ProPicks'in Mayıs ayındaki %13 artışı kaçırdınız mı? Hemen abone olun ve güncel kalınHisselere Erişin

Nuwellis pediatrik CRRT cihazı için patent aldı

EditörBrando Bricchi
Yayın Tarihi 02.05.2024 19:38
NUWE
-

MINNEAPOLIS - Aşırı sıvı yüklemesi olan hastalar için tıbbi teknoloji konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Nuwellis, Inc. (NASDAQ: NUWE), bugün Vivian™ olarak bilinen pediatrik Sürekli Renal Replasman Tedavisi (CRRT) cihazı için ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'nden bir İzin Bildirimi aldığını duyurdu. Bu patent Nuwellis'in fikri mülkiyet portföyüne önemli bir katkıdır ve kritik durumdaki çocukların bakımını iyileştirmeyi amaçlayan teknolojilerin geliştirilmesinde ileri bir adımı işaret etmektedir.

Patentli teknoloji, sabit ve taşıma modları arasında sorunsuz bir geçiş sağlayarak tedavi sırasında hastanın hareket kabiliyetini artıracak şekilde tasarlanmıştır. Bu özelliğin sağlık uzmanlarına tedavi planlarını pediatrik hastaların bireysel ihtiyaçlarına göre özelleştirmede daha fazla esneklik sağlaması bekleniyor.

Nuwellis'in Başkanı ve CEO'su Nestor Jaramillo, Jr. patent izninden duyduğu heyecanı dile getirerek şirketin inovasyona ve sağlam bir fikri mülkiyet portföyü geliştirmeye olan bağlılığını vurguladı. Teknolojinin, sağlık hizmeti sağlayıcılarının, özellikle kritik durumdaki çocuklar ve yenidoğanlar için daha iyi hasta bakımı ve sonuçları için tedavi planlarını uyarlamalarını sağlayacağının altını çizdi.

Nuwellis şu anda böbrek fonksiyonları yetersiz olan bebek ve çocuklara özel bakım sağlamak için tam entegre bir pediatrik CRRT cihazı üzerinde çalışıyor. Proje kısmen Ulusal Sağlık Enstitüleri'nden (NIH) alınan 1,7 milyon dolarlık hibe ile finanse edilmekte ve Minneapolis merkezli Koronis Biomedical Technologies Corporation (KBT) tasarım ve geliştirme konusunda işbirliği yapmaktadır.

Şirket, hipervolemi veya aşırı sıvı yüklenmesinden muzdarip hastalar için ultrafiltrasyon tedavisi sunan Aquadex SmartFlow® sistemiyle tanınıyor. Sistem hem yetişkin hem de 20 kg üzerindeki pediatrik hastalar için endikedir ve eğitimli bir sağlık hizmeti sağlayıcısı tarafından uygulanmalıdır.

Bu son gelişme, Nuwellis'in pediatrik hastaların benzersiz ihtiyaçlarına göre uyarlanmış hayat kurtarıcı teknolojiler yaratma misyonunun bir parçasıdır. Bu bilgiler Nuwellis, Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro Insights

Nuwellis Inc. şirketinin pediatrik CRRT cihazı Vivian™ ile ilgili son duyurusu ışığında, yatırımcıların şirketin finansal sağlığını ve piyasa performansını göz önünde bulundurmaları önemlidir. InvestingPro'nun gerçek zamanlı verilerine göre, Nuwellis sadece 2,02 milyon USD piyasa değerine sahip ve bu da mikro ölçekli bir hisse senedi olduğunu gösteriyor, bu da genellikle daha yüksek volatilite ve riske maruz kalabileceği anlamına geliyor. Buna rağmen, InvestingPro İpuçları'ndan biri Nuwellis'in bilançosunda borçtan daha fazla nakit tuttuğunu ve potansiyel olarak operasyonel belirsizliklere karşı bir tampon sağladığını belirttiği için şirketin nakit pozisyonu güçlü görünüyor.

Ancak, yatırımcılar şirketin karşılaştığı zorlukların da farkında olmalıdır. Hisse senedi şu anda 52 haftanın en düşük seviyesine yakın işlem görüyor ve bir yıllık fiyat toplam getirisindeki %97,12'lik düşüşün de yansıttığı gibi, fiyat geçtiğimiz yıl önemli ölçüde düştü. Bu durum, hisse senedinin son bir ayda kötü performans gösterdiğini vurgulayan bir başka InvestingPro İpucu ile de uyumlu. Buna ek olarak, şirketin 2023'ün 4. çeyreği itibarıyla son on iki aylık faaliyet geliri marjı -%198,89'dur ve bu da operasyonel zorlukları vurgulamaktadır. Nuwellis'in bu yıl kârlı olması da beklenmiyor, bu da kısa vadeli getiri arayan potansiyel yatırımcılar için bir endişe kaynağı olabilir.

Nuwellis'in finansalları ve piyasa performansı hakkında daha derinlemesine bilgi edinmek isteyenler için InvestingPro ek bilgiler sunuyor. Şirketin durumu hakkında daha kapsamlı bir anlayış sağlayabilecek 15 InvestingPro İpucu daha mevcut. Bu bilgilere erişmek isteyenler, InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmayı unutmayın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.