🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Panasonic, Adeia ile IP lisansını yeniledi

Yayın Tarihi 09.05.2024 16:06
ADEA
-
6752
-

SAN JOSE, Kaliforniya - Araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) ve fikri mülkiyet (IP) lisanslama konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Adeia Inc. (NASDAQ:ADEA), Adeia'nın medya IP portföyü için Panasonic Entertainment & Communication Co., Ltd. ile çok yıllı bir yenileme anlaşması imzaladı. Akıllı ve bağlantılı TV'ler de dahil olmak üzere tüketici elektroniğinin önde gelen küresel tedarikçilerinden Panasonic, Adeia'nın teknolojilerini ürünlerine entegre etmeye devam edecek.

Adeia'nın baş lisanslama sorumlusu ve medya genel müdürü Dr. Mark Kokes, Adeia'nın medya IP portföyünün Panasonic gibi üreticileri tüketicilerin gelişen eğlence teknolojisi ihtiyaçlarını karşılamada destekleyen temel teknolojileri içerdiğini belirterek ortaklığın önemini vurguladı.

Panasonic ile bu lisans anlaşmasının yenilenmesi, tüketici elektroniği pazarında yenilikçi dijital ve eğlence teknolojilerine yönelik devam eden talebin altını çiziyor. Adeia'nın IP portföyü, dünya çapında insanların günlük yaşamlarının ayrılmaz bir parçası olan bağlantılı cihazlara güç sağlamada kritik bir rol oynamaktadır.

Adeia, medya ve yarı iletken endüstrilerinin geleceğini şekillendirmede etkili olan IP portföyleri aracılığıyla dijital eğlence ve elektroniği ilerletmeye yaptığı katkılarla tanınmaktadır.

Bu ortaklık yenilemesi Adeia Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro Insights

Adeia Inc. (NASDAQ:ADEA) sadece stratejik ortaklık yenilemeleriyle manşetlere çıkmakla kalmıyor, aynı zamanda finansal piyasalarda bazı önemli ölçümler ve içgörülerle de öne çıkıyor. Piyasa değeri 1,21 milyar dolar olan Adeia, Ar-Ge ve fikri mülkiyet lisanslama alanında önemli bir varlığa sahip orta ölçekli bir oyuncu.

InvestingPro verileri, 30,38'lik bir Fiyat/Kazanç (F/K) oranına işaret ediyor ve bu oran, 2024'ün 1. çeyreği itibarıyla son on iki ay dikkate alındığında 26,13 gibi daha uygun bir değere ayarlanıyor. Bu düzeltme, aynı dönemde sadece 0,27 olan PEG oranıyla daha da vurgulanan yakın vadeli kazanç büyümesine göre daha düşük bir değerlemeyi yansıtmaktadır. Böylesine düşük bir PEG oranı, Adeia'nın kazanç büyümesinin mevcut hisse fiyatına tam olarak yansıtılamayabileceğini ve potansiyel olarak cazip bir yatırım fırsatına işaret ettiğini göstermektedir.

Temettü tutarlılığına bakan yatırımcılar, Adeia'nın 13 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürdüğünü ve mevcut temettü veriminin %1,79 olduğunu bilmekten memnuniyet duyacaktır. Buna ek olarak, şirketin hisse senedi geçen hafta boyunca %11,79'luk bir fiyat toplam getirisi ile önemli bir getiri yaşadı. Daha uzun bir süre boyunca Adeia, altı aylık fiyat toplam getirisi %25,94 ile büyük bir fiyat artışı da gördü.

Daha derinlemesine analiz ve ek InvestingPro İpuçları için, Adeia'nın InvestingProplatformu üzerinden erişilebilen hissedar getirisi ve likidite ile ilgili içgörüler de dahil olmak üzere 9 ipucu daha mevcuttur. Yatırım stratejinizi bu içgörülerle zenginleştirmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirimden yararlanabilirsiniz.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.