40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Asya piyasaları Pazartesi gününe olumlu bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 06.05.2024 00:55
USD/JPY
-
US500
-
MIAP00000PUS
-
MIWO00000PUS
-

Asya piyasalarının, geçtiğimiz hafta küresel hisse senetlerindeki güçlü performans ve döviz piyasalarındaki istikrarın ardından haftaya olumlu bir görünümle başlaması bekleniyor. İyimser hava, finansal koşulların gevşemesiyle daha da destekleniyor.

Yatırımcılar, Çin'den hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve Endonezya'dan ilk çeyrek Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) rakamları da dahil olmak üzere bir dizi ekonomik göstergeyi dört gözle bekliyor. Ayrıca, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Paris'te bir araya geleceği siyasi temaslar da odak noktasında yer alıyor.

Piyasalardaki iyimserlik kısmen Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın Çarşamba günü yaptığı ve ABD faiz oranlarının geleceğine ilişkin güvercin bir sinyal olarak yorumlanan yorumlarına verilen olumlu tepkinin devamı niteliğinde.

Cuma günü Wall Street ve MSCI Dünya endeksi son üç haftanın en yüksek seviyelerine ulaştı. Özellikle, S&P 500 22 Şubat'tan bu yana en önemli tek günlük kazancını yaşarken, MSCI Asya ex-Japan endeksi bir önceki yılın Şubat ayından bu yana en yüksek noktasına ulaştı. Asya hisse senetleri son iki haftanın en düşük noktasından %8 oranında keskin bir yükseliş kaydetti.

ABD şirket kazançlarının genel olarak güçlü olması ve ileriye dönük yönlendirmeler, Federal Rezerv'in faiz oranlarını daha fazla artırma konusundaki tereddütleri ve daha yumuşak ekonomik verilerin varlığı ile birleştiğinde, faiz indirimlerinin bu yılın ilerleyen dönemlerinde gerçekleşebileceği umutlarını artırdı.

Goldman Sachs, küresel ve gelişmekte olan piyasa finansal koşullarının önemli ölçüde gevşediğini ve geçen yılın 22 Mart'ından bu yana en rahat noktaya ulaştığını bildirdi.

Londra piyasalarının Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı olması likiditenin azalmasına neden olurken, Japonya Merkez Bankası'nın döviz piyasasında harekete geçip geçmeyeceği konusunda spekülasyonlar yapılıyor. Japon Yeni geçen hafta ABD doları karşısında %5'e yakın bir artış göstermiş ve bu artışta Japonya'nın Pazartesi ve Çarşamba günü yaptığı iki şüpheli müdahalenin etkili olduğu düşünülmüştü.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Hedge fonları, ABD vadeli işlem piyasası verilerinin de gösterdiği gibi, yendeki kısa pozisyonlarını azalttı ve bu hareket muhtemelen yendeki keskin değer artışıyla hızlandı. Bu ayarlama, daha geniş çaplı düşüş eğilimli Asya / yükseliş eğilimli dolar ticaretinden olası bir kaymaya işaret ediyor.

Pazartesi günü açıklanacak olan Endonezya GSYH verilerinin, Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati'nin %5,17'lik tahmininin biraz altında, ilk çeyrekte yıllık %5,00'lik bir büyüme oranına işaret etmesi bekleniyor. Ancak bir önceki çeyreğe kıyasla mevsimsel olarak %0,89'luk bir daralma bekleniyor. Bu gelişme, Endonezya Merkez Bankası'nın zayıflayan rupiahı desteklemek amacıyla geçen ay beklenmedik bir şekilde faiz oranlarını 2016'da gösterge faiz oranı haline gelmesinden bu yana en yüksek oran olan %6,25'e yükseltmesinin ardından geldi.

Uluslararası ilişkiler alanında ise Xi Jinping'in beş yıl sonra gerçekleştireceği ilk Avrupa ziyaretinde, Macron'un Çin ile olan ticari dengesizlikleri ele almayı amaçladığı ticaret görüşmeleri ön planda yer alıyor.

Pazartesi günü piyasanın yönünü etkileyebilecek önemli olaylar arasında Çin'in Caixin hizmetler PMI ve Endonezya'nın ilk çeyrek GSYİH rakamlarının yanı sıra Avrupa'da devam eden diplomatik görüşmeler yer alıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.