Applied DNA 1'e 20 ters hisse bölünmesini duyurdu

EditörNatashya Angelica
Yayın Tarihi 22.04.2024 23:17
APDN
-

STONY BROOK, NY - PCR tabanlı DNA teknolojileriyle tanınan Applied DNA Sciences, Inc. (NASDAQ:APDN) bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe günü gün başında yürürlüğe girmek üzere adi hisse senetlerinin 1'e 20 ters hisse bölünmesini onayladı. Nasdaq Sermaye Piyasasında bölünmeye göre ayarlanmış işlem aynı gün piyasa açılışı ile başlayacaktır.

Ters hisse bölünmesi, şirketin ihraç edilmiş ve tedavülde olan adi hisse senetlerinin her 20 hissesini bir hisseye dönüştürecek ve hisse başına 0.001 $ nominal değeri koruyacaktır. Bu işlem, ihraç edilmiş ve tedavülde olan hisse sayısını yaklaşık 17,26 milyondan 863.000'e düşürecektir. Şirketin toplam yetkili hisseleri değişmeden kalacaktır.

Mevcut hisse senedi opsiyonları, kısıtlı hisse senedi birimleri ve varantların yanı sıra şirketin öz sermaye teşvik planları kapsamında mevcut hisse sayısında orantılı ayarlamalar yapılacaktır. Hiçbir kesirli hisse ihraç edilmeyecek; hissedarlar herhangi bir kesirli hisse yerine yuvarlanmış tam hisse alacaklardır.

Ters hisse bölünmesi kararı, 15 Nisan 2024'te Nasdaq'ın minimum teklif fiyatı gerekliliğine uyumu sağlamak için bölünmeyi uygulamak üzere Yönetim Kurulu'na yetki veren bir hissedar oylamasının ardından alındı. Şirket, hisse başına 1.00 $ minimum teklif fiyatını karşılayarak Nasdaq Sermaye Piyasası'ndaki listesini korumayı hedefliyor.

Applied DNA'nın transfer acentesi Equiniti Trust Company, hissedarlara bölünme sonrası hisse sahipliklerine ilişkin ayrıntıları sağlayacaktır. Hisseleri kaydi olarak veya bir banka, broker veya başka bir vekil aracılığıyla tutulan hissedarların, hesapları otomatik olarak hisse konsolidasyonunu yansıtacağı için herhangi bir işlem yapmaları gerekmeyecektir.

Bu duyuru Applied DNA Sciences tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır. Şirket, sentetik DNA'nın enzimatik üretimi, moleküler teşhis ve genetik test hizmetleri ve DNA tabanlı endüstriyel tedarik zinciri güvenlik hizmetleri de dahil olmak üzere çeşitli iş pazarlarında faaliyet göstermektedir.

Şirket yakın zamanda Spindle Biotech, Inc. şirketini satın alarak mRNA terapötiklerinin üretimine de girmiştir.

Prosedüre ilişkin soruları olan yatırımcıların ve hak sahiplerinin daha fazla bilgi için ilgili banka, aracı kurum veya vekil ile iletişime geçmeleri tavsiye edilir.

InvestingPro İçgörüleri

Applied DNA Sciences, Inc. şirketinin (NASDAQ:APDN) kısa süre önce yaptığı ters hisse bölünmesi duyurusu ışığında, yatırımcılar şirketin finansal sağlığını ve piyasa duyarlılığını anlamak isteyebilir. InvestingPro verilerine göre, APDN şu anda 5,6 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip ve bu da sektördeki göreceli büyüklüğünü yansıtıyor.

Şirketin 1Ç 2024'e kadar olan son on iki ay itibariyle fiyat-defter oranı 1,34'tür ve bu da hisse senedinin net varlık değerine yakın bir değerlemeyle işlem gördüğünü gösterebilir.

Yine de, APDN'nin 1Ç 2024 itibarıyla son on iki ayda %53,31'lik bir düşüşle gelirlerinde önemli bir düşüş yaşadığını belirtmek önemlidir. Bu daralma, 2024 yılının ilk çeyreğinde üç aylık gelirin %83,07 oranında azalmasıyla daha da vurgulanmaktadır. Bu rakamlar şirketin mevcut performansı ve gelecekteki büyüme beklentileri hakkında endişelere yol açabilir.

Yatırım analizi açısından bakıldığında, iki InvestingPro İpucu bu noktada APDN için özellikle önemlidir. Birincisi, şirket düşük bir gelir değerleme katsayısıyla işlem görüyor ve bu da potansiyel olarak düşük değerli hisse senetleri arayan yatırımcıları çekebilir. İkincisi, hisse senedi Göreceli Güç Endeksi'ne (RSI) göre aşırı satım bölgesinde, bu da yakın vadede potansiyel bir toparlanmaya veya en azından hisse senedi fiyatında bir stabilizasyona işaret edebilir.

Daha kapsamlı bir analiz arayan yatırımcılar için InvestingPro, https://www.investing.com/pro/APDN adresinde APDN için 14 InvestingPro İpucu daha dahil olmak üzere ek bilgiler sunmaktadır. Ayrıca, yatırımcılar INVTROZEL1A kupon kodunu kullanarak InvestingPro aboneliğinde %20'ye varan indirim elde edebilir ve şirketin mali tabloları ile piyasa performansını daha derinlemesine inceleyebilirler.

Hissedarlar ve potansiyel yatırımcılar ters hisse bölünmesinin etkilerini değerlendirirken, bu ölçümler ve ipuçları Applied DNA Sciences'ın pazardaki konumu ve karşılaştığı zorluklar hakkında daha incelikli bir anlayış sağlıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.