🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Asya dolar tahvil piyasasının 2024'te canlanması istikrarlı faiz oranlarına bağlı

EditörNatashya Angelica
Yayın Tarihi 04.01.2024 09:31
000660
-
005490
-

Asya'nın finansal anlaşma yapıcıları, 2024 yılında beklenen %10'luk artışla dolar tahvil ihracının yeniden canlanmasını umuyor. Bu, geçtiğimiz yılın 2015'ten bu yana en düşük faaliyet seviyesine işaret ettiği bir durgunluk döneminin ardından geliyor. İyimserlik, şirketlerin sermaye harcamalarını finanse etmek için borçlanmalarını genişletmek istemeleri nedeniyle istikrarlı faiz oranları beklentisinden kaynaklanıyor.

SK Hynix ve çelik üreticisi Posco'nun da aralarında bulunduğu büyük Asya şirketleri 2024'ün ilk günlerinde toplam 2 milyar dolar tutarında bir kaynak yaratma çabası içine girdi. Buna ek olarak Endonezya Cumhuriyeti, çok parçalı bir dolar fonlama anlaşması yoluyla 2,05 milyar doları başarıyla temin etti.

Asya Pasifik bölgesinde yalnızca 272 milyar dolarlık dolar tahvili ihracının gerçekleştiği 2023 yılındaki yavaşlama, ABD faiz oranlarının yükselmesiyle yerel para birimlerini ve yerel banka piyasalarını daha cazip hale getiren şirketlerin daha uygun maliyetli borçlanma seçenekleri aramasına bağlandı.

Asya'daki yatırım bankaları, hisse senedi sermaye piyasası işlemlerinde ve şirket satın alma danışmanlıklarında genel bir gerilemenin ortasında ücret gelirlerini daha da zorladığı için tahvil piyasasındaki düşüşün etkisini hissetti.

2021'deki COVID-19 salgını sırasında, düşük merkez bankası faizleri ve hükümetin mali teşvikleri nedeniyle Asya'daki dolar tahvil işlemleri rekor seviyelere ulaştı. Ancak, takip eden iki yıl içinde faiz oranlarının artmasıyla bu eğilim tersine döndü.

Çin'in yüksek getirili dolar tahvil ihracı, bir zamanlar dolar piyasasının önemli bir katılımcısı olan emlak sektöründe devam eden sorunlar nedeniyle durgun seyretmeye devam ediyor. 2023 yılında Çin'de dolar tahvili ihracı 42,5 milyar dolar olarak gerçekleşirken, bu rakam 2019 yılındaki 210,5 milyar dolarlık zirve ile tam bir tezat oluşturuyor.

Genel olarak, 2023 yılında Asya Pasifik bölgesinde tüm para birimlerinde ihraç edilen tahvillerin toplamı 1,72 trilyon dolar olup 2015 yılından bu yana en düşük hacmi yansıtmaktadır. Raporlama sırasındaki döviz kuru 1$ - 7,8085 Hong Kong doları şeklindeydi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.