🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Fed'den Daly: "Fed'in sabırlı olmaya ihtiyacı var, bekleme cesareti olmalı"

Yayın Tarihi 17.11.2023 17:39
© Reuters Daly: Fed'in sabırlı olmaya ihtiyacı var, bekleme cesareti olmalı

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ekonominin "bulanık" durumu ve görünüm üzerindeki belirsizlik göz önüne alındığında, para politikasını sadece kademeli olarak ayarlamak istediğinin sinyalini verdi.

Frankfurt Avrupa Bankacılık Kongresinde konuşan Daly, "Belirsizlik yüksek ve hedeflerimize yönelik risk daha dengeli olduğunda sabır, ölçülü ayarlamalar ve sürekli yeniden değerlendirmenin daha iyi sonuçlar doğurduğu fikrine bağlı kalmamız gerekir." dedi.

"Risklerin yüksek ve suların bulanık göründüğü bir dönemdeyiz." diye konuşan Daly, Fed'in pandemik kapanmalar veya yükselen enflasyon gibi açık riskler karşısında uygun olabilecek türden agresif politikalarla ilerlemek yerine şimdi "bekleme cesaretine" sahip olması gerektiğini ifade etti.

Daly, küresel olarak merkez bankalarının politikayı daha da sıkılaştırmaya ihtiyaç duyup duymayacaklarını merak ettiklerini, tartışmanın şimdi "yeterince kısıtlayıcı" bir politika faizini neyin oluşturduğuna ve bu duruşun ne kadar süreyle sürdürüleceğine odaklandığını söyledi.

Daly'nin Frankfurt'taki konuşması, kendisininki de dahil olmak üzere birçok Fed politika yapıcısının konuşmasının aksine, görüşlerini destekleyen ekonomik verilere çok az atıfta bulundu ve Fed'in bir sonraki hamlesini netleştirecek belirli ekonomik gelişmeler hakkında hiçbir sinyal vermedi.

Daly, bugünkü ekonomik dinamiklerin pandeminin "kalıntıları" mı yoksa yeni bir normal mi olduğunun belirsiz olduğunu ve Fed'in bugüne kadarki faiz artışlarının etkilerinin tam olarak görülüp görülmediğinin de net olmadığını söyledi.

"Çok hızlı karar vermenin tehlikeleri gerçek." diye konuşan Daly, "Kesinliği çok erken ilan etmek sadece tahminleri kaçırmak değildir. Bu bir politika hatasıdır." dedi.

Foreks Haber Merkezi

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.