40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Bakan Şimşek: "Programımızın temel hedefi, enflasyonu tek haneye düşürmek"

Yayın Tarihi 08.05.2024 16:50
© Reuters.

Investing.com - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden bazı açıklamalarda bulundu.

Şu an uygulanmakta olan ekonomi programına dair bilgiler veren Şimşek, programın temel hedefinin enflasyon oranını tek haneye düşürmek olduğunu söyledi.

Vergide adaleti sağlamak adına yapılan uygulamalardan da bahseden Bakan Şimşek, asgari ücretin vergi dışı bırakılması başta olmak üzere yapılan düzenlemeleri paylaştı.

Şimşek, şu sözleri kullandı:

"Enflasyonu tek haneye düşürmeyi programımızın temel hedefi olarak belirledik.

Çünkü fiyat istikrarı olmadan gelir dağılımında adalet ve kalıcı refah artışı mümkün değildir.

Bunun yanı sıra vergide adaleti güçlendirmek için önemli düzenlemeler yaptık; örneğin

• Asgari ücreti vergi dışı bıraktık,

• Gelir vergisi tarifesinde en alt dilimdeki vergi oranını düşürdük, en üst dilimdeki vergi oranını yükselttik,

• Kurumlar vergisi oranını artırdık, banka ve finans kurumları için daha yüksek oran belirledik.

Vatandaşlarımızın alım gücünü artırmak için her alanda çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

Programımız şeffaf, öngörülebilir ve kural bazlı politikalara dayalı olup ülkemizin kendi programıdır ve başarı ile uygulanmaktadır."

Son yorumlar

tek kelimesi bile inandırıcı gelmiyor
3 haneye düşür 3 de tek rakam tek tek okuruz sorun yok
vergiyi paydaşlardan alın düzelir
Makm araçları için bunlar çwrez parası diyen liyaktsiz bakndır kendileri ,
Bana daha çok vatandaşın iliğini sömürmek gibi geldi öncelikli hedefiniz? Zaten halkın üzerinde anormal bir vergi yükü varken bu enflasyonda hâlâ inatla nereden ne koparabilirim arayışıyla ancak halkın alım gücünü düşürürsünüz. Zengini de dert yanıyor fakiri de nasıl bir ülke yarattınız oturun izleyin diyeceğim de utanır mısınız? Sanmam.
Ne zamana kadar? :) devletler enflasyonu sever ve kullanır. :)
Vergide adaleti nasıl sağladınız. Maaşlar vergiye daha erken girdi. patron vergisi ödeyecez 10. ayda. onu geçtim hadi aldığın verginin hizmeti yok onu ne yapıcaz. vergi almıyor soyuyorsunuz halkı.
enfilasyon dediğin nedir ki gülüm fakir daha da fakirleştirmek değil mi
erken seçim olsun sizde gidin bak nasıl düşüyor enflasyon eski hayat geri gelecek
Sayın bakanım bizim size güvenimiz tam.Almanya Berlinden çok sayğılar.İyi çalışmalar
euro bolmu gelsen de bi harcasan turizm geliri olurdu devlet sebeplenirse iyi olur.
Yalavaç yalaka kim bilir ne çıkarı var yallozun
niye güveniniz tam olmasın ag butarafa 30000 para birimi gönderiyorsunuz tak 1 daire 15000 para birimi gönderiyorsunuz tak bir arsa anan baban sağduruyasa 2000 para birimi gönder 1 sene mutfagını karsılasın bolbol dua etsin. nasıl işinize geliyorsa öyle davranıyosunuz. PARAMIZ PUL olmuş umrunuzda değil. nasıl bir vatan aşkı var sizde anlamış değilim.
Venezuela bile düşürdü enflasyonu biz neden düşürmeyek?
Söyleyin yahu tüik'e.
Bakışlarına bakarsak, söylediğine kendisi bile inanmıyor.
10 lira lik ekmek 12 liraya mi düşecek yoksa aman Allah ım neler yapıyorsun böyle valla bilemedim çok başarılı program var daha ne numaralar var desene ben yarın çocuklar in beslenmesine ne koyacam diye düşünüyorum
bunların sözüne inanmayın yalan dolan hep ülkeyi bitirirler gelecek kalmadı
islamcıların temel hedefi, sersefil ettikleri milleti eylerken, torunumun bile faizini ödeyeceği gavura borcumuzun ödenebilmesini sağlamak. sen de saray üzerinden atanmış borç bekçisisin, %120-130 enflasyonu utanmadan %70 açıklayan ad*mlarsınız
mehmetsenden masallar
Hala hikaye anlatıyor yalan dolan algıdan başka bişey yok haram olsun milletin hakkı şark kurnazları
Okumadım ama bence haksızsın ya
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.