40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Electronic Arts yöneticisi 101 bin dolarlık şirket hissesi sattı

Yayın Tarihi 04.05.2024 00:56
© Reuters.
EA
-

REDWOOD CITY, CA - Dijital interaktif eğlence sektörünün liderlerinden Electronic Arts Inc . (NASDAQ:EA) şirketinin bir yöneticisi şirketteki hisselerinin bir kısmını sattı. İnsan Kaynakları Direktörü Vijayanthimala Singh, 800 adet Electronic Arts hissesini hisse başına 126,64$ fiyattan, toplamda yaklaşık 101.312$'a sattı.

Bu işlem 1 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşmiş olup önceden düzenlenmiş bir alım satım planının parçasıydı. Dosyalamadaki bir dipnota göre, bu satış Bayan Singh ve Singh-Force Family Trust tarafından 11 Mayıs 2023 tarihinde oluşturulan bir 10b5-1 ticaret planı uyarınca gerçekleştirilmiştir. Bu tür bir alım satım planı, içeriden öğrenilen bilgilere dayalı işlemlerle ilgili endişeleri önlemek için şirket içerisindeki kişilerin önceden belirlenmiş bir süre boyunca hisse satmasına olanak tanır.

Satışın ardından, hisseleri dolaylı olarak elinde bulunduran Singh-Force Aile Vakfı, 26.283 adet Electronic Arts adi hisse senedinin mülkiyetini elinde tutuyor. Tröst, Bayan Singh'in yatırım kontrolü altındadır ve Singh'in tröst tarafından tutulan tüm hisselerde maddi çıkarı vardır.

Satış, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunulan bir belgede açıklandı ve bu belge şirket içerisindeki kişilerin hisse senedi işlemleri hakkında şeffaflık sağlıyor.

FIFA, Madden NFL ve The Sims serileri de dahil olmak üzere popüler video oyunlarından oluşan geniş portföyüyle tanınan Electronic Arts, işlemle ilgili herhangi bir resmi yorum yapmadı. Hisse senedi satışı, genellikle yatırım portföylerini çeşitlendiren yöneticiler için normal iş akışının bir parçası olarak gerçekleşiyor.

Yatırımcılar ve analistler, bir yöneticinin şirketin mevcut değerlemesi ve gelecekteki beklentileri hakkındaki bakış açısına ilişkin içgörü sağlayabileceğinden, genellikle içeriden öğrenenlerin işlemlerini izlerler. Bununla birlikte, bu tür satış ve alımlar, ilgili yöneticilerin kişisel çeşitli faktörlerinden etkilenebilir ve şirketin temellerinde bir değişikliğe işaret etmez.

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Electronic Arts hisseleri NASDAQ'ta işlem görmeye devam ediyor ve şirket, çeşitli ve genişleyen oyun ve hizmet portföyüyle video oyunu sektöründe önemli bir oyuncu olmaya devam ediyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.