🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

NYSE en iyi inovasyon uygulamaları için teknoloji konseyi kuruyor

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 15.05.2024 20:50
ICE
-

NEW YORK - Intercontinental Exchange, Inc. (NYSE: ICE) tarafından işletilen New York Borsası (NYSE), borsada işlem gören şirketlerin üst düzey teknoloji yöneticilerinden oluşan NYSE Teknoloji Konseyi'ni kurdu. Konsey, başlangıçta siber güvenlik ve yapay zeka (AI) uygulamalarına odaklanarak, düşünce liderliğini geliştirmeyi ve teknolojide eyleme geçirilebilir en iyi uygulamaları paylaşmayı amaçlıyor.

Baş Teknoloji Yöneticileri, Baş Bilgi Yöneticileri ve diğer C düzeyindeki teknoloji liderlerinden oluşan NYSE Teknoloji Konseyi, NYSE'nin diğer düşünce liderliği gruplarına benzer şekilde faaliyet gösterecek ve borsaya kote 2.400 ihraççının çıkarlarına hizmet edecek. Konseyin kurulması, günümüzün dijital iş dünyasında teknolojik yenilik ve güvenliğin öneminin altını çiziyor.

New York Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Lynn Martin, konseyin NYSE'ye kote şirketleri teknoloji odaklı hedeflerine doğru ilerlerken desteklemedeki rolünü vurguladı. NYSE topluluğunun, konseyin içgörülerinden yararlanarak sermaye artırma ve küresel değişimi gerçekleştirme hedeflerini daha da ileriye taşıyabileceğini belirtti.

NYSE Bilgi İşlem Müdürü Chuck Adkins, konseyin NYSE topluluğu için teknolojinin geniş fırsatlarından yararlanma konusundaki benzersiz konumuna duyduğu güveni dile getirdi. Konseyin amacı, yapay zeka, siber güvenlik ve diğer kritik teknolojik gelişmelerin kullanımını optimize etmek için piyasa liderleri arasındaki tartışmaları kolaylaştırmaktır.

Duyuru, NYSE tarafından Ekim 2023'te ticaret teknolojisinin çok yıllı bir geliştirmesinin tamamlanması da dahil olmak üzere bir dizi teknolojik yükseltmeyi takip ediyor. Performansı ve güvenilirliğiyle öne çıkan NYSE Pillar teknoloji platformu, artık tüm NYSE borsalarının ve temel ABD hisse senedi piyasası veri altyapısının temelini oluşturuyor.

NYSE Teknoloji Konseyi ile ilgili bilgiler bir basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro Insights

New York Borsası'nın ana şirketi olan Intercontinental Exchange, Inc. (NYSE: ICE) finansal ölçütler açısından istikrarlı bir performans sergilemektedir. Şirket, 2024 yılının ilk çeyreğine kadar geçen son on iki ay itibariyle, teknolojinin piyasa operasyonlarına başarılı bir şekilde entegrasyonunu yansıtan %15,0 oranında güçlü bir gelir artışı göstermiştir. Bu büyüme, 2024'ün ilk çeyreğinde %20,78'lik önemli bir çeyreklik gelir artışıyla daha da örneklendirilerek şirketin rekabetçi bir ortamda uyum sağlama ve yenilikçiliğini göstermektedir.

ICE'nin hisse senedini inceleyen yatırımcılar, hisse senedinin yakın vadeli kazanç büyüme potansiyeline göre iskontolu işlem gördüğünü gösteren 29,88'lik mevcut F/K oranına dikkat edebilirler. Bu durum, şirketin aynı dönemdeki 0,45'lik PEG oranıyla da destekleniyor ve hisse senedinin kazanç büyüme oranına göre değerinin altında olabileceğini gösteriyor.

ICE için dikkate değer InvestingPro İpuçları'ndan biri de, hissedarlara değer iade etme taahhüdünü gösteren, temettüsünü 12 yıl üst üste artırma konusundaki övgüye değer geçmişidir. Buna ek olarak, ICE aynı süre boyunca temettü ödemelerini sürdürdü ve son temettü verimi %1,34 ile gelir odaklı yatırımcıların ilgisini çekebilir.

ICE hakkında daha fazla bilgi ve ipucu edinmek isteyenler için, yatırımcıların daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olabilecek ek INVTROZEL1A InvestingPro İpuçları mevcuttur. Ayrıca, INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak okuyucular bu değerli bilgilere erişmek için yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ekstra %10 indirim alabilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.