🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Aris Water Solutions hisselerinin hedefi Evercore ISI tarafından temettü artışı nedeniyle yükseltildi

EditörEmilio Ghigini
Yayın Tarihi 14.05.2024 13:36
ARIS
-

Salı günü Evercore ISI, Aris Water Solutions Inc (NYSE:ARIS) hisseleri için fiyat hedefini bir önceki 16,00$ seviyesinden 20,00$'a yükseltirken, Outperform notunu korudu.

Firma, Aris Water Solutions'ın üç aylık temettüsünü %17 artırarak 10,5 sente yükseltme kararını da vurguladı. Aris Water Solutions, yaklaşık 765 mil uzunluğunda entegre bir boru hattı ağı işleterek tam döngülü su işleme ve geri dönüşüm çözümlerinde uzmanlaşmıştır.

Şirket, günde 1.750 bin varil su işleme kapasitesine (kbwpd) ve 1.500 kbwpd su geri dönüşüm kapasitesine sahiptir.

Şirketin ilk çeyrekteki güçlü performansı, rekor seviyeye ulaşan varil başına düzeltilmiş işletme marjındaki %12'lik ardışık artışla vurgulanmıştır. Marjlardaki iyileşme maliyet azaltma girişimlerine, elektrifikasyon çabalarına ve sözleşmelerindeki yıllık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) eskalasyonlarına bağlanıyor.

Ayrıca, ilk çeyrek marjları sözleşmeli hacimlerdeki artış, yağsız petrol ve ertelenen kuyu bakım maliyetlerinden olumlu etkilenmiştir.

Aris Water Solutions, 2024 yılı için sermaye harcamalarında %40'lık önemli bir azalma ile birlikte sağlam bir uygulama ve marj iyileştirmesi sergilemiştir.

Bu faktörler şirketi potansiyel olarak daha yüksek getirilere doğru bir yörüngeye oturtmuştur. Firmanın serbest nakit akışını artırma kabiliyetine olan güveni, son temettü artışına da yansımıştır.

Ayrıca Aris Water Solutions, güçlü ilk çeyrek sonuçlarına dayanarak yılın geri kalanı için olumlu görünümün ardından 2024 düzeltilmiş FAVÖK beklentisinin alt ucunu 185-200 milyon dolara yükseltti.

Şirketin sermaye harcamalarının yıl boyunca 85-105 milyon dolar arasında kalması bekleniyor. İlk çeyreğin kapanışında şirket, 2,5-3,5x olan hedef aralığının altında olan 2,15x borç/düzeltilmiş FAVÖK kaldıraç oranı bildirdi.

Firmanın raporu, Aris Water Solutions için Outperform notunu yineleyerek ve şirketin organik büyümesini, stratejik yeni anlaşmalarını ve sermaye verimliliğini artırmak için sistemini etkin bir şekilde kullanmasını vurgulayarak sona erdi.

InvestingPro İçgörüleri

InvestingPro'nun son analizi, Aris Water Solutions Inc (NYSE:ARIS) için Evercore ISI tarafından belirtildiği gibi şirketin olumlu gidişatıyla uyumlu birkaç temel ölçüt ve içgörüyü vurgulamaktadır. 2024'ün ilk çeyreği itibariyle son on iki ayda %57,3'lük güçlü bir brüt kâr marjına sahip olan Aris Water Solutions, maliyetleri yönetme ve kazanç elde etme konusundaki etkileyici becerisiyle öne çıkıyor. Bu finansal sağlık, aynı dönemde %18,25'lik güçlü bir gelir artışı ile desteklenmekte ve şirketin faaliyetlerinde sağlam bir genişlemeye işaret etmektedir.

InvestingPro İpuçları, Aris Water Solutions'ın bu yıl net gelir artışı görmesinin beklendiğini, bunun da firmanın artırılmış temettüsü ve iyileştirilmiş FAVÖK beklentisiyle tutarlı olduğunu öne sürüyor. Ayrıca, şirketin hisse senedi geçen yıl %86,3'lük fiyat toplam getirisiyle güçlü bir getiri sağlayarak yatırımcı güvenini ve piyasa performansını ortaya koydu. Okuyucular, 10 InvestingPro İpucu daha dahil olmak üzere mevcut ek bilgilerle, https://www.investing.com/pro/ARIS adresini ziyaret ederek Aris Water Solutions'ın finansal ortamına ilişkin anlayışlarını derinleştirebilirler. Yatırım araştırmalarınızı geliştirmek için InvestingPro'da InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim elde etmek için INVTROZEL1A kupon kodunu kullanın.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.