🔮 Oracle'dan daha mı iyi? Buffet almadan 5 ay önce Adil Değer %42'lik artış görmüştüAdil Değeri Göster

JPMorgan Piyasa Performansı, KBW 203$ hedefini koruyor

Yayın Tarihi 16.05.2024 21:57
© Reuters.
JPM
-

Perşembe günü Keefe, Bruyette & Woods, JPMorgan hisseleri üzerindeki Piyasa Performansı notunu korudu ve fiyat hedefini 203,00 $ olarak belirledi. Yatırım şirketinin duruşu, JPMorgan'ın premium değerlemesi ile güçlü kazanç potansiyeli ve önemli yatırım harcamalarına atfedilen giderleri yönetme esnekliğine sahip üst düzey bir finansal kuruluş olarak statüsü arasındaki dengeyi yansıtıyor.

Firma, JPMorgan'ın değerlemesini 2025 yılı için öngörülen kazancının 12,6 katı olarak kabul ediyor ve bu değer tarihsel ortalama olan 11,1 katın biraz üzerinde. Konsensüsün %3 altında olmasına rağmen analistler JPMorgan'ı, 2024 ilk çeyrek kazançlarının açıklanmasından önceki döneme kıyasla yatırımcı gününe daha güçlü bir temelle giren lider bir franchise olarak görüyor.

JPMorgan'ın hisseleri daha önce Net Faiz Geliri (NII) beklentilerinin yukarı yönlü revize edilmesine yönelik yüksek yatırımcı beklentilerinden etkilenmişti. Bu beklentiler, emsallerine kıyasla %22'lik primle birleştiğinde, kazançların açıklandığı tarihte hisse senedi fiyatında %6'dan fazla düşüşe yol açmıştı. O zamandan bu yana, hisse senedi emsallerine göre %8 oranında düşük performans gösterdi.

Keefe, Bruyette & Woods tarafından yapılan mevcut analiz, JPMorgan'ın piyasa pozisyonunda bir değişim olduğunu ve emsallerine göre değerleme priminin artık daha ılımlı bir şekilde %12,9 olduğunu gösteriyor. Bu ayarlama, piyasanın şirketin son kazançlarına verdiği tepkiyi ve yatırımcı beklentilerinin yeniden ayarlanmasını takip ediyor. Firmanın yorumu, yaklaşan yatırımcı gününe yaklaşırken JPMorgan'ın finansal beklentileri konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik olduğunu gösteriyor.

InvestingPro İçgörüleri

JPMorgan Chase (NYSE:JPM) & Co. yatırımcı gününe hazırlanırken, InvestingPro verileri bankanın mevcut finansal sağlığının anlık bir görüntüsünü sunuyor. Piyasa değeri 334,15 milyar dolar ve F/K oranı 12,19 olan JPMorgan, özellikle 2024'ün 1. çeyreği itibariyle son on iki aydaki düzeltilmiş F/K oranının 6,78 olduğu düşünüldüğünde bir değer önerisi sunuyor. Bu da bankanın düşük bir kazanç katsayısıyla işlem gördüğünü gösteriyor ki bu InvestingPro İpucu, 52 haftanın en yüksek seviyesine yakın işlem gören hissenin son dönemdeki performansıyla da uyumlu.

InvestingPro İpuçları ayrıca JPMorgan'ın %2,28'lik kayda değer temettü getirisi ve son on iki ayda %15,0'lık temettü büyümesi ile istikrarlı hissedar getirilerini de vurguluyor. Buna ek olarak, banka temettüsünü 13 yıl üst üste artırarak hissedarlara değer iade etme konusundaki kararlılığını göstermiştir. JPMorgan'ın performansını ve potansiyel yatırım fırsatlarını daha derinlemesine incelemek isteyenler için InvestingPro, https://www.investing.com/pro/JPM adresinde bulunan 13 InvestingPro İpucu da dahil olmak üzere ek bilgiler sunuyor. Bu değerli ipuçlarına erişmek için, yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğinde ek %10 indirim için INVTROZEL1A özel kupon kodunu kullanın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.