🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Norwegian Cruise Line hisse senedi hedefi ilk çeyrek kazançları nedeniyle düşürüldü

EditörNatashya Angelica
Yayın Tarihi 02.05.2024 19:55
NCLH
-

Perşembe günü Wells Fargo, Norwegian Cruise Line Holdings (NYSE:NCLH) için finansal görünümünü düzeltti ve hisse senedinin fiyat hedefini bir önceki 21,00$'dan 19,00$'a düşürdü. Firma, hisseler üzerindeki Eşit Ağırlık notunu korudu.

Bu düzeltme, Norwegian Cruise Line'ın tahminleri %3 aşarak 14 milyon $'a denk gelen bir FAVÖK bildirdiği şirketin ilk çeyrek kazançlarının ardından geldi. Ayrıca, şirket 2024 yılı FAVÖK tahminini %2 veya yaklaşık 50 milyon dolar artırarak, önceki tahmin olan 2,20 milyar dolardan yeni tahmini 2,25 milyar dolar olarak belirledi.

Bu olumlu göstergelere rağmen, hisse senedinin performansı daha geniş piyasa eğilimleriyle uyumlu değil. Norwegian Cruise Line'ın hisseleri, S&P 500 endeksindeki %0,3'lük marjinal düşüşe kıyasla %14 değer kaybetmiştir.

Bu eşitsizlik, piyasanın FY24 FAVÖK tahmininde açıklanan 50 milyon $'lık artıştan daha önemli bir artış beklentisine bağlanmaktadır. Şirketin hisseleri daha önce 27 Şubat 2024 tarihinde, yatay seyreden S&P 500 karşısında, 24 mali yılı için muhafazakâr bir öngörü olarak algılanan bir açıklama yaptığında %20 oranında yükselmişti.

Wells Fargo analisti, Karayipler'deki kruvaziyer fiyatlarının, iyileşme gösteren Avrupa ve Alaska pazarlarına kıyasla daha güçlü olduğunu belirterek kapasitenin önemine dikkat çekmiştir. Bu gözlem, fiyatlandırma analizi için kullanılan özel algoritmalara dayanmaktadır.

Ayrıca, Norwegian Cruise Line yönetiminin hala temkinli bir yaklaşım sergiliyor olabileceği ve gelecekteki mali performansın beklentileri aşabileceği, ancak artışların mütevazı olabileceği öne sürülmüştür.

Kruvaziyer operatörünün son finansal güncellemesi ve ardından Wells Fargo tarafından yapılan fiyat hedefi revizyonu, seyahat sektörünün dinamik doğasını ve salgın sonrası ortamda tahmin yapmanın zorluklarını yansıtmaktadır.

Norwegian Cruise Line bu koşullarda yol almaya devam ederken, yatırımcılar ve analistler şirketin ivmeyi koruma ve önümüzdeki yıl için revize edilen finansal hedeflerine ulaşma kapasitesini izleyecektir.

InvestingPro Analizleri

Yatırımcılar Norwegian Cruise Line Holdings'in en son finansal görünümünü sindirirken, InvestingPro'nun gerçek zamanlı verileri ve içgörüleri hisse senedinin performansı ve potansiyeli için daha geniş bir bağlam sağlar.

Şu anda şirketin piyasa değeri 6,9 milyar dolar olup, 2024'ün 1. çeyreği itibarıyla son on iki ay için ileriye dönük F/K oranı 18,49'dur ve bu da yakın vadeli kazanç artışına göre potansiyel olarak cazip bir değerlemeye işaret etmektedir. Bu, InvestingPro'nun hisse senedinin beklenen kazanç büyümesi bağlamında düşük bir F/K oranıyla işlem gördüğü yönündeki tavsiyesiyle uyumludur.

Ayrıca, 1Ç 2024 itibarıyla son on iki ayda %45,17 ve 1Ç 2024'te %20,27'lik çeyreklik artışla gelir büyümesi güçlü olmuştur. Yine de, hisse senedi son bir haftada %16,9 ve son bir ayda %16,51'lik önemli bir düşüşle dalgalanma yaşadı. Bu, hisse senedinin son zamanlarda kötü performans gösterdiğini belirten başka bir InvestingPro İpucu ile tutarlıdır.

Norwegian Cruise Line'ın finansal sağlığını ve gelecek beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyenler için InvestingPro, şirketin yüksek borç yükü ve kısa vadeli yükümlülüklerin likit varlıklarla karşılaştırılması gibi ek ipuçları sunuyor. 9 InvestingPro İpucu daha mevcutken, yatırımcılar INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak kapsamlı bir analiz ve eyleme geçirilebilir içgörüler için InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim elde edebilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.