı olarak beyaz ete yıl sonuna kadar ihracat kısıtlaması getirildiği bildirildi.

InvestingPro kullanın, profesyoneller gibi kazanın! %20 indirim kodu: INVTROZEL1A

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada son yıllarda yaşanan bölgesel ve küresel risklerin küresel gıda fiyat endeksi üzerinde yukarı yönlü bir eğilim oluşturduğu ve özellikle temel tarım ürünlerinde ülkelerin iç piyasa arzını koruma faaliyetlerini ortaya çıkardığı üzerinde duruldu.

Bununla beraber, Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının ilk aylarında tavuk eti fiyatlarındaki artış hızının genel enflasyonun, yem ve enerji gibi maliyet kalemleri ile döviz kurundaki aylık fiyat değişimlerinin çok üzerine çıktığını gözlemledi. Bu durumun söz konusu ürün grubunda olağan piyasa şartlarının dışına çıkıldığını ve olağan fiyatlama davranışlarının bozulduğuna işaret ettiği vurgulandı.

Bakanlık, başta Tarım ve Orman Bakanlığı, ilgili resmi ve sektörel kuruluşlar ile yapılan istişareler ve çalışmalar sonucunda, bütün ve parça dahil olmak üzere, tavuk eti ihracatının 1 Mayıs 2024 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar aylık bazda azami 10 bin ton, toplamda ise bu yıl sonuna kadar 80 bin ton olacak şekilde sınırlandırılmasına karar verdi.

8 firmaya idari para cezası verildi

Ticaret Bakanlığı, ayrıca tavuk eti ürünleri satışlarındaki fiyat artışlarının 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında incelenmek üzere, 1.10.2022 - 31.10.2023 tarihleri dönemini kapsayacak şekilde 16 üretici firmaya Ticaret Bakanlığı müfettişlerince denetimler gerçekleştirildiğini bildirdi. Söz konusu denetimler sonucunda Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından aykırılık yaptığı tespit edilen 8 firmaya idari para cezası verildi.

Bununla birlikte Rekabet Kurumu tarafından da 04.01.2024 tarihinde beyaz et sektöründe faaliyet gösteren bazı firmalar hakkında açılan soruşturmanın gerekli idari para cezaları ile sonuçlandırıldığı ve bu cezaların ilgili firmalara 26.4.2024 tarihinde tebliğ edildiği bildirildi.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son yorumlar

kırmızı et yiyemiyordu zaten millet sıra geldi beyaz ete. herkese yetecek bereketli verimli güzelim topraklar memleket ne hale geldi arkadaş ya
dünyada gıda fiyatları düşerken senin ülkende yükseliyor niye aacaba habire para bastıgın için olmasın :))
tavuk 250 TL ne demek ya ayıptır günahtır bu insanlar bunu yaşamak için ne yaptılar herşey ateş pahası mekanlar 1 e 5 koyup satıyor kimin umurunda
Tavuk kanat 250 tl olurmuş yahu fakirin ızgrası tavuktur kanattı bununda hayalini kurar lar artık.
Atı alan üsküdarı çoktan geçti yazık ettiniz bunca insana
13 milyon sığınmacı, 10 milyon da sokak köpeği var bu ülkede. Bu saçma politikalar olmasa tavuk fiyatları, et fiyatları, kira fiyatları ne olurdun okurdu bir düşünün.
10 milyon köpeği sadece şehirlerde yaşayan.
sığınmacılar başlı başına bu ülkenin en büyük yükü devletin buna çözümü yok şehirlerde yabancı insanlar la yolda rast gelmek mekanda markette dib dibe olmak hiç hoşuma gitmiyor
Kısıtlama yaptın tamam. 10 bin ayda gonderilecek eti hangi firmalar gönderecek. Firmalar buna göre ekip kuruyor makine teçhizata yatırım yapıyor. Onun yerine belirli bir fiyat koy. Yurtiçindeki fiyatlar budur. Üretilen miktarın en fazla yüzde 20 sini ihraç edebilirsin gibi madde koy.
Hangi Tavuk firmasında Beyaz yakasın ?
Bak kardeşim sen ihraç edemeyeceksin yanındaki markete satacaksın o diyecek almam elimde çok sen diyeceksin ozaman 100 tl den al o diyecek tamam ver müşteri gelecek marketci baktı ürünler satılmıyor al müşteri 150 tl müşteri 400 den yemek yerine 150 den yiyecek
Sonra bakkal sana gelecek malzemem bitti aynı fiyattan ver ve sen ihraç etmek yerine bakkala vereceksin düzen oluşmuş olacak
mültecileride bir müdahale etseler kiralarda düşer bir zahmet
130 TL'lik tavuk kilosu 200 lira olmuş bu mu yani ceza kestik kurtardık şöyle yaptık Böyle yaptık bırakın kimi kandırıyorsunuz
zaten gdo lu insan vücuduna bi faydası yok
En önemlisi beyaz et
Göstermelik cezalar berakende zincirinde sıkıntı var üreticide değil Birde siyasilerinde tavuk çiflikleri var ama onlara ceza yok:)
inşallah faydalı olacaktır 😐
ne yapacağını bilmeyen hükümet , herşeyi zamanında yapacaktınız, beyaz ete kısıtlama degil kendi lüksünüze kısıtlama getirecektisiniz
Kanat kg fiyatı 250 lira . Yazıklar olsun . Avrupa bizi kıskanıyor dimi ? Avrupada 3500 euro maaş alıyor adam tavuk 2 eyro
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.