40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Powell, Fed'in faiz politikasıyla ilgili son görüşlerini aktardı

Yayın Tarihi 06.03.2024 17:24
© Reuters

Investing.com - ABD Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde konuşmasında bankanın faiz politikası yönelik görüşlerini yineledi.

Bu yıl faiz indirimine gidileceğine yönelik beklentileri destekleyen Powell, sürecin ne zaman başlayacağı söylemek için henüz erken olduğunu ifade etti. Fed Başkanı, politika
yapıcılarının enflasyon kaynaklı risklere karşı dikkatli olmaya devam ettiklerini ve parasal genişleme sürecine çok hızlı bir şekilde girmek istemediklerini söyledi.

Powell açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Politika faizinin hedef aralığında yapılacak herhangi bir ayarlamayı değerlendirirken, gelen verileri, görünümün nasıl geliştiğini ve risk dengesini dikkatle değerlendireceğiz. Komite, enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde %2 hedefine doğru ilerlediğine dair daha fazla güven kazanana kadar hedef aralığı düşürmenin uygun olacağını düşünmemektedir.”

Bu ifadelerin FOMC’nin Ocak ayı toplantısı ardından yapılan açıklamalarla örtüştüğü görüldü. Sonuç olarak Powell’ın açıklamaları, yeni bir öngörü katmazken daha çok Komite’nin veri odaklı karar alacağı görüşü bir kez daha vurgulanmış oldu. Ayrıca, yetkililerin enflasyonla mücadelede kaydedilen ilerlemenin zarar görmemesi için son derece temkinli kaldıkları da anlaşıldı. 

Powell, konuşmasının devamında politika faizinin sıkılaşma dönemi için zirve gördüklerini ifade ederken olası bir faiz artışına kapıların kapalı olduğu mesajını verdi. Sonuç itibarıyla ekonomik verilerin genel olarak beklenti çerçevesinde gelme durumuna bağlı olarak Fed’in bu yıl içinde gevşek para politikasına geçiş aşamasına başlaması muhtemel gözüküyor. Bu görüşe ilave olarak Powell, bir uyarı işareti eklemeyi de unutmadı ve “ekonomik görünüm belirsiz ve %2 enflasyon hedefimize doğru devam eden ilerleme garanti değil" dedi.

Son yorumlar

indirmekdense sabit bırakır .
ons altın durumu ne olur 2150 kirarsa ne olur kiramazsa ne olur birileri bir fikir verebilir mi acaba
emisyona bağlı önümüzdeki dönem. faiz indirimleri en fazla 3000 yapar, sonrası tamamen genişleme süreci ve oranıyla fiyatlanir. sahsen ben emisyon/M2v orantısı kadar fiyatlamayi düşünüyorum.
Avrupafx i bilen birileri var mı acaba
Adam yüzde 2 olana kadar bekleyeceğiz diyor. Siz indirecek diyorsunuz.
kısaca Haziran hatta belki Temmuz-Agustostan önce faiz indirimi yok.
yarin bize olumlu yansimasi olur
Adam anlatmış işte piyasa okur bunu
Daha zamani var demis. indiremeyiz suan demis
Haziran’a kalmaz indirir bunlar..
Nah olmaz adam kesin indircez diyor okuman yok galiba zamanı belli değil
Yani faiz artırımı olmaz mı faiz atmazsa para birimi de düşer?
boş konuşuyor bunlar başka bı konuşmasında zıt bı aciklma yapar
Aferin powell indirime başlayında btc 150 bin dolara uzansın
Eylül den önce olmaz. belikide hiç olmaz.
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.