40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Asya piyasaları karışık sinyaller arasında ekonomik verilere hazırlanıyor

Yayın Tarihi 09.05.2024 01:23
© Reuters.
USD/JPY
-

Asya piyasaları, ABD kurumsal kazançlarından gelen karışık sinyaller, güçlenen dolar ve yatırımcıların daha riskli varlıklara olan ilgisini azaltan yükselen ABD tahvil getirilerinin ardından Perşembe günü durgun bir açılışa hazırlanıyor. Japon yeni, Çarşamba günü Tokyo yetkililerinin uyarılarına neden olan zayıflığının devam etmesi nedeniyle bir kez daha mercek altına alındı. Bu uyarılara rağmen yen güçlenmedi ve dolar 156,00 yen seviyesini hedefliyor.

Yatırımcılar Perşembe günü piyasaları etkileyebilecek çeşitli ekonomik göstergeleri ve olayları dört gözle bekliyor. Bunlar arasında Çin ticaret verilerinin açıklanması, Malezya'dan bir para politikası kararı ve Filipinler'den ilk çeyrek GSYH rakamları yer alıyor. Çarşamba gününü karışık kapatan Wall Street'in performansının Asya piyasaları için fazla yol gösterici olması beklenmiyor.

Petrol fiyatları son iki ayın en düşük seviyesine geriledi ve Brent ham petrolü varil başına 82 doların altında işlem görüyor. Süregelen enflasyon endişelerine rağmen petrol fiyatlarının son haftalarda yaklaşık %10 gerilemiş olması piyasaları bir miktar rahatlatabilir.

Aralarında Japonya Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda ve Maliye Bakanı Shunichi Suzuki'nin de bulunduğu Japon yetkililer, yendeki değer kaybı ve bunun olası yansımalarına ilişkin endişelerini dile getirdi. Başkan Ueda faiz artırımı olasılığını ima ederken, Bakan Suzuki Tokyo'nun gerekirse döviz piyasasına müdahale etmeye hazır olduğunu yineledi. Bununla birlikte, dolar Çarşamba günü geç saatlerde 155,50 yen seviyesinden işlem gördü; bu seviye Japonya Merkez Bankası'nın 26 Nisan'daki politika açıklaması sırasındaki seviyesine yakın ve Japonya'nın 1 Mayıs'taki şüpheli ikinci tur piyasa müdahalesi sırasında görülen seviyelerden uzak değil.

Pekin'den gelecek verilerin Çin'in ithalat ve ihracatının Nisan ayında yıllık bazda büyümeye döndüğünü göstermesi bekleniyor. Ancak, zayıf denizaşırı talep ve kapasite fazlası gibi fabrika sahiplerinin karşılaştığı zorluklar nedeniyle ihracat büyümesinin mütevazı olması bekleniyor. Çin ve Batılı ülkeler arasındaki ticari gerilimler devam ederken, Intel Corporation (NASDAQ:INTC) ABD hükümetinin Çinli bir müşterisi için bazı ihracat lisanslarını iptal etmesi nedeniyle satışlarının etkileneceğini bildirdi.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Malezya Merkez Bankası Bank Negara Malaysia'nın üst üste altıncı toplantıda da temel faiz oranını %3,00 seviyesinde tutması beklenirken, ekonomistler en az 2026 yılına kadar bu seviyede kalacağını öngörüyor. Bu karar, zayıflayan para birimi ve istikrarlı enflasyon görünümüne rağmen alındı.

Filipinler'de ekonominin ilk çeyrekte yıllık %5.9 oranında büyüdüğü tahmin ediliyor. Ancak, çeyrekten çeyreğe büyümenin bir önceki çeyrekteki %2,1'den %1,0'e yavaşlaması bekleniyor.

Nissan (OTC:NSANY), Nippon Steel, Panasonic (OTC:PCRFY) ve Softbank (OTC:SFTBY) gibi büyük şirketlerin 2024 yılı sonuçlarını Perşembe günü açıklayacağı Japon kazanç sezonu devam ediyor.

Perşembe günü piyasalara daha fazla yön verebilecek önemli gelişmeler arasında yukarıda bahsedilen Nisan ayı Çin ticaret rakamları, Malezya'nın faiz kararı ve Filipinler'in ilk çeyrek GSYİH verileri yer alıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.