🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Precision Drilling hisse senedi hedefi Piper Sandler tarafından 20 dolara yükseltildi

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 06.05.2024 15:14
PDS
-

Pazartesi günü, Precision Drilling Corporation'ın (NYSE:PDS) hisseleri, Piper Sandler'ın şirketin hisseleri üzerindeki fiyat hedefini bir önceki hedef olan 81,00 $'dan 101,00 $'a yükseltmesiyle bir destek aldı. Firma hisse senedi üzerindeki Overweight notunu korudu.

Fiyat hedefini yükseltme kararında, değerleme katsayısının 2025 tahmini işletme değeri/FAVÖK (EV/EBITDA) oranının 4,1 katından 5 katına çıkarılması etkili oldu. Bu değişiklik, Precision Drilling'in hedef değerlemelerini emsallerininkiyle daha yakından hizalama arzusunu yansıtmaktadır. Yeni fiyat hedefi, 574 milyon C$ FAVÖK, 2024 yılının ilk çeyreği itibariyle 907 milyon C$ net borç ve 14 milyon tam seyreltilmiş hisse sayısına dayanıyor.

Piper Sandler'ın revize edilmiş görünümü, zorlu Kuzey Amerika enerji makro ortamı, yaklaşan sözleşme süreleri ve şirketin yüksek borç seviyelerini içeren Precision Drilling'in karşı karşıya olduğu potansiyel riskleri kabul etmektedir. Bu faktörler şirketin performansını etkileyebilir ve yatırımcılar için önemli hususlardır.

Overweight notu, Piper Sandler'ın Precision Drilling'in hisselerini analistin kapsama evrenindeki ortalama hisselerden daha iyi bir değer olarak gördüğünü gösteriyor. Fiyat hedefi artışı, daha geniş piyasayı veya analistin sektör karşılaştırma ölçütünü geride bırakabilecek potansiyel hisse senedi performansı beklentisini gösterir.

New York Borsası'nda PDS koduyla işlem gören Precision Drilling, petrol ve gaz endüstrisine sondaj ve ilgili hizmetler sağlayan bir şirkettir. Şirket öncelikle Kuzey Amerika'da faaliyet göstermekte ve sözleşmeli sondaj, kuyu bakımı ve stratejik destek hizmetleri de dahil olmak üzere bir dizi hizmet sunmaktadır.

InvestingPro Insights

Precision Drilling Corporation'ın Piper Sandler tarafından yakın zamanda 101,00$'a yükseltilen fiyat hedefi olumlu bir görünümü yansıtıyor ve InvestingPro'nun gerçek zamanlı verileri bu perspektifi daha da zenginleştiriyor. Şirket şu anda 1,03 milyar dolarlık bir piyasa değerine ve 5,85'lik cazip bir F/K oranına sahip, bu da hisse senedinin kazançlarına göre değerinin altında olabileceğini gösteriyor. Özellikle, Precision Drilling'in F/K oranı 2024'ün 1. çeyreği itibarıyla son on iki ayda 6,96'ya yükselerek hafif bir artış göstermiş, ancak yine de bir değer yatırım profilini korumuştur.

InvestingPro İpuçları, Precision Drilling'in yüksek bir hissedar getirisine sahip olduğunu ve temettüünü dört yıl üst üste tutarlı bir şekilde artırarak hissedarlara değer döndürme taahhüdüne işaret ettiğini vurgulamaktadır. Ayrıca, şirketin likit varlıkları kısa vadeli yükümlülüklerini aşıyor ve finansal esneklik için bir tampon sağlıyor. Bazı analistler önümüzdeki dönem için kazançlarını aşağı yönlü revize etmiş olsa da, şirketin bu yıl kârlı olması bekleniyor ve son on iki ay boyunca kârlı oldu. Dahası, hisse senedi 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görüyor ve son üç ayda %14,1'lik güçlü bir getiri sağlayarak yatırımcı güveninin güçlü olduğunu gösteriyor.

Precision Drilling'in finansal sağlığını ve gelecek beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyen yatırımcılar için https://www.investing.com/pro/PDS adresinde ek InvestingPro İpuçları mevcuttur. Okuyucular INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirim elde edebilir ve kararlarını etkileyecek zengin yatırım bilgilerine erişebilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.