🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

JPMorgan PT Perusahaan Gas Negara hissesini yükseltti, 'güçlü 1Ç24 kazanç artışını' gerekçe gösterdi

Yayın Tarihi 30.04.2024 18:02
PGAS
-

Salı günü JPMorgan, PT Perusahaan Gas Negara Tbk (PGAS:JK) (OTC: PPAAF) hisselerini Underweight'ten Neutral'a yükseltti ve fiyat hedefini 1.090,00 IDR'den 1.370,00 IDR'ye ayarladı.

Yükseltme, 2024'ün yıldan yıla %41 artış gösteren güçlü ilk çeyrek kazanç raporunun ardından geldi. İyileşme büyük ölçüde, bir önceki yılın aynı çeyreğindeki 1,6 $/mmbtu'ya kıyasla milyon İngiliz termal birimi (mmbtu) başına 2,25 $'a ulaşan gaz dağıtım marjlarındaki önemli artışa bağlandı.

PT Perusahaan Gas Negara'nın gaz dağıtım marjlarındaki güçlü performans iki ana faktöre bağlanmaktadır. İlk olarak, bir önceki yıla göre %12'lik bir düşüş gösteren mevcut gaz arzı kısıtlaması, müşteriler için daha düşük bir hacim kotasına yol açtı. Bu da şirketin tahsis edilen kotayı aşan gaz miktarları için ek ücret uygulamasına olanak sağladı.

İkinci olarak şirket, Koridor Bloğu için yapılan yeni sözleşmeden kaynaklanan düşük gaz maliyetlerinden yararlandı ve önceki 5,9 $/mmbtu'dan 5,4 $/mmbtu'luk bir fiyat elde etti.

Bu faktörler ışığında JPMorgan, PT Perusahaan Gas Negara için 2024 ve 2025 yıllarına ilişkin kazanç tahminlerini, daha yüksek dağıtım marjı tahminlerini yansıtacak şekilde %20-30 oranında yükseltti. Firmanın 2024 kazanç tahmini, kazançlar raporlanmadan önceki konsensüsün %10 üzerinde bulunuyor.

Ancak analist, Jakarta Bileşik Endeksi'ndeki (JCI) %1'lik artışa karşın şirketin hisse fiyatındaki %11'lik yükselişin, olumlu kazanç sürprizini çoktan fiyatlamış olabileceğini belirtti. 2025 hisse başına kazanç (EPS) tahmini konsensüse yakın seyrediyor.

JPMorgan analisti, ilk çeyrek gaz dağıtım marjının muhtemelen yılın zirvesi olacağını öngörüyor. Şirketin 2024'ün ikinci çeyreğinin sonlarından itibaren düşük gaz arzını telafi etmek için sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) karışımı kullanmaya başlaması bekleniyor.

IDR1.370 olan yeni fiyat hedefi, 2024 yılı için öngörülen kazançların 7 katı anlamına gelen parçaların toplamı (SOTP) değerlemesine dayanıyor.

InvestingPro İçgörüleri

JPMorgan tarafından yapılan son güncellemenin ardından, PT Perusahaan Gas Negara Tbk (PGAS:JK) (OTC: PPAAF) enerji sektöründe fırsat arayan yatırımcıların dikkatini çekti. Şirketin finansal sağlığı ve piyasa performansına odaklanan InvestingPro, PGAS'ı düşünen yatırımcılar için çok önemli olabilecek ek bilgiler sunuyor.

PGAS için en cazip InvestingPro ipuçlarından biri cazip değerlemesidir. Şirket şu anda düşük bir FAVÖK değerleme katsayısıyla işlem görüyor, bu da faiz, vergi, amortisman ve itfa öncesi kârına göre değerinin altında olabileceğini gösteriyor. Bu durum, güçlü bir serbest nakit akışı getirisi anlamına gelen bir değerleme ile birleştiğinde, PGAS'ın hem operasyonel performans hem de potansiyel piyasa yeniden değerlemesi yoluyla önemli bir yatırım getirisi sunabileceğini göstermektedir.

InvestingPro Verileri ayrıca şirketin piyasa dinamiklerini de ortaya koymaktadır. Zorlu bir yıl geçirmesine rağmen, 2024 sonu itibariyle 1 Yıllık Fiyat Toplam Getirisi -%95,45 düşüş göstererek, PGAS bu değerin %9,09'u ile 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem görüyor. Bu durum, önceki düşük seviyelerden toparlanan şirket için bir dönüm noktası anlamına gelebilir. Ayrıca, analistlerin şirketin bu yıl kârlı olacağını öngörmesi ve son on iki aydaki kârlılığı, gelecekteki büyüme için sağlam bir temel sağlayabilir.

Temettü ödeyen hisse senetleriyle ilgilenen yatırımcılar için bir başka InvestingPro İpucu, PGAS'ın hissedarlara önemli bir temettü ödediğinin altını çiziyor. Bu, özellikle istikrarlı gelir akışlarının çok değerli olduğu mevcut ortamda, gelir odaklı yatırımcılar için cazip bir özellik olabilir.

Bu bilgiler ışığında, yatırımcılar PGAS'ın finansallarını ve piyasa performansını daha derinlemesine incelemek isteyebilir. Daha fazla analiz ve şu anda PGAS için 9 numara olan ek InvestingPro İpuçları için https://www.investing.com/pro/PGAS adresindeki InvestingPro 'yu ziyaret edin. InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirimden yararlanmak için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanmayı unutmayın, yatırım araştırmalarınızı birinci sınıf içgörüler ve verilerle zenginleştirin.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.