🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Spot Bitcoin ETF'lerine üst üste dört gündür para girişleri gerçekleşiyor

Yayın Tarihi 17.05.2024 15:00
© Reuters.  ETF’ler Üst Üste 4 Gündür Para Girişi Yaşıyor
MS
-
BTC/USD
-
BITO
-
BTF
-

Coin Mühendisi - ABD spot Bitcoin ETF‘leri üst üste dördüncü gün giriş gördü, dün toplam 257 milyon dolara ulaştı.

ABD’deki 11 spot Bitcoin ETF‘si, Perşembe günü 257.34 milyon dolarlık günlük net giriş bildirerek üst üste dördüncü gün giriş kaydetti. Büyük Wall Street kurumları, son çeyreklik 13F raporlarında ABD spot Bitcoin ETF’lerinde büyük paylar açıkladılar.

ABD’deki spot Bitcoin borsa yatırım fonları, Perşembe günü toplam 257.34 milyon dolarlık günlük net giriş bildirdi ve bu, üst üste dördüncü gün giriş kaydedildi. Net varlık değeri açısından ikinci en büyük olan BlackRock’un IBIT fonu, SoSoValue verilerine göre dün ETF’ye 94 milyon dolarlık en büyük giriş gördü. IBIT, son üç hafta içinde çoğunlukla sıfır ila minimal akışlara sahipti. Fidelity’nin FBTC fonu 67 milyon dolar, Ark Invest ve 21Shares’in Bitcoin ETF‘si ise 62 milyon dolarlık net giriş bildirdi.

Ocak ayındaki dönüşümünden bu yana çoğu gün büyük net çıkışlar kaydeden Grayscale’in GBTC fonu, Perşembe günü 4.64 milyon dolarlık günlük net giriş kaydetti. Valkyrie’nin Bitcoin ETF’si 18.5 milyon dolarlık giriş görürken, Bitwise, Franklin Templeton, Invesco ve Galaxy Digital fonları tek haneli girişler elde etti.

Arka arkaya net girişler, Wall Street’in ilk çeyrek 13F raporlama sezonu sırasında geldi. Büyük finansal oyuncular, beklenenden daha büyük olan spot Bitcoin fonlarındaki paylarını açıkladılar.

“IBIT, ilk 13F sezonunda 414 bildirilen sahip ile sonuçlandı, bu akıl almaz, rekoru alt üst ediyor,” diye yazdı Bloomberg’in kıdemli ETF analisti Eric Balchunas, Perşembe günü X’te. “Yeni doğmuş bir fonun 20 sahip bile olması büyük bir olay, çok nadirdir.”

Mart ayı sonu itibariyle Morgan Stanley (NYSE:MS), 270 milyon dolardan fazla değerinde spot bitcoin ETF’sine sahipken, Millennium Management, beş bitcoin fonunda 1.94 milyar dolarlık devasa bir pay açıkladı. Wisconsin Yatırım Kurulu da BlackRock ve Grayscale fonlarında 163 milyon dolarlık varlıklarını açıkladı.

Bu arada, ABD’deki 11 spot Bitcoin ETF’si şimdiye kadar toplam 12.40 milyar dolarlık net giriş topladı, SoSoValue verileri gösterdi. Art arda gelen net girişlere rağmen, ETF’lerdeki işlem hacmi Mart ayındaki zirve seviyesinden daha düşük kalmaya devam ediyor.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Bu yazı ilk olarak Coinmühendisi'nde yayımlanmıştır.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.