40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Kriz kahini Roubini, hisse senedi piyasaları ve faiz konusunda uyardı

Yayın Tarihi 18.09.2023 19:19
Kriz kahininden faiz uyarısı
EUR/USD
-
EUR/GBP
-

Ünlü ekonomist Nouriel Roubini, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankasının (BoE) "stagflasyonu" önlemek için faiz oranlarını artırmaya devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Petrol fiyatlarındaki son artışın, manşet enflasyonu yüksek tutacağını ve daha gevşek para politikasından bahsetmenin erken olduğunu savunan Roubini, ECB ve BoE'nin, Fed'den daha büyük bir ikilemle karşı karşıya olduğunu çünkü Avrupa'da fiyatların hâlâ hızlı arttığını ve büyümenin yavaşladığını söyledi.

Roubini, Bloomberg TV'deki konuşmasında, BoE'nin "faizleri %5,75'e kadar yükseltmesi gerektiğini" savundu. Yılın geri kalanında ABD hisse senetlerinin açığa satılmasını tavsiye eden Roubini, yatırımcıların kredi ve tahvil piyasaları konusunda fazla iyimser olduğunu öne sürdü. Roubini, küresel ekonominin durumu göz önüne alındığında, ABD hisse senetlerinde %10'luk bir düşüşün mümkün olduğu uyarısında bulundu ve diğer hisse senedi piyasalarının daha da kötü olacağını ekledi.

"Euro Bölgesi ve İngiltere merkez bankaları, enflasyonun çok yüksek olması ve ekonomilerin bocalaması nedeniyle zor durumda ancak enflasyonu yenmek için faizleri artırmaya devam etmeleri gerekli." ifadelerini kullanan Roubini, "Bu hem ECB hem de BoE için bir ikilem. Bir tarafta daralan ekonomik faaliyet, onları belki de bu noktada durmaya yönlendirecek. Diğer tarafta ise enflasyon hedefin çok üzerinde seyretmeye devam ederse çok daha fazla artırıma gitmeleri gerekebilir." diye konuştu.

ABD ekonomisinin daha güçlü bir konumda olduğunu ancak piyasaların gelecek yılın başlarında faiz indirimi beklemesinin yanlış olduğunu savunan Roubini, bunun yerine, Fed'in faiz oranlarını daha da yükseltmesi gerekebileceğini ve ilk indirimlerin "belki 2024 yılının ortasına doğru" gerçekleşeceğini söyledi.

Roubini, "İşlerinin bittiğini söyleyemezler. Manşet enflasyon yükseliyor, petrol fiyatları yükseliyor, bir artış daha olma potansiyeli var." dedi.

Bu makale ilk olarak Ekonomim üzerinde yayımlanmıştır.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Son yorumlar

test s
deneme
hey
Sayın Roubini piyasanın kötü olacığını Ayrupa’yı örnek vererek gösterdi ve faizin artmasının gerektiğini söylüyor.Ancak Abd tarafının güçlü olduğunu belirtiyor.İyi de ne bileyim sizin çalıştığınız fonların shell pozisyonu almadığını kardeşim.Aldığımız opsiyon ve hisse reaksiyonları pozitif hareket ederse buy pozisyonu gelirse yüzbinlerce dolar ödeyecek misin yatırımcılara?
her şeyi neden yatırım tavsiyesi olarak alıyorsun ki. adam fikrini beyan etmiş.
Roubini sadece fikrini söylemiş, siz bundan bir yatırım tavsiyesi çıkarıp pozisyon alırsanız sonucuna siz katlanırsınız. Roubini’nin tavsiye verdiğini ve bu tavsiye ile kazandığınızı varsayarsak, siz Roubini’ye bir ücret ödeyecek misiniz?
algi yapıyor kimse onun açıklamasıyla yatırım yapmaması lazım ama etkilenenler olur oda biliyor ytd
ne kadar kriz gelirse gelsin gıda batmaz
batırdılar bile...))
gıdamı kaldı ...
Her şey bilinçli
herkes işi gücü bırakmış bizi zkmeye çalışıyor değil mi
Allah var bize yeter
Allahsız mankurt batı finolarının ikiyüzlü ağızlarından düşmüyor inanmadıkları Allah
Dayı sen ne diyon gel tr ye enflasyon stagflasyon endasyon süspansiyon gör adamlar %4 enflasyon oldu diye kalplerine inecek.
Niye geçen hafta uyarmadı o zaman? Yani ky yi öpmek için her türlü hareketi yapıyorsunuz! Bu haner neden şimdi düşüyor piyasaya?
piyasayı kendin okuyamiyorsan bulaşmayacaksın
Abicim 1 e 1 krizin içinden biri olurak bana anlatmasın
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.