🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

TL varlıklar ve BIST bugün Merkez Bankası'nın desteğiyle pozitif ayrışıyor

Yayın Tarihi 17.06.2019 16:31
© Reuters.
USD/TRY
-
XU100
-
XBANK
-
TR2YT=XX
-
GAU/TRY
-

Investing.com - Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in kredi not indirimine gitmesi sonrası haftaya düşüşle başlayan TL varlıklar, günün 2. yarısında TCMB’nin piyasa yapıcılığı Sisteminin desteklenmesi amacıyla piyasa yapıcı bankalara açık piyasa işlemleri çerçevesinde likidite imkânı kullandırılmasına karar vermesi ve bu uygulamadaki faiz oranının %23 yani politika faizinin 100 bp altında olacağını açıklaması ile TL varlıklar bugünkü kayıplarını sildi.

Merkezin desteği ile özellikle tahvil ve bono tarafındaki fon maliyetinin düşeceği beklentisiyle bugün TL varlıklar yükselişe geçti. BIST 100 bugün günlük bazda %1,45 kazançla 92.075 bp seviyesine BIST Bankalar %3’ye yakın kazançla 121.515 bp seviyesine yükseldi.

Gün başında 5,9280 seviyesine yükselen USD/TRY kuru, sonrasında yönünü aşağı çevirdi ve 5,85’e gerileyerek bugün dolar karşısında en iyi yükselişi gösteren para birimi oldu.
Son haftalarda hem siyasi riskler hem İstanbul seçimi hem de ekonomik veriler nedeniyle düşüş yaşayan TL varlıkların bugün gün başındaki seyrini TCMB hamlesi sonrası değiştirdiğini görüyoruz.

Günlük bazda borsa en iyi kazancı sağlarken borsayı altın fiyatları takip ediyor. Ons altının geçen hafta 1,258$ seviyesine yükselmesi ve kurun da 5,90 üzerine çıkması ile 259 TL’ye yaklaşarak yıl içi zirveyi tekrar test eden Gram Altın, bugün hem onsun kazançlarını azaltması hem de kurun gerilemesi ile 251,70 TL’ye geriledi.

Son saat itibariyle gram 253 TL, USD/TRY 5,8670 ve BIST 92 bin bp üzerinde işlem görürken Türkiye 2 Yıllık gösterge faiz de %22,36’ya geriledi.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.