🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Birleşik Krallık konut piyasasında fiyatlar düşerken kiralarda rekor artış görüldü

EditörAmbhini Aishwarya
Yayın Tarihi 15.11.2023 13:36
GBP/USD
-

Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yayınlanan son rapora göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Eylül ayına kadar geçen bir yıllık sürede %0.1 oranında hafif bir düşüş yaşamıştır. Bu, Ağustos ayındaki %0,8'lik artışın ardından Nisan 2012'den bu yana ülkede görülen ilk yıllık düşüştür.

İngiliz konut piyasası yüksek borçlanma maliyetlerinden etkilenmiştir. ONS'nin özel kira ölçümleri Ekim ayına kadar olan 12 aylık dönemde %6,1'lik bir artışa tanıklık etmiştir. Eylül ayında %5,7 olan bu artış, veri toplanmaya başlandığı 2016 yılından bu yana kaydedilen en yüksek yıllık artışa işaret ediyor.

Konut piyasasındaki dalgalanmalar, geçmişte piyasayı karakterize eden istikrarlı büyümeden önemli bir değişimdir. Ağustos ayında piyasada konut fiyatlarında %0,8 oranında mütevazı bir artış görülmüş, ancak bu eğilim Eylül ayında devam etmemiştir.

Özel kiralardaki artış, ONS'nin 2016 yılında bu verileri toplamaya başlamasından bu yana en büyük yıllık artışı temsil ettiğinden kayda değer bir gelişmedir. Artış oranı da hızlanarak Eylül ayındaki %5,7'den Ekim ayında %6,1'e yükselmiştir.

Konut piyasasındaki bu değişiklikler artan borçlanma maliyetlerinden etkilenmiştir. Bu faktör konut piyasası üzerinde baskı yaratarak konut fiyatlarının düşmesine ve kiraların yükselmesine katkıda bulunmuştur.

ONS'nin verileri, Birleşik Krallık konut piyasasının mevcut durumuna ilişkin anlık bir görüntü sunarak hem ev sahiplerinin hem de kiracıların karşılaştığı zorlukların altını çiziyor. Borçlanma maliyetleri piyasayı etkilemeye devam ettikçe, konut fiyatlarındaki düşüş ve kiralardaki artış eğilimleri öngörülebilir gelecekte de devam edebilir.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.