Piper Sandler Par Petroleum PT'sini yükseltti, rafinaj stokları varsayımına itiraz ediyor

Yayın Tarihi 05.04.2024 17:40
VLO
-
MPC
-
PSX
-
PBF
-
PARR
-
DINO
-

Cuma günü, bir finansal hizmetler firması olan Piper Sandler, Par Petroleum (NYSE:PARR) için fiyat hedefini güncelleyerek bir önceki 43,00 $'dan 47,00 $'a yükseltirken, hisse senedi üzerindeki Overweight notunu korudu. Ayarlama, devam eden hisse geri alımlarını dikkate alarak ABD rafinerileri için orta döngü kazanç gücünün yenilenmiş bir tahminini yansıtıyor.

Firmanın analizi, rafineri hisselerinin 2025 yılı için bir yıl daha yüksek marjları fiyatlıyor olabileceği endişelerine rağmen aşırı değerli olmadığını gösteriyor. Piper Sandler tarafından güncellenen görüş, 2025 yıl sonu işletme değeri (EV) dikkate alındığında, hisse senetlerinin büyük ölçüde 2025 yılı için beklenen faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi kazançları (FAVÖK) iskonto ettiğini gösteriyor.

Firmaya göre, küçük ve orta ölçekli rafineriler en büyük iskontoları gösterirken, PBF Energy ve HF Sinclair Corporation bu gruba liderlik ediyor. Daha büyük sermayeli isimler arasında Phillips 66 ve Valero Energy en uzun vadeli yukarı yönlü potansiyeli sunan şirketler olarak görülüyor. Sonuç olarak Piper Sandler, orta vadede beklenen daha yüksek kazanç gücünü yansıtmak için sektör genelinde hedef fiyatlarını yükseltti.

Uzun vadeli olumlu görünüme rağmen, firma kısa vadede daha temkinli bir piyasa duyarlılığına doğru kayma olduğunu belirtiyor. Bu temkinli duruş, hisse senetlerinin son dönemdeki performansına ve piyasayı etkileyebilecek mevsimsellik faktörlerinin farkına varılmasına bağlanıyor. Piper Sandler, Par Petroleum'un yanı sıra HF Sinclair Corporation (70 dolara), Marathon Petroleum Corporation (204 dolara), PBF Energy (61 dolara) ve Phillips 66 (187 dolara) için de fiyat hedeflerini yükseltti.

InvestingPro Analizleri

Piper Sandler'ın güncellenmiş fiyat hedefini takiben Par Petroleum üzerindeki spot ışığı ile InvestingPro'nun verileri, hisse senedini düşünen yatırımcılar için ek bağlam sunuyor. Şirket, 3,18'lik cazip bir fiyat/kazanç (F/K) oranına sahip ve bu oran, 2023'ün 4. çeyreği itibariyle son on iki ay için 3,03 olan düzeltilmiş F/K oranına bakıldığında daha da cazip hale geliyor. Bu, Par Petroleum'un birçok emsaline kıyasla kazançlarının daha düşük bir katıyla işlem gördüğünü ve potansiyel olarak değerinin altında bir hisse senedine işaret ettiğini göstermektedir.

Büyüme perspektifinden bakıldığında, Par Petroleum'un son on iki aydaki %12,43'lük gelir artışı güçlüdür ve 2023'ün 4. çeyreği için %20,71'lik çeyreklik büyüme oranı özellikle etkileyicidir. Ayrıca, şirketin %8,33'lük faaliyet geliri marjı, satışları etkili bir şekilde kâra dönüştürme becerisini göstermektedir.

InvestingPro, daha fazla içgörü arayan yatırımcılar için Par Petroleum hakkında, şirketin geçen yılki kârlılığının analizi ve net gelir yörüngesine ilişkin bir tahmin de dahil olmak üzere daha fazla ipucu sunuyor. Par Petroleum'un son on iki ayda kârlı olması, analistlerin şirketin bu yıl da kârlı kalacağı yönündeki tahminleriyle örtüşüyor. Bununla birlikte, yatırımcılar hisse senedi fiyat hareketlerindeki oynaklığın ve şirketin temettü ödemediği gerçeğinin farkında olmalıdır, bu da yatırım stratejilerini etkileyebilir. Daha fazlasını keşfetmek için https://www.investing.com/pro/PARR adresini ziyaret edin ve yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğinde ek %10 indirim için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın. Şu anda Par Petroleum için 5 InvestingPro İpucu daha mevcut.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.