40% İndirim
🚀 AI hisse seçimleri Mayıs'ta yükseldi PRFT 16 günde %55 yükseldi! Haziran seçimlerini kaçırmayın.Tam listeye erişin

Trump Media yeni muhasebe firması atadı, başvuru süresinin uzatılmasını istiyor

Yayın Tarihi 07.05.2024 00:38
DJT
-

SARASOTA, Fla. - TMTG olarak da bilinen Trump Media & Technology Group Corp. (NASDAQ: DJT), Pazartesi günü yeni bağımsız kayıtlı kamu muhasebe firması olarak Semple, Marchal & Cooper, LLP'nin seçildiğini duyurdu. Geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren geçerli olan karar, kapsamlı bir değerlendirmenin ardından alındı ve şirketin Denetim Komitesi'nden onay aldı.

Bu atamayla bağlantılı olarak TMTG, yaklaşan 10-Q raporunu sunmak için bir uzatma talep etmeyi planladığını belirtti. Şirket, son teslim tarihini orijinal teslim tarihinden sonra en fazla bir iş günü uzatmak için Form 12b-25 başvurusunda bulunmayı bekliyor.

Bir sosyal medya platformu olan Truth Social'ı işletmesiyle tanınan TMTG, kendisini "Big Tech'in ifade özgürlüğüne saldırısı" olarak tanımladığı şeye karşı bir meydan okuyucu olarak konumlandırıyor. Platform, büyük teknoloji firmalarının artan sansürüne karşılık "ifade özgürlüğü için güvenli bir liman" sunmak üzere oluşturuldu.

TMTG tarafından yayınlanan basın bülteni, şirketin gelecek planlarına ilişkin ileriye dönük ifadeler de içermektedir. Bu ifadeler, gelecekteki olaylarla ilgili mevcut beklentilere ve projeksiyonlara dayanmaktadır. Ancak TMTG, bu tür ileriye dönük beyanların gelecekteki performansın garantisi olmadığını ve gerçek sonuçların öngörülenlerden önemli ölçüde farklı olmasına neden olabilecek risklere, belirsizliklere ve varsayımlara tabi olduğunu kabul eder.

Şirketin 31 Aralık 2023 tarihinde sona eren mali yıla ilişkin Form 10-K Yıllık Raporu, TMTG'nin işini, mali durumunu veya faaliyet sonuçlarını olumsuz etkileyebilecek potansiyel riskleri özetleyen "Risk Faktörleri" başlıklı bir bölüm içermektedir. Ayrıca, yeni risk faktörlerinin ortaya çıkabileceğini ve bu faktörlerin etkisinin tam olarak öngörülemeyebileceğini belirtmektedir.

InvestingPro İçgörüleri

Trump Media & Technology Group Corp. (NASDAQ: DJT), yeni bir muhasebe firmasının atanması ve 10-Q raporu için uzatma başvurusu da dahil olmak üzere son gelişmelerden geçerken, yatırımcılar performans ölçümlerini yakından takip ediyor. InvestingPro verilerine göre, TMTG çeşitli zaman dilimlerinde karışık getiriler elde etti. Özellikle, şirketin 2024'ün 127. günü itibariyle bir haftalık fiyat toplam getirisi %1,1'dir ve bu da yatırımcı güvenindeki son yükselişi yansıtmaktadır. Bununla birlikte, daha geniş bir ufka bakıldığında, yılbaşından bugüne fiyat toplam getirisi -%3,26'lık bir düşüş gösteriyor ve bu da şirketin hisse fiyatında yılın başından bu yana bir miktar dalgalanma olduğunu gösteriyor.

Son üç ayda 108,02 milyona ulaşan ortalama günlük hacim ile TMTG'nin hisse senedini çevreleyen önemli bir ticari faaliyet var. Bu likidite seviyesi iki ucu keskin bir kılıç olabilir, yatırımcılara pozisyonlara girme veya pozisyonlardan çıkma fırsatları sunarken aynı zamanda potansiyel olarak daha büyük fiyat dalgalanmalarına yol açabilir. Önceki kapanış fiyatı olan $15,348.40, şirketin günlük değerleme değişikliklerini takip eden yatırımcılar için bir referans noktası sağlar.

TMTG'nin performansı ve stratejik konumu hakkında daha derin bilgi edinmek isteyenler için InvestingPro ek analizler ve ölçümler sunuyor. InvestingPro İpuçları'ndan biri, bir şirketin hisse senedini değerlendirirken, özellikle de son kurumsal duyurular ve piyasa tepkileri bağlamında, hem kısa vadeli hem de uzun vadeli performans eğilimlerini göz önünde bulundurmanın önemini vurguluyor. Bir başka ipucu da yatırımcı duyarlılığını ve piyasa likiditesini ölçmek için fiyat hareketleriyle birlikte hacim eğilimlerine bakılmasını öneriyor.

TMTG'nin finansal sağlığı ve piyasa pozisyonu hakkında kapsamlı bir anlayış arayan yatırımcılar InvestingPro'da daha fazla ipucu keşfedebilirler. Şu anda, bilinçli yatırım kararları almak için zengin bilgi sunan ek ipuçları mevcuttur. INVTROZEL1A özel kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğinde ek %10 indirim kazanabilir ve gelişmiş araçlar ve analizlerden oluşan bir paketin kilidini açabilirsiniz.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.