🔮 Oracle'dan daha mı iyi? Buffet almadan 5 ay önce Adil Değer %42'lik artış görmüştüAdil Değeri Göster

JD.com ilk çeyrekte 1,2 milyar dolar değerinde hisse geri satın aldı

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 18.04.2024 14:50
9618
-

PEKİN - Tedarik zinciri yeniliklerine odaklanan önde gelen bir teknoloji ve hizmet sağlayıcısı olan JD.com, Inc. (NASDAQ:JD ve HKEX: 9618 (HKD sayacı) ve 89618 (RMB sayacı)), 31 Aralık 2023 itibariyle tedavülde olan adi hisselerinin yaklaşık %2,8'inin geri alımını tamamladı. Şirket, 31 Mart 2024 tarihinde sona eren üç aylık dönemde, 43,8 milyon Amerikan Depo Hissesine (ADS) eşdeğer 87,5 milyon A Sınıfı adi hisseyi toplam 1,2 milyar ABD Doları maliyetle geri satın aldı.

Geri alım faaliyeti, hem NASDAQ hem de Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'nın dahil olduğu açık piyasalarda gerçekleşti ve şirketin kamuya açıkladığı hisse geri alım programları kapsamında gerçekleştirildi.

JD.com, 17 Mart 2024 tarihinde sona eren program kapsamında 2024 yılının ilk çeyreğinin sonuna kadar 2,1 milyar ABD Doları tutarında hisse geri alımı gerçekleştirmiştir. Bunu takiben, 18 Mart 2027 tarihine kadar geçerli olacak yeni bir hisse geri alım programı kapsamında, şirket yaklaşık 0,5 milyar ABD Doları değerinde hisse geri alımı gerçekleştirmiştir.

Bu yeni programın 31 Mart 2024 itibariyle gelecekteki potansiyel geri alımlar için 2,5 milyar ABD Doları tutarında bakiyesi bulunmaktadır. Geri alım girişimi, JD.com'un sermaye tahsisini ve hissedar değerini yönetme stratejisinin bir parçasıdır.

JD.com, tüketicilere her zaman ve her yerde ürün satın alma kolaylığı sağlamayı amaçlayan sofistike bir perakende altyapısı işletmektedir. Şirket ayrıca teknolojisini ve altyapısını çeşitli ortaklara ve sektörlere genişleterek çok sayıda sektörde üretkenliği ve yeniliği artırıyor.

Bu makaledeki bilgiler JD.com, Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro Insights

JD.com, Inc. (NASDAQ:JD) hisse geri alım programlarında ilerleme kaydederken, yatırımcılar InvestingPro'dan elde edilen aşağıdaki ölçümleri ve bilgileri şirketin mevcut finansal durumunu değerlendirmek için değerli bulabilirler:

JD.com'un piyasa değeri, teknoloji ve perakende sektörlerindeki önemli varlığını yansıtan 39,46 milyar dolar gibi güçlü bir seviyede bulunuyor. Şirketin F/K oranı şu anda 12,98 seviyesinde ve bu da hisselerinin makul bir kazanç katsayısıyla işlem gördüğünü gösteriyor. 2023'ün 4. çeyreğinden itibaren son on iki aya bakıldığında, düzeltilmiş F/K oranı daha da düşerek 10,49'a inmekte ve makul bir fiyata büyüme arayan yatırımcılar için cazip bir değerlemeye işaret etmektedir.

JD.com, 2023'ün 4. çeyreği itibariyle son on iki ayda %8,77 olarak bildirilen brüt kâr marjlarıyla ilgili zorluklarla karşılaşmasına rağmen, Geniş Hat Perakende sektöründe önemli bir oyuncu olmaya devam ediyor. Şirketin aynı dönemdeki gelir artışı %3,67'dir ve bu da faaliyetlerini genişletme ve satışlarda istikrarlı bir artış sağlama kapasitesinin bir kanıtıdır.

JD.com'a yatırım yapmayı düşünenler için, şirketin bilançosunda borçtan daha fazla nakit bulundurması ve temkinli yatırımcılara hitap edebilecek bir finansal istikrar düzeyi sağlaması dikkat çekicidir. Dahası, şirket son on iki aydır kârlı ve analistler bu yıl da kârlı olmaya devam edeceğini tahmin ediyor.

InvestingPro İpuçlarından biri, JD.com'un düşük bir gelir değerleme katsayısıyla işlem gördüğünü ve bunun değer odaklı yatırımcılar için cazip bir faktör olabileceğini vurguluyor. Ayrıca, şirket son üç ayda %17,65 fiyat toplam getirisi ile güçlü bir getiri elde ederek yatırımcı güveninde potansiyel bir toparlanma olduğunu gösterdi.

Daha fazla bilgi edinmek isteyenler için, JD.com'un finansal sağlığı ve piyasa potansiyeli hakkında daha derin analizler sunabilecek ek InvestingPro İpuçları mevcuttur. INVTROZEL1A kupon kodunu kullanan okuyucular, bu değerli ipuçlarına erişmek ve daha bilinçli yatırım kararları almak için yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ekstra %10 indirim kazanabilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.