Pratt & Whitney Canada'nın PW545D motoru Transport Canada tarafından onaylandı

Yayın Tarihi 13.05.2024 19:00
RTX
-

LONGUEUIL, Quebec - Raytheon Technologies'in (NYSE: RTX) bir iş birimi olan Pratt & Whitney Canada, PW545D motoru için Transport Canada Civil Aviation'dan tip sertifikası alarak motorun hizmete girmesi yolunda önemli bir adım attı.

Textron Aviation'ın Cessna Citation Ascend prototipi üzerinde 630 saatlik motor denemeleri ve 230 saatlik uçuş testi de dahil olmak üzere kapsamlı testlerin ardından 9 Mayıs'ta sertifika alındı.

PW545D motorunun yeni Cessna Citation Ascend iş jetine güç vermesi planlanıyor ve ikiz motorlar gelişmiş performans sağlıyor. Motordaki önemli gelişmeler arasında daha iyi özgül yakıt tüketimi, daha fazla itme gücü ve revizyonlar arasında daha uzun süreler yer alıyor.

Bu gelişmeler, daha düşük yakıt yanmasına ve daha düşük çalışma sıcaklıklarına katkıda bulunan gelişmiş bir karıştırıcı tasarımından ve kompresör ve türbin bölümlerindeki verimlilik yükseltmelerinden kaynaklanmaktadır.

Ayrıca PW545D, birçok PW500 modelinde ortak bir özellik olan Tam Yetkili Dijital Motor Kontrolü (FADEC) teknolojisi ile donatılmıştır. Bu entegrasyon, Citation Ascend'de yeni otomatik gaz kelebeği teknolojisinin uygulanmasına olanak tanıyarak motor yönetimini kolaylaştırır, verimliliği optimize eder ve pilotun iş yükünü hafifletir.

Pratt & Whitney Canada'nın PW500 motor ailesi, şu anda hizmette olan yaklaşık 4.600 motor ve üretilen 5.000'den fazla motorla havacılık sektöründe önemli bir varlığa sahiptir. Filo yaklaşık 24,5 milyon uçuş saati gerçekleştirmiştir. Cessna Citation Ascend'in yanı sıra PW500 motorları, Cessna Citation Bravo, Excel, XLS, XLS+, Ultra Encore ve Encore+ modelleri de dahil olmak üzere diğer Textron Aviation uçaklarında da kullanılmaktadır.

Pratt & Whitney Kanada, uçak motorları ve yardımcı güç ünitelerinin tasarımı, üretimi ve servisi konusunda inovasyon geçmişine sahiptir. Ana şirket olan Raytheon Technologies, dünya çapında 185.000'den fazla kişiyi istihdam etmekte ve teknoloji ve bilimin sınırlarını zorlamasıyla bilinmektedir. Şirket 2023 yılı satışlarının 69 milyar dolar olduğunu bildirmiştir ve merkezi Arlington, Virginia'dadır.

Bu gelişme bir basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro Insights

Raytheon Technologies'in (NYSE: RTX) bir bölümü olan Pratt & Whitney Canada, PW545D motorunun sertifikasyonunu kutlarken, RTX'i çevreleyen finansal ölçütler ve piyasa duyarlılığı yatırımcılar için daha geniş bir bağlam sağlıyor. Raytheon Technologies, 142,03 milyar dolarlık güçlü Piyasa Değeri ve 42,51'lik Fiyat/Kazanç (F/K) Oranı ile havacılık ve savunma sektöründe önemli bir varlık olarak öne çıkıyor.

Şirketin hissedar değerine olan bağlılığı, InvestingPro İpucu'nda da belirtildiği gibi yatırımcıların ilgisini çeken agresif hisse geri alım programıyla kendini gösteriyor. Buna ek olarak, %2,37'lik Temettü Getirisi ve 54 yıllık istikrarlı temettü ödeme geçmişi, RTX'in hissedarlara değer döndürme taahhüdünün altını çizmektedir. Bu istikrar, şirketin düşük fiyat oynaklığı ile daha da vurgulanmakta ve istikrarlı getiri arayan yatırımcılar için potansiyel olarak cazip bir seçenek haline gelmektedir.

Ayrıca, 1Ç 2024 itibarıyla son on iki aydaki %3,56'lık Gelir Artışı, şirketin kazançları için istikrarlı bir yükseliş yörüngesine işaret etmektedir. Bu, bu yıl için net gelir artışı öngören başka bir InvestingPro İpucu ile uyumludur. Hisse senedi 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görürken ve son altı ayda %31,43 fiyat toplam getirisi ile güçlü bir performansı yansıtırken, yatırımcılar hisse senedinin şu anda aşırı alım bölgesinde olduğunu öne süren InvestingPro İpucuna dikkat etmelidir.

Şirketin finansal verilerini ve gelecek beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyenler için Raytheon Technologies'in kapsamlı bir analizini sunan ek InvestingPro İpuçları mevcut. İlgilenen yatırımcılar, InvestingPro'da bir InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak özel bir tekliften yararlanarak karar verme süreçlerini geliştirebilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.