40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Qualcomm CTO'su 1,46 milyon dolarlık şirket hissesi sattı

Yayın Tarihi 04.05.2024 00:57
© Reuters.
QCOM
-

SAN DIEGO, CA - Qualcomm Incorporated (NASDAQ:QCOM) Baş Teknoloji Sorumlusu James H. Thompson, yakın tarihli bir SEC dosyasına göre, toplam değeri yaklaşık 1,46 milyon dolar olan 8.000 şirket hissesi sattı. İşlem 3 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirildi ve hisselerin her biri 182,0 $ fiyattan satıldı.

Satış, daha önce 29 Kasım 2023'te kabul edilen bir Kural 10b5-1 ticaret planı kapsamında gerçekleştirildi. Kural 10b5-1 alım satım planları, şirket içerisindeki kişilerin kamuya açık olmayan önemli bilgilere sahip olmadıkları bir zamanda önceden planlanmış işlemler yapmalarına olanak tanır. Bu da içeriden öğrenenlerin yatırım portföylerini kademeli olarak çeşitlendirmelerine, riski azaltmalarına ve içeriden öğrenenlerin ticaretine ilişkin endişelerden kaçınmalarına olanak tanır.

Satışın ardından Thompson halen doğrudan ve dolaylı olarak önemli sayıda Qualcomm hissesine sahip. Doğrudan sahip olduğu hisse sayısı 253.893'tür. Thompson'ın doğrudan sahip olduğu hisselere ek olarak, tröstler aracılığıyla dolaylı olarak sahip olduğu hisseler de bulunuyor. 4.539 adet hisse çocuklarının yararına bireysel tröstlerde tutulmaktadır ve Thompson bu hisselerin intifa hakkı sahipliğini reddetmektedir. Ayrıca, 45.453 adet hisse eşinin tröstü tarafından ve 45.453 adet hisse de ayrı bir tröst tarafından tutulmaktadır. Bu tröstlerin her ikisi de mütevelli olarak Premier Trust tarafından yönetilmektedir.

Bu işlem, Qualcomm'un radyo ve TV yayıncılığı ve iletişim ekipmanı sektöründe lider bir oyuncu olmaya devam etmesiyle gerçekleşti. Üretim ve inovasyona odaklanan Qualcomm'un yönetici hareketleri, şirketin performansı ve stratejik yönü hakkında bilgi edinmek için yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

Yatırımcılar ve piyasa gözlemcileri genellikle içeriden satış ve alımları şirketin beklentilerine duyulan güvenin bir sinyali olarak görürler. İçeriden satışlar bazen hissedarlar arasında endişe yaratsa da, nadir değildir ve çeşitli kişisel finansal planlama nedenleriyle motive edilebilir.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

İşlemle ilgili ek ayrıntılar için ilgili taraflar SEC Form 4 dosyasının tamamına başvurabilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.