40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Pieris Pharmaceuticals 1'e 80 ters hisse bölünmesini duyurdu

EditörNatashya Angelica
Yayın Tarihi 19.04.2024 19:22
PIRS
-

BOSTON - Bir biyoteknoloji şirketi olan Pieris Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ:PIRS), 22 Nisan 2024 tarihinde piyasa kapandıktan sonra yürürlüğe girmesi planlanan, adi hisse senedinin 1'e 80 ters hisse bölünmesini ilan etti. Şirketin adi hisse senetleri 23 Nisan 2024 tarihinden itibaren Nasdaq Sermaye Piyasası'nda "PIRS" kodu altında bölünmeye göre düzeltilmiş olarak işlem görecektir.

Ters hisse bölünmesi, Nasdaq'ın listelemeye devam etmek için hisse başına 1,00 $ olan minimum teklif fiyatı gerekliliğine uymak için uygulanmaktadır. Hisse sayısının yaklaşık 98.9 milyondan 1.2 milyona düşürülmesiyle, şirketin adi hisse senedinin hisse başına işlem fiyatının arttırılması hedefleniyor.

Tüm hissedarlar ters hisse bölünmesinden eşit şekilde etkilenecek ve kesirli hisselerin ortaya çıkacağı durumlar dışında şirketteki sahiplik yüzdelerini değiştirmeyecektir. Bu gibi durumlarda, hissedarlar kesirli hisse yerine bir tam hisse senedi alacaklardır.

Toplam yetkili hisse sayısı da oransal olarak 300 milyondan 3.75 milyon adi hisse senedine düşürülecektir. Ters hisse bölünmesi, şirketin öz sermaye teşvik planları kapsamında mevcut hisse sayısını ve mevcut hisse senedi opsiyonlarının ve varantlarının kullanım fiyatlarının yanı sıra imtiyazlı hisse senetlerinin dönüşüm fiyatlarını veya oranlarını da orantılı olarak etkileyecektir.

Computershare Trust Company, N.A. ters hisse bölünmesi için takas acentesi olarak görev yapacak. Fiziki sertifikalara sahip olan hissedarlar, bölünme öncesi hisselerini kaydi formdaki hisselerle değiştirmeye ilişkin talimatları alacaklardır. Sokak ismiyle hisse sahibi olanlar, ilgili brokerleri tarafından süreç hakkında bilgilendirilecektir.

Bu stratejik hamle, Pieris Pharmaceuticals'ın çeşitli ilaç şirketleriyle ortak olduğu immüno-onkoloji varlıklarından potansiyel olarak geliştirme, ruhsatlandırma ve satışa dayalı kilometre taşları almaya devam ettiği sırada gerçekleşti. Şirket ayrıca preklinik ve klinik varlıklarının satışını da araştırıyor.

Bu makaledeki bilgiler Pieris Pharmaceuticals, Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

InvestingPro Insights

Pieris Pharmaceuticals, Inc. (NASDAQ:PIRS) 1'e 80 ters hisse bölünmesiyle önemli bir yapısal değişim geçirirken, yatırımcılar ve potansiyel hissedarlar şirketin mali sağlığını ve piyasa performansını dikkatle izliyor. İşte InvestingPro'nun en son verilerine dayanan bazı önemli bilgiler:

InvestingPro Verileri, biyoteknoloji sektöründe nispeten küçük olan 14,35 milyon dolarlık piyasa değerini vurguluyor ve bu da daha yüksek bir risk ve dalgalanma potansiyeli olduğunu gösteriyor. Şirketin F/K oranı -0,54 olup şu anda kârlı olmadığını yansıtmaktadır. Ayrıca, 2023'ün 4. çeyreği itibariyle son on iki aydaki brüt kâr marjı %2,36 gibi düşük bir oranda bildirilmiştir ve bu da kârlılığın sürdürülmesindeki zorluklara işaret etmektedir.

Bu finansal ölçütlerin ortasında, iki InvestingPro İpucu özellikle önemlidir:

1. Pieris Pharmaceuticals'ın bilançosunda borçtan daha fazla nakit bulundurması, finansal istikrarın olumlu bir işaretidir ve piyasa belirsizliklerine veya operasyonel ihtiyaçlara karşı bir miktar tampon sağlayabilir.

2. Analistler cari yılda satışlarda bir düşüş öngörüyor ve yatırımcılar şirketin gelecekteki performansı üzerindeki potansiyel etkiyi değerlendirirken bunu göz önünde bulundurmalı.

Bu InvestingPro İpuçları ve diğerleri InvestingPro'nun platformunda mevcuttur. Daha derin bir analizle ilgilenenler için, Pieris Pharmaceuticals hakkında daha fazla rehberlik sağlayabilecek 12 ek InvestingPro İpucu bulunmaktadır. Bu değerli bilgileri keşfetmek ve bilinçli yatırım kararları almak için InvestingPro'da InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.