40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Li Auto Nisan ayı araç teslimatlarında mütevazı bir artış bildirdi

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 01.05.2024 11:04
LI
-

PEKİN - Çin'in yeni enerji araçları pazarının önde gelen oyuncularından Li Auto (NASDAQ:LI) Inc. (NASDAQ:LI; HKEX:2015) Nisan 2024 araç teslimatlarında hafif bir artış olduğunu bildirdi. Şirket 25.787 araç teslim ederek bir önceki yıla göre %0,4'lük bir büyüme kaydetti. Nisan sonu itibariyle Li Auto araçlarının kümülatif teslimatı 739.551 olarak gerçekleşti.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Xiang Li, 300.000 RMB'nin altında fiyatlandırılan ilk model olan Li L6'nın başarılı bir şekilde piyasaya sürüldüğünü ve genç aileler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti. Li Auto, Li L6'nın büyük ölçekli teslimatlarına Mayıs ayında başlamayı planlıyor.

Teslimat güncellemesine ek olarak Li Auto, 1 Mayıs tatili için tüm süper şarj istasyonlarında ücretsiz şarj hizmetleri sunan bir müşteri teşviki duyurdu. Şirket ayrıca, otonom sürüş sistemleri Li AD Pro ve Li AD Max'in yeteneklerini geliştirecek olan 5.2 sürümlü bir kablosuz (OTA) güncellemesini de duyurdu. Bu güncelleme, otomatik park etme ve aktif güvenlik özelliklerinde iyileştirmeler içerecek ve Siri aracılığıyla sesli kontrol ile uyumluluk sunacak.

Li Auto'nun 30 Nisan 2024 itibariyle perakende varlığı, 144 şehirde 481 mağazayı içermekte ve 210 şehirde 361 servis merkezi ve yetkili kaporta ve boya atölyeleri tarafından desteklenmektedir. Şirket ayrıca ülke çapında 1.678 şarj tezgahı ile donatılmış 386 süper şarj istasyonu kurmuştur.

Şirket, aile mutluluğuna katkıda bulunan ürün ve hizmetler sunmayı amaçlayarak kullanıcı değerine odaklanmaya devam etmektedir. Li Auto, Kasım 2019'da başlayan üretimiyle Çin'de uzun menzilli elektrikli araçların ticarileştirilmesinde öncü olmuştur. Mevcut model yelpazesinde aile odaklı bir dizi SUV ve MPV bulunuyor.

Bu haber Li Auto Inc . tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro Insights

Li Auto Inc. elektrikli araç pazarında adımlar atmaya devam ederken, InvestingPro'nun son performans ölçümleri şirketin borsa faaliyetlerine bir bakış sunuyor. Li Auto'nun hisseleri 30 Nisan 2024'e kadar olan haftada yatırımcılara toplamda %1,33 getiri sağlayarak 52 haftanın en yüksek seviyesi olan %97,79'a yakın bir fiyatla istikrarlı bir piyasa varlığının altını çizdi. Geçtiğimiz altı ay içinde toplam getiri %2,89 oldu ve bu da hissedar değerinde tutarlı bir yörüngeye işaret ediyor.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bir InvestingPro İpucu, Li Auto'nun hisselerinin genellikle düşük fiyat oynaklığı ile işlem gördüğünü ve bunun da genellikle çalkantılı olan EV piyasasında istikrar arayan yatırımcılara hitap edebileceğini belirtiyor. Bununla birlikte, potansiyel yatırımcılar şirketin zayıf brüt kâr marjlarının ve diğer InvestingPro İpuçlarına göre düşük serbest nakit akışı getirisinin farkında olmalıdır. Li Auto'nun temettü ödemediğini de belirtmek gerekir ki bu da gelir odaklı yatırımcılar için dikkate alınması gereken bir husus olabilir.

Li Auto'ya daha derin bir yatırım yapmayı düşünenler için InvestingPro ek bilgiler sunuyor. Li Auto'nun finansal sağlığı ve piyasa performansı hakkında kapsamlı bir analiz sağlayabilecek daha fazla InvestingPro İpucu mevcut. Bu bilgileri keşfetmek ve bilinçli yatırım kararları almak için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirimden yararlanın. Li Auto Inc. için InvestingPro İpuçları'nın tamamını keşfetmek için https://www.investing.com/pro/2015 adresini ziyaret edin.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.