🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Netflix hisse senedi hedefi Benchmark tarafından yükseltildi

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 17.05.2024 18:48
© Reuters.
NFLX
-

Cuma - Benchmark, Netflix (NASDAQ:NFLX) hisseleri üzerindeki fiyat hedefini 440 dolardan 450 dolara yükseltirken, Sat notunu korudu. Ayarlama, gerçek zamanlı para birimi modeli değişikliklerine atfediliyor.

Firma, Netflix'in reklam erişimini genişletme ve NFL Noel Günü oyunları ve WWE Raw gibi yeni içerikler sunma konusundaki etkili yönetimini kabul ediyor. Reklam ölçeği ve metrikleriyle ilgili ilk zorluklara rağmen, Netflix'in Ocak ayındaki 23 milyondan önemli bir artışla 40 milyon küresel AVOD üyesine ulaşması olumlu bir gelişme olarak vurgulandı.

Benchmark, Netflix'in mevcut değerlemesine şüpheyle yaklaşmaya devam ediyor ve Netflix'i bir medya kuruluşundan ziyade yüksek büyüme oranına sahip bir teknoloji şirketi olarak değerlendirdiğinde bile bu değerin garanti edilmediğini öne sürüyor.

Netflix'in yönetimi, platformun reklam yeteneklerini ve içerik tekliflerini geliştirmeye odaklanmış durumda. Şirketin dünkü ön sunumunda, Noel Günü NFL maçlarının özel yayını ve gelecek yıldan itibaren WWE Raw etkinlikleri de dahil olmak üzere, cazip yeni içerikleri güvence altına alma konusundaki başarısı sergilendi.

Ayrıca, Netflix son zamanlarda Tom Brady rostosu gibi benzersiz programlarla izleyicilerini eğlendirdi.

Reklamverenlerin Netflix'in reklam ölçeğinin yanı sıra hedefleme ve ölçümleme sorunlarıyla ilgili ilk hayal kırıklıkları yayın devi tarafından ele alındı.

Netflix'in Ocak ayında 23 milyon olan küresel AVOD üyeliğini 40 milyona çıkardığını duyurması bu endişelerin hafiflemesine yardımcı oldu. Reklam destekli izleyicilikteki bu büyüme, Netflix'in hisse fiyatındaki ivmenin sürdürülmesinde potansiyel bir faktör olarak görülüyor.

AVOD ve ücretli paylaşımdaki olumlu ivmeye rağmen Benchmark temkinli olduğunu ifade ediyor. Firma, 2024'ün ilk çeyreğindeki kazanç raporunun ardından satış rehberliği ve 2025'in ilk çeyreği için gerçek üye sayılarını ve Üyelik Başına Ortalama Geliri (ARM) saklı tutma kararı nedeniyle yaşanan satışlara atıfta bulunuyor.

InvestingPro İçgörüleri

Netflix (NASDAQ:NFLX) yeni içerik ve reklam stratejileriyle gelişmeye devam ederken, InvestingPro'nun gerçek zamanlı verileri şirketin beklentilerini değerlendiren yatırımcılar için ek bağlam sunuyor. InvestingPro'ya göre, Netflix geçtiğimiz yıl yatırımcı güvenini ve piyasa performansını yansıtan %79,59'luk güçlü bir getiri elde etti. Bu, şirketin küresel AVOD üyeliğinde bildirdiği artışla uyumludur ve stratejilerinin hem izleyiciler hem de yatırımcılar arasında yankı bulabileceğini düşündürmektedir.

InvestingPro İpuçları, Netflix'in şu anda yakın vadeli kazanç büyümesine göre düşük bir F/K oranıyla işlem gördüğünü ve 2024'ün 1. çeyreği itibariyle 0,74'lük bir PEG oranıyla kazançlarına göre büyüme potansiyeline işaret ettiğini vurguluyor. Dahası, 25 analistin önümüzdeki dönem için kazançlarını yukarı yönlü revize etmesiyle, şirketin finansal performansına ilişkin iyimser bir görünüm ortaya çıkıyor. Netflix'in metriklerini ve potansiyel yatırım stratejilerini daha derinlemesine incelemek isteyen yatırımcılar için InvestingPro, yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ekstra %10 indirim sağlayan INVTROZEL1A kupon koduyla erişilebilen platformlarında ek ipuçları sunuyor.

Değerleme katsayıları açısından Netflix, 12,31 gibi yüksek bir Fiyat / Defter katsayısıyla işlem görüyor ve bu da değer odaklı yatırımcılar için ihtiyatlı olmayı gerektirebilir. Bununla birlikte, şirketin geçen yılki yüksek getirisi ve analistler tarafından yapılan olumlu revizyonlarla birlikte, bu ölçümler Netflix'in eğlence sektöründeki hakim konumunun ve büyüme yörüngesinin göstergesi olabilir. InvestingPro'da listelenen 17 ek ipucu ile yatırımcılar kararlarını şekillendirecek çok sayıda içgörüye erişebilir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.