🔮 Oracle'dan daha mı iyi? Buffet almadan 5 ay önce Adil Değer %42'lik artış görmüştüAdil Değeri Göster

Mullen Automotive dış ticaret bölgesi statüsü kazandı

Yayın Tarihi 09.05.2024 17:24
MULN
-

TUNICA, MS - Gelişmekte olan bir elektrikli araç (EV) üreticisi olan Mullen Automotive, Inc. (NASDAQ: MULN), yakın zamanda yapılan bir duyuruya göre Tunica, Mississippi'deki ticari araç üretim ve montaj merkezi için Dış Ticaret Bölgesi (FTZ) statüsü elde etti. Bu federal onayın şirkete 2024 ve 2025 mali yılları boyunca 21 milyon dolara kadar ertelenmiş ithalat vergisi ödemesi sağlaması bekleniyor.

FTZ ataması, Mullen'in ithal mallar üzerindeki gümrük vergisi ödemelerini Amerika Birleşik Devletleri içinde satılana kadar ertelemesine olanak tanıyarak nakit akışı yönetimini geliştiriyor. Ayrıca, uluslararası satışlar için Mullen'in bölgeden ihraç ettiği araçlar gümrük vergisi ve harçlardan tamamen muaf olacak.

Şirket, Sınıf 1 EV kargo minibüsleri ve Sınıf 3 EV kamyonları için tam gümrük vergisi maliyeti üzerinden %20'ye varan bir kar-zarar iyileştirmesi öngörürken, bu önemli bir maliyet avantajı ile sonuçlanabilir.

Mullen Automotive'in CEO'su ve Yönetim Kurulu Başkanı David Michery, dönüm noktasının önemini vurgulayarak getirdiği rekabet avantajı ve nakit akışı faydalarına dikkat çekti. Michery ayrıca Tunica, Mississippi'nin ekonomik kalkınması üzerindeki olumlu etkilerinin de altını çizdi.

Şirket, Ağustos 2023'te Tunica'da ticari araç üretimine başladı ve o zamandan beri ticari araçları için federal EV vergi kredilerini güvence altına aldı. Mullen ONE ve Mullen THREE de dahil olmak üzere Mullen'in elektrikli araçları hem Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu (CARB) hem de Çevre Koruma Ajansı'ndan (EPA) sertifika aldı ve şu anda ABD'de satışa sunuldu.

Kongre tarafından 1934 yılında kurulan FTZ programı, bu bölgelerde faaliyet gösteren şirketlere gümrük vergilerini azaltma, erteleme veya ortadan kaldırma olanağı sunarak küresel pazarlardaki rekabet güçlerini artırmaktadır.

Bu makaledeki bilgiler Mullen Automotive'in basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro Insights

Mullen Automotive (NASDAQ: MULN) yeni verilen Dış Ticaret Bölgesi statüsüyle stratejik bir avantaj elde ederken, şirketin finansal ölçümlerinin karmaşık bir tabloyu yansıttığını belirtmek gerekir. InvestingPro verilerine göre, Mullen Automotive 44,75 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip ve 2024 yılının ilk çeyreğine kadar olan son on iki ay itibariyle 0,21 gibi düşük bir Fiyat / Defter katsayısıyla işlem görüyor. Bu durum, şirketin hisselerinin defter değerine kıyasla potansiyel olarak düşük değerde olduğunu gösterebilir.

Bu arada, InvestingPro İpuçları, Mullen Automotive'in yüksek fiyat oynaklığı ile işlem gördüğünü ve bunun kısa vadeli kazançlar arayan bazı yatırımcılara hitap edebileceğini vurgulamaktadır. Şirket ayrıca, 1 Haftalık Fiyat Toplam Getirisi %47,52 ile geçen hafta önemli bir getiri elde etti. Bu son performans, momentum yatırımcılarının dikkatini çekebilir, ancak uzun vadeli görünüm, fiyatın 1 Yıllık Fiyat Toplam Getirisi -% 99,47 ile geçen yıl önemli ölçüde düştüğünü gösteriyor.

Daha fazla bilgi edinmek isteyen yatırımcılar, daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olabilecek ek InvestingPro İpuçları olduğunu unutmamalıdır. Örneğin, Mullen Automotive bilançosunda borçtan daha fazla nakit bulundurmasıyla dikkat çekiyor, bu da bir miktar finansal istikrar sağlayabilir. Bununla birlikte, şirket aynı zamanda uzun vadeli yaşayabilirlik için dikkate alınması gereken kritik bir faktör olan nakdi hızla tüketiyor. Bu nüansları keşfetmek isteyenler için InvestingPro kapsamlı bir ipuçları listesi sunuyor ve INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğinde ek %10 indirim elde edebilirsiniz.

İleriye baktığımızda, yatırımcılar şirketin finansal sağlığını ve kârlılığa doğru ilerleyişini ölçmek için 15 Mayıs 2024'teki bir sonraki kazanç tarihini merakla bekliyor olacaklar. InvestingPro Adil Değerinin 3,7 USD olarak tahmin edilmesiyle, şirketin değerlemesi ve rekabetçi EV endüstrisindeki gelecek beklentileri hakkında tartışmaya yer var gibi görünüyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.