40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Enflasyon rakamları açıklandı

Yayın Tarihi 04.03.2024 10:02
© Reuters.

Investing.com - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Yıllık tüketici enflasyonu %67,07 olurken aylık TÜFE %4,53 olarak belirlendi.

Kaynak: TÜİK

Kaynak: TÜİK

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) 2003 baz alındığında, 2024 yılının Şubat ayında bir önceki aya göre %4,53 arttı. Aynı zamanda bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,54, bir önceki yılın aynı ayına göre %67,07 ve on iki aylık ortalamalara göre ise %55,91 artış kaydedildi.

TÜFE'de en az artış gösteren ana grup %43,44 ile giyim ve ayakkabı olurken, en yüksek artış ise %94,78 ile lokanta ve oteller kategorisinde yaşandı.

Ana harcama gruplarına göre değerlendirildiğinde, Şubat ayında en az artış gösteren ana grup %0,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Diğer yandan, en yüksek artış %12,76 ile eğitim kategorisinde kaydedildi.

Endekste yer alan 143 temel başlıktan Şubat ayında, 12 temel başlığın endeksinde düşüş görülürken, 6 temel başlığın endeksinde herhangi bir değişim yaşanmadı. Geriye kalan 125 temel başlıkta ise artış gözlendi.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık bazda %70,31, aylık bazda ise %4,23 olarak gerçekleşti.

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'deki değişim, 2024 yılının Şubat ayında bir önceki aya göre %4,23, bir önceki yılın Aralık ayına göre %11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre %70,31 ve on iki aylık ortalamalara göre ise %60,96 olarak kaydedildi.

Son yorumlar

Hala kurumların yaptığı açıklamalara inanan varsa, öncelikle bi akıl sağlığını kontrol ettirsin.
siz enflasyon u bilemezsiniz bizim yeni Türkiye ye gelin yarım simit 5 lira oda fırında 2 çocuğa yarimşar beslenmeye koyuyorum gel yeni Türkiye bu kadar ihracat yaptım banane siz pahalılıgı önleyin
Yaş Yetmiş İs bitmiş...
ülkemizde üretmeden tüketen kaç milyon kişi var bunlar birde en lüksünü yerler sonra başımıza profesör kesilirler hadi oradan sizi hesap kitap tanımazlar
Dolar 45 i görür yıl sonuna kadar merak etmeyin
seçimden önce virajı iyi alıp kul hakkına daha az girmek isteyince ben tuuuh ik
sanayileşmeyi bitirmişsin,tarımı bilinçli olarak bitirmişsin, eğitim hamdolsun sivil toplum kuruluşların da , bütün devlet kurum ve kuruluşlarına itibardan tasarruf olmazcıları getirirsen , hukuk ve adaleti kisiselleştirinsen enflasyonda istediğin gibi olur, işsizlikte senin istediğin gibi olur, büyümede,kalkınmada,eğitim de senin istediğin gibi olur.. Bizde Duuu bakalım ne olacak diye trübinden izlersek bundan iyisi Şamda kayısı...
hayırdır İnşallah aylık enflasyonu enag dan yüksek açıklamışlar.!
Enagtan fazla açıkladılar töbe bismillah
Sen en basit tahıl ürünlerini bile ithal edersen. Ne döviz düşer, nede enflasyon. Paraya ulaşımı zorlaştırıp, paraya ihtiyacı olan indirim yapsın mantığı ile enflasyonun düşeceğine inananların yönettiği ülkede Allah yardımcımız olsun.
tüik gerçekleri açıklıyor olsaydı, kiracılı işyerleri patır patır boşalırdı. evlerde yüzde 25 olmasa, barınma sorunu oluşurdu. kötüyü kötü ile örtmek ne kadar etiktir bilemiyorum tabi.. hakkımızda hayırlısı
mamsız bebek Sütsüz çocukların evine ekmek götüremiyip sabah çocuğuna öğlen beslenme boyamayın anne vs vs siz akşam eve gidince aileniz Le nasıl huzur buluyosunuz.
Fiaz sebep Enflasyon sonuç tezine göre faizi indirmeniz lazım. Hem faiz haram değil mi ? Hadi az adamsanız az cesaretiniz varsa indirin. Var mı sizde o … görelim
hep yalan hrp dolan.
hamınada mamınada
Yani bu rakamlara göre gerçek enflasyon yıllık %134 aylık %9 olur
Evime 4 aydır zeytin alamıyorum imkansız bu rakamlar
gecen gittim 225 tl den asagi zeytin yoktu markette
Her sene söylendiği gibi yıl ortasına doğru enflasyonun düşmeye başladığını hep beraber görüyor olacağız dedi sayın ticaret bakanımız.
TÜİK BUKADAR KUL HAKKIYLA NERELERE GİDECEKSİN...4.53 YALANCININ???
Boyun devrilsin akp!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) açıkladığına göre kesin doğrudur.
Yazık bu ülkeyi bitirdiler
Şimşek boş konuşmuş
Ekonomiyi bu hale getirenler utansın
tuikin saçma sapan enflasyon rakamları.siz hic mi gitmiyorsunuz pazara markete.
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.