🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Carnival Corporation tüm filosunu Starlink Wi-Fi ile donatıyor

EditörBrando Bricchi
Yayın Tarihi 14.05.2024 20:32
CCL
-

MIAMI - Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketi Carnival Corporation & plc (NYSE/LSE: CCL; NYSE: CUK), tüm filosunu SpaceX'in Starlink yüksek hızlı internet hizmetiyle donatarak önemli bir teknoloji yükseltmesinin tamamlandığını duyurdu. Bu geliştirme, şirketin 90'dan fazla gemisinde hem konuklar hem de mürettebat için bağlantı deneyimini dönüştürecek.

Starlink internet hizmetinin kurulumu, Carnival'ın 2019'dan bu yana bant genişliğinde dört kat artış görülen filosunun bağlantısını iyileştirmeye yönelik daha geniş bir girişimin parçası. Bu kapsamlı yükseltme, yolcuların canlı içerik yayınlamasına, sosyal medyada gezinmesine ve hatta kolaylıkla uzaktan çalışmasına olanak tanıyarak denizde karadaki internet deneyimini sağlamayı amaçlıyor. Geliştirilmiş internet hizmeti aynı zamanda gemilerdeki operasyonel ve iletişim yeteneklerini de güçlendirerek gerçek zamanlı veri paylaşımını ve gemideki ekipmanların sürekli izlenmesini kolaylaştıracak.

Carnival Corporation CEO'su Josh Weinstein, yükseltme ile ilgili olarak şunları söyledi: "Starlink, kruvaziyer hatlarımızın misafirlerine sunduğu gemide bağlantı deneyimi için oyunun kurallarını değiştiren bir unsur oldu ve gemide sağladığımız süper hızlı ve güvenilir Wi-Fi hizmetinin misafir memnuniyetinde ve olumlu geri bildirimlerinde şimdiden bir artış gördük."

Uygulama, Aralık 2022'de Carnival Cruise Line ve AIDA Cruises ile başladı ve daha sonra Princess Cruises, Holland America Line ve Seabourn dahil olmak üzere şirketin diğer kruvaziyer markalarına da yayıldı. Bu girişim, Carnival'ın küresel filosunda konum veya hareketten bağımsız olarak tutarlı ve güvenilir Wi-Fi hizmeti sağlayan çoklu sağlayıcı stratejisinin bir parçasıdır.

Carnival Corporation'ın portföyü dünya çapında en çok tanınan kruvaziyer markalarından bazılarını içeriyor ve dünya çapında 800'den fazla limanı ziyaret eden 90'dan fazla gemi işletiyor. Şirketin teknolojik ilerlemeler yoluyla konuk deneyimini geliştirme konusundaki kararlılığı, denizde son teknoloji bağlantı çözümleri sağlamaya yönelik bu son hamlesinde açıkça görülmektedir.

Bu makaledeki bilgiler Carnival Corporation & plc'nin basın açıklamasına dayanmaktadır.

InvestingPro Insights

Carnival Corporation (NYSE: CCL) filosuna SpaceX'in Starlink yüksek hızlı internetini sağlayarak en son teknoloji güncellemesiyle ilerlerken, şirketin mali sağlığı ve piyasa performansı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor. Ufukta misafir deneyiminde önemli bir iyileşme görünürken, Carnival Corporation'ın da kayda değer ölçütlerle finansal denizlerde yol aldığını belirtmek gerekir.

InvestingPro verileri, 2024 yılının ilk çeyreği itibariyle son on iki ayda %50,66'lık kayda değer bir artış gösteren Carnival için önemli bir gelir artışı ortaya koyuyor. Bu artış eğilimi, 2024'ün 1. çeyreğindeki %21,97'lik çeyreklik gelir artışıyla da kanıtlanıyor ve pandemi sonrası dönemde şirket için güçlü bir toparlanmaya işaret ediyor. Şirketin piyasa değeri 18,63 milyar dolar olup Carnival'ın eğlence sektöründeki ölçeğini ve varlığını yansıtmaktadır.

InvestingPro İpuçları arasında Carnival Corporation için özellikle iki tanesi öne çıkıyor. Birincisi, şirket Oteller, Restoranlar ve Eğlence sektöründe önde gelen bir oyuncu olarak tanınıyor ve bu da Starlink internet hizmeti gibi teknolojik gelişmelerle müşteri deneyimini geliştirmeye yönelik devam eden çabalarıyla uyumlu. İkinci olarak, analistler Carnival'ın bu yıl kârlı olacağını tahmin ediyor ki bu, seyahat ve eğlence sektörünün son yıllarda karşılaştığı zorluklar göz önüne alındığında önemli bir geri dönüş.

Carnival'ın mali durumunu ve gelecek beklentilerini daha derinlemesine incelemek isteyen yatırımcılar için Investing .com/pro/CCL adresinde ek InvestingPro İpuçları mevcut. İlgilenen okuyucular INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirim kazanabilir ve Carnival'ın performansı ve potansiyel yatırım fırsatları hakkında daha fazla bilgi sağlayan toplam 10 InvestingPro İpucuna erişebilirler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.