40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

TÜİK açıkladı: İşsizlik oranı %9,4'e geriledi, işsiz sayısı 318 bin kişi azaldı

Yayın Tarihi 25.03.2024 10:16

Investing.com - Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılına ilişkin senelik işsizlik rakamlarını açıkladı.

TÜİK'in verilerine göre işsizlik oranı %9,4'e geriledi. Çalışanların %57,6'sı hizmet sektöründe yer alırken işsizlik oranının en yüksek olduğu bölge Van, Muş, Bitlis ve Hakkari olarak kayıtlara geçti.

İşsizlik oranı azaldı

TÜİK'in yayımladığı Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre, 2023 yılında 15 ve üzeri yaşta olan kişiler arasında işsizlik oranı %9,4 olarak gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıla kıyasla 1 puanlık bir azalma gösterdi. Toplam işsiz sayısı ise 318 bin kişi azalarak 3 milyon 264 bin kişi oldu.

Kaynak: TÜİK

İşsizlik oranının cinsiyet bazında incelenmesiyle erkeklerde %7,7, kadınlarda ise %12,6 olduğu görüldü.

Öte yandan, 2023 yılında istihdam edilenlerin sayısı önceki yıla göre 880 bin kişi artarak 31 milyon 632 bin kişiye yükseldi. Bu artış, istihdam oranını da 0,8 puanlık bir artışla %48,3'e taşıdı.

InvestingPro şimdi %20 indirimli! INVPROCONT kodunu kullanarak hemen kayıt olun, fırsatı kaçırmayın!

Kodu nasıl kullanacağınızdan emin değil misiniz? Adım adım gösterdiğimiz videoyu izleyebilirsiniz.

Sorularınız için destek birimimize buradan ulaşın.

Hizmet sektörü başı çekti

İstihdam edilenlerin %57,6'sı hizmet sektöründe yer alırken, %14,8'i tarım, %21,2'si sanayi ve %6,3'ü inşaat sektöründe çalıştı.

İşsizlik oranının en yüksek olduğu bölge %17,2 ile TRB2 (Van, Muş, Bitlis, Hakkari) iken, en düşük işsizlik oranı %4,9 ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) bölgesinde kaydedildi.

İş gücüne katılma oranı ise %53,3 olarak gerçekleşti. Bu oran erkeklerde %71,2, kadınlarda ise %35,8 olarak kaydedildi.

Genç işsizliği de azaldı

Genç nüfusta (15-24 yaş grubu) işsizlik oranı %17,4 olarak gerçekleşti. Bu oran bir önceki yıla göre 2 puanlık düşüş gösterdi.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

En yüksek istihdam oranı %54,5 ile TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli) Bölgesi'nde gerçekleşirken, en yüksek iş gücüne katılma oranı ise %59 ile yine aynı bölgede kaydedildi.

Son yorumlar

Konya stadının yanında çalışıyoruz. yemekhanenin mutfağı içeride şantiye içinde yemeği bile afganlar yapıyor. sahada çalışanlar asgari ücrete çalışıyor biz maaşı begenmedigimizde afganlarla tehdit ediyorlar bizi. sonra türk gencleri çalışmıyor bu düzene bu siyasete isyan ediyorum. isyan
Bunlar hangi ülkeden bahsediyor ? Dalga mı geçiyorlar ? Ya da o orandaki kişi sayısı açlıktan öldü mü ? Ağlanacak halimize gülüyoruz ya. Açıklmayın daha iyi kardeşim. Bizim derdimiz bize yeter. Böyle uydurma istatistiklerle sinirimizi bozmayın artık.
tuik diyecekte inanmiycaz olabilirmi böyle bir şey. battık bittik demiycez bide hep Hamdolsun diycez evet 1 ay sonra 1ekmeği 12 liraya alsak gene hamdolsun diycez başkada birsey demiycez
Tüik in rakamı doğru değil. çünkü o orandan daha fazla kişi var tanıdığım ve işsiz!..
Ekonomi yeteri kadar soğumamış demek ki
TÜİK verilerine hala inanan var mı?
yalan 2 aydır iş bulamıyorum
TÜİK biraz gayret ederse düşürecek işsizliği. Ha gayret.
yo bence artti
ziyaaa🤣
Reis diye yazılır “Adam” diye okunur
Ne işin var gurbette gelll recep sesime gell
Davulun sesi uzaktan iyi gelir. Dön memleketine de neler çektiğimizi yaşayarak gör. Öyle cebinde euro ile gezmek kolay. Sıkıyorsa gel TL kazan TL harca bakalım ne kadar dayanabileceksin.
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.