🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

LuxUrban Hotels'in notu Wyndham anlaşmasının feshedilmesi nedeniyle düşürüldü

EditörNatashya Angelica
Yayın Tarihi 14.05.2024 20:14
LUXH
-

Salı günü, LuxUrban Hotels Inc. (NASDAQ:LUXH), Jones Trading'in şirketin durumunu Al'dan Tut'a taşımasıyla hisse senedi derecelendirmesinde bir değişiklik yaşadı. Bu düzeltme, şirketin Wyndham ile olan franchise anlaşmasının 6 Mayıs itibariyle feshedildiğini duyurmasının ardından geldi. LuxUrban Hotels şu anda mülklerini Wyndham'ın sistemlerinden uzaklaştırıyor ve Mayıs ayı sonuna kadar tam kontrolü yeniden kazanmayı hedefliyor.

Wyndham ile olan anlaşmanın feshedilmesinin LuxUrban'ın kazançlarını kısa vadede olumsuz etkilemesi beklenmektedir. Hisse başına 0,05 dolara denk gelen 2,7 milyon dolarlık ortaklık bedeli gideri 2024'ün ilk çeyreğinde kaydedildi. Ayrıca şirket, anlaşmanın sona ermesinin bir sonucu olarak ek maliyetler öngörmektedir.

31 Mart itibariyle LuxUrban, 2023'ün son çeyreğinde 14 olan mülk sayısının 13'e düştüğünü ve toplam 1.341 kiralık birime sahip olduğunu bildirdi. Bu mülklerin ağırlıklı ortalama kira süresi 15,2 yıl olup, uzatma opsiyonları dahil edildiğinde bu süre 19,5 yıla çıkmaktadır.

LuxUrban'ın son kazanç raporu, analistin 5,3 milyon dolarlık tahminini veya 6,4 milyon dolarlık konsensüs tahminini karşılamayan 2,5 milyon dolarlık düzeltilmiş FAVÖK ile beklentilerin altında kaldı. 2024'ün ilk çeyreği de şirketin (0,35 $) hisse başına kazanç (EPS) raporlamasıyla sonuçlandı ki bu da beklenen (0,11 $)'dan önemli bir sapma anlamına geliyor. Farklılıklar Wyndham sözleşmesinin beklenmedik şekilde feshedilmesine ve başlangıçta tahmin edilenden daha yüksek giderlere bağlanmıştır.

Wyndham anlaşmasının kaybedilmesi analistlerin LuxUrban'ın finansal hedeflerine, özellikle de 2024'ün ikinci yarısında operasyonel olarak nakit akışı pozitif hale gelme hedefine ulaşma kabiliyetini sorgulamalarına yol açtı.

Jones Trading, LuxUrban'ın işletme sermayesini iyileştirme ve portföyündeki operasyonel değişiklikleri yönetme ihtiyacı gibi karşı karşıya olduğu mevcut zorlukların, şu anda yatırımcılar için potansiyel faydalardan daha ağır basabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

InvestingPro İçgörüleri

LuxUrban Hotels Inc. Wyndham sonrası ortamda gezinirken, InvestingPro'nun gerçek zamanlı verileri şirketin mevcut finansal sağlığına ışık tutuyor. Piyasa değeri 22,75 milyon $ olan ve 2023'ün 4. çeyreği itibariyle son on iki ayda %158,75'lik önemli bir gelir artışı kaydeden LuxUrban'ın büyümesi aşikâr.

Yine de, şirketin aynı dönemdeki -0,35'lik negatif F/K oranı kârlılıktaki zorlukları yansıtıyor ve gelir değerleme katsayısı, hisse senedinin satışlarına göre düşük katlarda işlem gördüğünü gösteriyor.

LuxUrban için iki InvestingPro İpucu, şirketin önemli bir borç yüküyle çalıştığını ve borcunun faiz ödemelerini yapmakta zorlanabileceğini gösteriyor. Bu endişeler, Wyndham ile yapılan franchise anlaşmasının yakın zamanda feshedilmesi ve ilgili maliyetler göz önüne alındığında özellikle önemlidir.

Olumlu açıdan bakıldığında, analistler LuxUrban için cari yılda net gelir ve satış büyümesi bekliyor ve bu da yatırımcılara bir miktar soluk aldırabilir. Hisse senedinin son bir hafta, bir ay ve üç ay içinde sert bir fiyat düşüşü yaşadığını, bir haftalık fiyat toplam getirisinin -%29,35 ve bir aylık getirisinin -%46,67 olduğunu belirtmek gerekir.

InvestingPro, daha derin bir analiz arayan yatırımcılar için 20'den fazla InvestingPro İpucu ile ek içgörüler sağlıyor. Bu ipuçları yatırımcıların daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olabilir ve INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirim elde edebilirler. LuxUrban'ın bir sonraki kazanç tarihi, şirket ve paydaşları için önemli bir olay olacak olan 23 Eylül 2024 olarak belirlendi.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.