🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

XORTX varant koşullarını ve kullanım fiyatını ayarladı

EditörBrando Bricchi
Yayın Tarihi 30.04.2024 21:04
XRTX
-

CALGARY, Alberta - İlerleyici böbrek hastalığının tedavisinde uzmanlaşmış bir ilaç şirketi olan XORTX Therapeutics Inc. (NASDAQ: XRTX | TSXV: XRTX | Frankfurt: ANU), bugün TSX Venture Exchange'den bir milyondan fazla ödenmemiş adi hisse alım varantının kullanım fiyatını değiştirmek için onay aldığını duyurdu. Söz konusu düzenleme, 9 Şubat 2021 tarihine kadar uzanan üç ayrı özel plasman yoluyla ihraç edilen varantları etkiliyor.

Şirket, başlangıçta 42,26 Kanada Doları (konsolidasyon sonrası düzeltilmiş 0,40 ABD Doları) olarak fiyatlandırılan Şubat 2021 plasmanından 198.333 varantın artık 5,00 ABD Doları olarak değiştirilmiş bir kullanım fiyatına sahip olacağını ayrıntılı olarak açıkladı. Benzer şekilde, 15 Ekim 2021 plasmanından 270.211 varant ve 7 Ekim 2022 plasmanından 555.555 varantın kullanım fiyatları da, konsolidasyonlara göre ayarlanmış sırasıyla 42,93 ABD Doları ve 10,98 ABD Doları olan orijinal fiyatlarından 5,00 ABD Doları olarak revize edildi.

Ayrıca XORTX, TSX Venture Exchange'deki adi hisselerinin hacim ağırlıklı ortalama fiyatının art arda on işlem günü boyunca 6,50 ABD Dolarını aşması halinde şirketin varantların kullanımını zorlamasına olanak tanıyan yeni bir varant hızlandırma hükmü getirmiştir. Varant sahiplerinin bildirim tarihinden itibaren varantlarını kullanmak için 30 takvim günü süreleri olacak ve bu sürenin sonunda varantlar sona erecektir.

XORTX şu anda Otozomal Dominant Polikistik Böbrek Hastalığı (ADPKD) için öncü XRx-008 programı, solunum yolu viral enfeksiyonlarıyla ilişkili akut böbrek ve diğer akut organ yaralanmaları için ikincil XRx-101 programı ve Tip 2 Diyabetik Nefropati için klinik öncesi aşama XRx-225 programı dahil olmak üzere klinik geliştirme ürünlerini ilerletmektedir. Şirket, böbrek hastalığı olan hastaların yaşam kalitesini iyileştirmeyi amaçlayarak ürik asit üretimini azaltmak veya inhibe etmek için anormal pürin metabolizmasını ve ksantin oksidazı hedeflemeye odaklanmaktadır.

Bu duyuru bir basın açıklamasına dayanmaktadır ve şirketin iddialarının onaylandığı anlamına gelmez. Hiçbir düzenleyici makam burada yer alan bilgileri onaylamamış veya uygun bulmamıştır. Yatırımcılar, ileriye dönük beyanların, gerçek sonuçların öngörülenlerden önemli ölçüde farklı olmasına neden olabilecek riskler ve belirsizlikler içerdiği konusunda uyarılır.

InvestingPro Insights

XORTX Therapeutics Inc. ödenmemiş varantların kullanım fiyatlarında yapılan son değişikliğin de yansıttığı gibi zorlu finansal sularda geziniyor. Şirketin stratejik düzenlemeleri, hisse senedi performansının ve finansal ölçütlerinin yatırımcılar arasında endişelere yol açtığı bir döneme denk geliyor. InvestingPro verilerine göre, XORTX sadece 7,59 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip ve -2,42'lik negatif bir F/K oranı sergiliyor; bu oran 2023'ün 4. çeyreği itibariyle son on iki aya göre ayarlandığında -3,52'ye yükseliyor. Bu rakamlar, şirketin yalnızca kârsız olduğunu değil, aynı zamanda piyasa tarafından net gelirinden daha düşük bir değerle değerlendirildiğini ve yatırımcının gelecekteki kazanç potansiyeli konusunda şüpheci olduğunu göstermektedir.

Dahası, hisse senedi geçtiğimiz hafta ve ay boyunca önemli bir düşüş yaşadı ve fiyat toplam getirileri sırasıyla -%10,03 ve -%28,51 oldu. Bu dalgalanma, hisse senedinin piyasanın tersi yönünde hareket etme eğilimini vurgulayan bir InvestingPro İpucu ile pekiştirilmiştir. Bu zorluklara rağmen, XORTX'in bilançosunda borçtan daha fazla nakit olması dikkat çekicidir, bu da hızlı bir şekilde nakit yakmaya devam ederken bir miktar finansal esneklik sağlar.

Daha derin bir analizle ilgilenen yatırımcılar, zayıf brüt kâr marjlarına ilişkin endişeler ve net gelirin bu yıl düşeceğine dair beklentiler gibi ek InvestingPro İpuçları bulabilirler. Analistlerin cari yıl için kârlılık öngörmemesi ve şirketin temettü ödememesi nedeniyle, yatırım profili risk toleransı yüksek olanlara yöneliktir. XORTX'in finansal sağlığı ve hisse senedi performansı hakkında kapsamlı bilgi edinmek ve 11 InvestingPro İpucunun tam listesini görmek için InvestingPro'yu ziyaret edin. Ve unutmayın, INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğinde ek %10 indirim sağlayacaktır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.