🔮 Oracle'dan daha mı iyi? Buffet almadan 5 ay önce Adil Değer %42'lik artış görmüştüAdil Değeri Göster

Li Auto Satın Alma notu ve hisse fiyat hedefi BofA tarafından korundu

EditörNatashya Angelica
Yayın Tarihi 14.05.2024 19:55
LI
-

Salı günü BofA Securities, 2024 yılının ikinci çeyreği için satış hacmi tahminlerini revize etmesine rağmen Li Auto (NASDAQ:LI) için Satın Al notunu ve 41,00 $ fiyat hedefini korudu. Firma, Mega modeline yönelik talebin yavaşlaması ve L6 modelinin üretimini artırması için gereken süre nedeniyle 110.000 adetlik önceki tahminini 106.000 adede düşürdü.

BofA Securities analisti Mega modelinin satış hacminin 2024'ün ilk yarısında 8.700 adet, ikinci yarısında ise 10.600 adet olarak öngörüldüğünü ve bu rakamın Li Auto'nun yılın ilk yarısında aylık 2.000 adet, ikinci yarısında ise aylık 4.000 ila 5.000 adet beklentisinin altında olduğunu belirtti.

Aşağı yönlü revizyona rağmen, L6 modeline ilişkin tahmin aynı kalarak, ikinci çeyrekte 25.500 adetlik bir satış hacmi artışı ve toplam araç satış hacminin %24'ünü oluşturması bekleniyor.

L6 için brüt kar marjının (GPM), daha küçük ölçek ve üretim verimliliğini artırmak için gereken zaman nedeniyle başlangıçta şirketin ortalamasının altında olması bekleniyor. Bu durum Li Auto için ikinci çeyrekte daha düşük bir karma GPM ile sonuçlanacaktır. Ancak BofA Securities analistine göre, 2024 yılının ikinci yarısında GPM'nin iyileşmesi bekleniyor.

Analistin yorumları, Li Auto'nun yakın vadedeki finansal performansına ilişkin temkinli ancak yine de olumlu bir bakış açısını yansıtıyor. Firma, ikinci çeyrekteki karışım değişikliği ve fiyat indirimlerinin zorluk yaratacağına, ancak satış hacimlerinin artması ve üretim verimliliğinin iyileşmesiyle şirketin brüt kar marjının yılın ikinci yarısında toparlanacağına inanıyor.

InvestingPro Insights

BofA Securities'in Li Auto (NASDAQ:LI) üzerine yaptığı son analiz ışığında, InvestingPro'nun gerçek zamanlı verileri ve içgörüleri şirketin görünümünü daha da zenginleştiriyor. Li Auto, 28,65 milyar dolarlık piyasa değeri ve 2023'ün 4. çeyreği itibariyle son on iki ayda %173,48'lik güçlü gelir artışı ile sağlam bir finansal pozisyona sahip. Şirketin F/K oranı 16,44 olup mevcut piyasada makul bir değerlemeye işaret etmektedir.

Bu analizle özellikle ilgili olan iki InvestingPro İpucu, Li Auto'nun bilançosunda borçtan daha fazla nakit tutma kabiliyetini ve şirketin güçlü bir serbest nakit akışı getirisine işaret eden değerlemesini içeriyor. Bu faktörler şirketin finansal istikrarına ve büyüme potansiyeline katkıda bulunmakta ve kısa vadeli zorluklara rağmen BofA Securities'in olumlu görüşüyle uyum sağlamaktadır.

Ayrıca, Li Auto'nun hisse senedi, son veriler itibariyle -%32,25'lik 6 aylık fiyat toplam getirisi ile önemli bir fiyat oynaklığı yaşadı. Yine de analistler, şirketin bu yıl kârlı olacağını tahmin ediyor ve bu da uzun vadeli fırsatlar arayan yatırımcılar için bir geri dönüş sinyali olabilir.

Daha derin analizler ve ilave içgörülerle ilgilenenler için https://www.investing.com/pro/LI adresinde 9 InvestingPro İpucu daha mevcut. Okuyucular INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak Li Auto'nun finansal sağlığı ve gelecek beklentileri hakkında kapsamlı bir görüş sunan InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim elde edebilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.