40% İndirim
🚀 AI hisse seçimleri Mayıs'ta yükseldi PRFT 16 günde %55 yükseldi! Haziran seçimlerini kaçırmayın.Tam listeye erişin

IBM ve SAP yapay zeka odaklı bulut çözümleri için iş ortaklığını genişletiyor

EditörBrando Bricchi
Yayın Tarihi 08.05.2024 18:18
© Reuters.
IBM
-

ARMONK, N.Y. - IBM (NYSE: IBM) ve SAP SE (NYSE: SAP), müşteri üretkenliğini ve inovasyonu artırmayı amaçlayan, üretken yapay zeka yeteneklerini ve sektöre özel bulut çözümlerini entegre etmek için yeni bir işbirliği başlattı. Bugün duyurulan bu girişim, şirketlerin uzun süredir devam eden ortaklığındaki en son gelişmedir.

Value Generation ortaklık girişimi olarak adlandırılan işbirliği, IBM'in yapay zeka uzmanlığından ve SAP'nin kapsamlı bulut çözümleri paketinden yararlanarak, üretken yapay zekayı SAP iş süreçlerine dahil etmeyi amaçlıyor. IBM Danışmanlık Kıdemli Başkan Yardımcısı John Granger'a göre girişim, "iş sonuçlarını optimize etmek" ve müşteriler için inovasyonu hızlandırmak için tasarlandı.

SAP SE'nin Gelirden Sorumlu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Scott Russell, daha fazla müşterinin bulutta üretken yapay zekanın dönüştürücü etkilerinden yararlanmasını sağlamak için ortaklıklarını genişletmenin sinerjisini vurguladı.

Girişim birkaç kilit alana odaklanacak:

  • SAP ve diğer SAP bulut çözümleri ile RISE için yeni yapay zeka yetenekleri geliştirmek.
  • Endüstriyel üretim, CPG, perakende, savunma, otomotiv ve kamu hizmetleri gibi sektörlerde inovasyonu teşvik etmek için akıllı endüstri kullanım örnekleri oluşturmak.
  • SAP BTP ve SAP Signavio gibi araçlardan yararlanarak temiz bir çekirdek yaklaşımını desteklemek için yeni nesil referans mimarileri sağlamak.
  • Çalışan ağ grupları ve topluluk programları ile işbirliği yaparak ekosistemi genişletmek.

Ayrıca IBM, Granite Model Serisini SAP AI Core'un bir parçası olan SAP'nin jeneratif AI hub'ında kullanıma sunmayı planlıyor. Bu merkez, çeşitli büyük dil modellerine erişim sunarak IBM Watson AI teknolojisinin SAP çözümlerine entegrasyonunu geliştiriyor.

Duyuru, her iki şirketin de müşteri ihtiyaçlarını ve pazar talebini karşılamak için ortak çabalarını geliştirme konusundaki kararlılığını yansıtıyor. Ortaklık, 50 yılı aşkın işbirliği geçmişine sahip iki şirketin birleşik teknoloji, endüstri ve alan uzmanlıklarını geliştirecek.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu haber bir basın açıklamasına dayanmaktadır. Value Generation ortaklık girişimi hakkında daha fazla bilgi için ilgili taraflar IBM'in web sitesini ziyaret edebilirler.

InvestingPro Insights

IBM'in, üretken yapay zekayı iş süreçlerine entegre etmek için SAP SE ile işbirliği yaptığını duyurmasının ışığında, IBM'in mevcut finansal sağlığına ve piyasa performansına bakmak yerinde olacaktır. IBM, 155,26 milyar dolarlık güçlü piyasa değeri ve 18,81'lik Fiyat/Kazanç (F/K) oranıyla istikrarlı bir yatırım profili sergiliyor. F/K oranının 2024'ün 1. çeyreği itibarıyla son on iki ayda 18,37'ye hafifçe ayarlanması, piyasa tarafından tutarlı bir değerleme yapıldığını göstermektedir.

IBM'in hissedar getirilerine olan bağlılığı, finansal istikrarının ve bir yatırım olarak güvenilirliğinin bir kanıtı olan 28 yıl üst üste temettü artırma konusundaki etkileyici geçmişinde açıkça görülmektedir. Bu durum, şirketin son veriler itibariyle %3,97 temettü getirisi ile de desteklenmekte ve yatırımcılarına tutarlı getiri sağlama taahhüdünü göstermektedir. Ek olarak, şirketin hisse senedi düşük fiyat oynaklığı ile karakterize edilir ve bu da portföylerinde istikrar arayan yatırımcılar için cazip bir seçenek haline getirir.

Bununla birlikte, 9 analistin önümüzdeki dönem için kazanç tahminlerini aşağı yönlü revize ettiğini belirtmek önemlidir, bu da potansiyel ters rüzgarlara veya IBM'in gelecekteki performansına ilişkin daha muhafazakar bir bakış açısına işaret etmektedir. Bu durum, şirketin son on iki aydaki %2,45'lik gelir artışıyla tezat oluşturuyor; bu da ileride zorluklar olsa da şirketin hala gelir tabanını genişletmeyi başardığını gösteriyor.

IBM'in performansı hakkında daha derin bilgiler ve ek ölçümler arayan yatırımcılar için, şirketin güçlü serbest nakit akışı getirisi ve BT Hizmetleri sektöründe önemli bir oyuncu olarak konumu da dahil olmak üzere daha fazla InvestingPro İpucu mevcuttur. Bu bilgilere erişmek ve özel bir tekliften yararlanmak için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirimden yararlanabilirsiniz. Toplamda, yatırımcıların daha bilinçli kararlar almasına yardımcı olabilecek 9 ek InvestingPro İpucu bulunmaktadır.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

IBM yenilikler yapmaya ve SAP ile ortaklığını genişletmeye devam ederken, yatırımcılar ve müşteriler bu stratejik hamlelerin finansal performansa ve pazar büyümesine nasıl dönüştüğünü yakından izleyecekler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.