🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

Ham petrol vadeli işlemleri talep arttırmasıyla yükseldi

Yayın Tarihi 20.12.2010 14:41
BARC
-
RSEL
-
Investing.com - Ham petrol vadeli işlemleri Pazartesi günü normalden soğuk seyreden havaların ABD'de ısınma yakıtlarına olan talebi arttırmasıyla 3 günün en yüksek seviyesini vurdu.

New York Ticaret Borsasında petrol Ocak ayı için varil başına %0.68 oranında artışla 88.67 Amerikan dolarından işlem görüyor.

ABD Ulusal Hava durumu hizmetleri Pazar günü ABD'nin Kuzeydoğusundaki hava sıcaklıklarının 24-28 Aralık arasında normalden soğuk olacağını belirtti.

Hava durumu hizmetleri aynı zamanda ABD'de ısınma yakıtlarına olan talebin 25 Aralık haftasında %4.6 oranında olmasını bekliyor.

ABD'nin Kuzeydoğusu dünyanın en büyük ısınma yakıtı tüketen bölgesi. Bir varil ham petrolden 42 galon ısınma yakıtı üretiliyor.

Diğer yandan Amerikan Petrol Enstitüsü Cuma günü ABD'de benzin tüketiminin her gün 20 milyon varil artışla %6.5 oranında yükseldiğini belirtti.

Bu sırada küresel finans hizmet sağlayıcısı Barclays, günün erken saatlerinde ham petrol fiyatlarının 2011 yılında 91 Amerikan dolarına yükseleceğini belirtti.

Diğer yandan Ocak ayı için doğal gaz %0.27 oranında artışla 4.071 Amerikan dolarından işlem görürken Ocak ayı için ısınma yakıtları %0.31 oranında artışla galon başına 2.481 Amerikan dolarından işlem görüyor.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.