🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Stifel, Home Depot'u 374$ hedefle 'tut'ta tutmaya devam ediyor

Yayın Tarihi 14.05.2024 22:06
© Reuters.
HD
-

Salı günü Stifel, Home Depot hisseleri (NYSE:HD) üzerindeki Tut notunu 374 $ fiyat hedefiyle yineledi. Firmanın değerlendirmesi, Home Depot'un Stifel'in tahminlerini aşan güçlü bir faaliyet karı ortaya koyan ilk çeyrek mali yıl 2024 kazançlarının ardından geldi. Home Depot'nun elverişsiz hava koşullarına bağladığı zayıf satış performansına rağmen, şirketin beklentilerini yinelemesi potansiyel bir yükselişe işaret ediyor.

Home Depot, genel piyasaya kıyasla mütevazı bir gün içi düşük performans gösterdi ve S&P 500 yatay seyrederken hisseleri %0,8 oranında geriledi. Stifel, Ortalama Birim Perakende (AUR) açıklamasına dikkat çekerek, ilk çeyrekte mali yılın geri kalanı boyunca hafiflemesi beklenen bir tepe rüzgarına işaret etti. Firmaya göre bu husus piyasa tarafından tam olarak algılanmamış olabilir.

Firmanın Home Depot'un tüm yıl satış görünümüne olan güveni değişmedi ve bakış açıları faiz oranlarındaki iyileşme beklentisine dayanmıyor. Stifel, Home Depot'un hisselerine yönelik giderek artan olumlu bir önyargıya dikkat çekerek, şirketin kendi kategorisindeki kapsamlı bir toparlanmadan faydalanmak için avantajlı konumunu vurguladı.

InvestingPro İçgörüleri

Home Depot'un (NYSE:HD) performansı, InvestingPro İpuçları'ndan birinde vurgulandığı gibi, etkileyici bir şekilde 38 yıl boyunca tutarlı temettü ödemelerini sürdürme becerisinin altını çizen çok yönlü bir tablo sunuyor. Bu seri, 2024'ün ilk çeyreği itibariyle %2,64'lük temettü getirisiyle birleştiğinde, şirketin hissedar getirilerine olan bağlılığının altını çiziyor. Ayrıca, başka bir InvestingPro İpucunda belirtildiği gibi Home Depot'un düşük fiyat oynaklığı, piyasa dalgalanmaları arasında hisse senedi fiyatında belirli bir esneklik olduğunu göstermektedir.

Finansal açıdan bakıldığında, Home Depot'un piyasa değeri 337,9 milyar dolar ile sektördeki önemli varlığını yansıtıyor. F/K oranı 22,41 olan şirket, Özel Perakende sektöründe önde gelen bir oyuncu olarak konumu ve son on iki aydaki karlılığı da dahil olmak üzere tarihsel karlılığı ile haklı gösterilebilecek bir primle işlem görmektedir. Ancak PEG oranı, yatırımcıların yakından izlemesi gereken gelecekteki kazanç büyümesine ilişkin potansiyel endişelere işaret ediyor.

Home Depot'un finansal sağlığı ve gelecek beklentileri hakkında daha derin bilgi edinmek isteyen yatırımcılar https://www.investing.com/pro/HD adresini ziyaret ederek ek InvestingPro İpuçlarına erişebilirler. Abonelik almak isteyenler INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ekstra %10 indirim kazanabilirler. 9 ek InvestingPro İpucu ile aboneler Home Depot'nun yatırım potansiyeli hakkında daha kapsamlı bir anlayış kazanabilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.