40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

ABD'de özel sektör istihdam artışı Şubat ayında beklentilerin altında kaldı

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 06.03.2024 16:40

Çarşamba günü açıklanan ADP İstihdam raporuna göre, Şubat ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde özel sektör bordrolarındaki büyüme ekonomistlerin beklentilerinin biraz altında kaldı. Rapor, özel sektörde 140,000 istihdam artışına işaret ederken, bu rakam tahmin edilen 150,000 istihdam artışından daha azdı.

Şubat ayındaki artış, ilk olarak 107,000 olarak bildirilen Ocak ayındaki 111,000'lik yukarı yönlü revize edilmiş istihdam artışını takip etti. Stanford Dijital Ekonomi Laboratuarı ile ortaklaşa hazırlanan ADP raporu, Cuma günü açıklanacak olan Çalışma Bakanlığı'nın daha kapsamlı istihdam raporundan önce geliyor.

Tarihsel olarak ADP raporu, resmi istihdam verilerine kıyasla işgücü piyasasındaki yavaşlamayı olduğundan fazla tahmin etme eğilimi göstermiştir. Çalışma Bakanlığı'nın yayınlayacağı raporu bekleyen ekonomistler, Şubat ayında özel sektörde istihdamın 160,000 artmasını ve Ocak ayında 317,000 olan istihdam artışının azalmasını bekliyor.

Toplam tarım dışı istihdamın ise bir önceki ayki 353,000'lik artışın ardından 200,000'lik bir artış göstereceği tahmin ediliyor. İşsizlik oranına ilişkin tahminler değişmeyerek %3,7'de kalırken, yıllık ücret artışının Ocak ayındaki %4,5'ten biraz yavaşlayarak %4,4'e gerileyeceği öngörülüyor. Önümüzdeki Çalışma Bakanlığı raporu, istihdam eğilimlerinin daha doğru bir göstergesi olarak kabul ediliyor ve politika yapıcılar ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.