🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

FMC Corp hisse senedi hedefi büyüme görünümüne göre yükseltildi

EditörAhmed Abdulazez Abdulkadir
Yayın Tarihi 10.05.2024 20:16
FMC
-

Cuma günü RBC Capital Markets, New York Borsası'nda NYSE:FMC altında işlem gören ve tarım bilimleri sektörünün önemli oyuncularından biri olan FMC Corporation için finansal görünümünü düzeltti. Firma, FMC Corp için fiyat hedefini bir önceki 65 dolardan 81 dolara yükseltirken, hisse senedi için Outperform notunu yineledi.

Revizyon, kanal stoklarının normalleşmesi beklendiğinden, ikinci çeyrekte hacim artışına ilişkin olumlu beklentiyi yansıtıyor. Firma ayrıca, şirket içindeki yeni ürün büyümesinin gücünü de kabul ediyor. FMC Corp'un etkili maliyet yönetimi stratejileri ile arz ve talep ortamını yönlendirme becerisi de iyimser fiyat hedefinin nedenleri olarak gösterildi.

RBC Capital'in analizi, FMC Corp için 2024 ve 2025 mali yılı tahminlerinin yukarı yönlü ayarlanmasını içeriyor. Şirketin işletme sermayesini iyileştirme yaklaşımı ve güçlü serbest nakit akışı (FCF) yaratımı, temel finansal güçler olarak vurgulandı. Firma, FMC Corp'un 2024 yılı sonuna kadar yaklaşık 3,5 kat net kaldıraç oranına ulaşmasını bekliyor ki bu da ilk çeyrekte bildirilen 5 katlık orandan bir iyileşme anlamına geliyor.

RBC Capital analisti şirketin güçlü performansına vurgu yaparak şunları söyledi: "Kanal stoklarının normalleşmesi ve yeni ürün büyümesinin güçlü kalmasıyla 2Ç'de beklenen pozitif hacim artışı nedeniyle FY24/25 tahminlerimizi ve hedefimizi 81$'a yükseltiyoruz. FMC maliyetleri yönetmeye, işletme sermayesini iyileştirmeye ve arz/talep ortamını iyi yönetmeye devam ettiği için Outperform'umuzu koruyoruz. FMC'nin net kaldıraç oranının 24. yılda ~3,5x olması beklenirken (1Ç'de 5x'e kıyasla), FCF üretimi güçlü kalmaya devam ediyor."

FMC Corporation'ın tarımsal çözümlere odaklanması olumlu piyasa koşullarıyla karşılandı ve şirketin bu dinamiklerden yararlanma kabiliyeti revize edilen fiyat hedefine ve korunan Outperform notuna yansıdı. Finans çevreleri, FMC Corp'un RBC Capital'in revize edilmiş tahminlerinde belirtilen beklentileri karşılayıp karşılayamayacağını yakından izleyecek.

InvestingPro İçgörüleri

RBC Capital Markets'ın FMC Corporation hakkındaki iyimser görüşünü takiben, InvestingPro'nun gerçek zamanlı verileri de ifade edilen bazı olumlu görüşlerle örtüşüyor. FMC Corp'un F/K Oranı 7,46 gibi rekabetçi bir seviyede bulunuyor ve bu da hisse senedinin InvestingPro İpucu olan yakın vadeli kazanç büyümesine kıyasla değerinin altında olabileceğini gösteriyor. Bu durum, 2024 yılının 1. çeyreği itibarıyla son on iki ay için düzeltilmiş F/K Oranının 6,4 ile daha da düşük olmasıyla da desteklenmekte ve yatırımcılar için potansiyel olarak cazip bir giriş noktasına işaret etmektedir.

InvestingPro İpuçları ayrıca FMC Corp'un temettü güvenilirliğini de vurgulamaktadır; şirket temettü ödemelerini 6 yıl üst üste artırmış ve 19 yıl üst üste ödemeye devam etmiştir. Temettü ödemelerindeki bu tutarlılık, şirketin hissedar getirilerine olan bağlılığının altını çiziyor. Buna ek olarak, şirket son bir hafta içinde önemli bir getiri ve son üç ay içinde güçlü bir getiri elde etti; sırasıyla %8,36 ve %30,72'lik fiyat toplam getirileri, hisse senedinin performansındaki son olumlu ivmeyi göstermektedir.

Bu bilgilerle ilgilenen yatırımcılar, FMC Corporation için hisse senedinin potansiyelini daha iyi anlamalarını sağlayacak 9 InvestingPro İpucu daha bulabilirler. Bu ipuçlarını ve daha derinlemesine ölçümleri keşfetmek isteyenler için InvestingPro 'da yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliğine INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak ekstra %10 indirimle sahip olabilirsiniz.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.