40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Old Dominion hisselerinin hedefi karışık sonuçlar üzerine 16 dolar düşürüldü

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 25.04.2024 13:30
ODFL
-

Perşembe günü Evercore ISI, Old Dominion Freight Line (NASDAQ:ODFL) hisseleri üzerindeki fiyat hedefini 241 dolardan 225 dolara yükseltirken, hisse senedi üzerindeki Outperform notunu korudu. Ayarlama, şirketin 1,34 dolarlık hisse başına kazanç (EPS) ile ortalama tahmini karşılayan, ancak gelir beklentilerinin biraz altında kalan ve Çarşamba günü hisse senedi fiyatında %11'lik bir düşüş yaşayan ilk çeyrek kazanç raporunu takip ediyor.

Nakliye şirketinin ilk çeyrekteki performansı, Nisan ayına daha yavaş bir başlangıç yapmasından ve sevkiyatların mevsimsel beklentileri karşılayamamasından etkilendi. Buna ek olarak, verim ve sevkiyat başına gelir olumsuz bir karışımdan etkilendi ve navlun artışı beklentisiyle artan maliyetler yakın vadeli marjları etkiledi. Bu faktörler Evercore ISI'nın 2024'ün ikinci çeyreği için EPS tahminlerini 1,65 dolardan 1,48 dolara, 2024 ve 2025 mali yıllarının tamamı için ise sırasıyla 6,25 dolardan 5,95 dolara ve 7,09 dolardan 6,82 dolara düşürmesine neden oldu.

Raporda, navlun toparlanması beklentilerine bağlı olarak daha iyi performans gösteren yüksek çarpanlı hisse senetlerinin, herhangi bir kazanç ıskalamasının veya aşağı yönlü revizyonun ardından fiyat düzeltmelerine karşı özellikle savunmasız olduğu belirtildi. Old Dominion'un hisseleri de bu eğilime istisna teşkil etmedi ve çeyrek sonuçlarının açıklanmasının ardından önemli bir düşüş yaşadı.

Bu kısa vadeli olumsuzluklara rağmen, Evercore ISI navlun sektörünün uzun vadeli görünümünü hala olumlu olarak değerlendiriyor. Firma, güncellenen kazanç tahminlerini ve piyasa tepkisini yansıtan fiyat hedefini düşürmüş olsa da, Outperform notunu koruyarak Old Dominion'a olan güveninin devam ettiğini vurguladı. Revize edilen 225 dolarlık hedef, şirketin son dönemdeki performansı ve piyasa koşulları ışığında yeniden kalibrasyonu temsil ediyor.

InvestingPro Analizleri

Evercore ISI'nın Old Dominion Freight Line (NASDAQ:ODFL) için revize ettiği fiyat hedefi ışığında, yatırımcıların bilinçli kararlar vermesine yardımcı olabilecek bazı temel finansal ölçütleri ve analist görüşlerini dikkate almak yerinde olacaktır. Old Dominion, bilançosunda borçtan daha fazla nakit bulundurmasının da gösterdiği gibi güçlü bir finansal pozisyona sahip ve bu da yatırımlarında istikrar arayan yatırımcılar için güven verici bir işaret.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Dahası, şirket hissedarlarına değer iade etme konusundaki kararlılığını, temettülerini 7 yıl üst üste artırarak göstermiştir. Bu temettü büyümesi geçmişi ve 2024'ün 1. çeyreği itibarıyla son on iki ayda %73,33'lük artış, gelir odaklı yatırımcıların ilgisini çekebilir. Bununla birlikte, analistlerin yakın zamanda önümüzdeki dönem için kazanç beklentilerini aşağı yönlü revize ettiklerini belirtmek gerekir ki bu da bir ihtiyat noktası olabilir.

Değerleme açısından bakıldığında Old Dominion, 38,6 F/K oranı ve 1Ç 2024 itibarıyla 34,05 olan son on iki ay için düzeltilmiş F/K oranı ile yüksek bir kazanç katsayısında işlem görüyor. Bu, hisse senedinin kazançlarına göre iyimser bir şekilde fiyatlandırılmış olabileceğini göstermektedir. Şirketin Fiyat / Defter oranı da 9,64 gibi yüksek bir seviyede olup net varlık değerine göre primli bir değerlemeye işaret etmektedir.

Daha derinlemesine analiz ve ek içgörüler arayanlar için InvestingPro'da Old Dominion Freight Line için ondan fazla InvestingPro İpucu mevcut. Bu ipuçlarını keşfetmek ve platformun kapsamlı analiz araçlarından faydalanmak için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim elde edebilirsiniz.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.