Türkiye'nin 4G ile zaman kaybetmesine gerek yok; iki yıl içerisinde 5G'ye geçilmeli-Erdoğan

Yayın Tarihi 22.04.2015 07:44
© Reuters. Türkiye'nin 4G ile zaman kaybetmesine gerek yok; iki yıl içerisinde 5G'ye geçilmeli-Erdoğan
TTKOM
-

ANKARA, 22 Nisan (Reuters) - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dünyanın 5G teknolojisini konuşmaya başladığını belirterek, Türkiye'nin de 4G ile zaman kaybetmesine gerek olmadığını ve iki yıl içerisinde 5G'ye geçilmesi gerektiğini söyledi.

Türk Telekom'un TTKOM.IS dün akşamki 175. yıl kutlama törenine katılarak bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye'nin geçmişten bugüne telekomünikasyon sektöründe çok ciddi ilerlemeler kaydettiğine dikkat çekti ve, "Şimdi 4G meselesi konuşuluyor. Ben de diyorum ki dünya şu anda 5G'yi konuşuyor, biz 3G'deyiz. Dolayısıyla 4G ile zaman kaybetmemize gerek yok" dedi.

Erdoğan "Öyleyse biz şu anda 3G'de biraz daha sabır, şurada iki yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G'li bir çöplük haline döner. Bizim bunu aşmamız lazım. 3G'de iyi bir noktadayız, sabırlı olalım ve biz 5G'ye çalışalım. 3G'den 5G'ye atlayalım. Yapmamız gereken bu" diye konuştu.

4G ihalesinin 26 Mayıs'ta yapılacağı açıklanırken, Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin 4G hizmetinin 1 Ocak 2016'dan itibaren hizmete sunulmasının planlandığını ve bu süreye kadar işletmecilerin şebekelerini 4G hizmetine hazır hale getirmeleri gerektiğini belirtmişti. ID:nL5N0X70PE

Türk Telekom'un özelleştirildiği 2005 yılından bu yana çok önemli yatırımlara imza attığını da belirten Erdoğan, bu özelleştirmenin "uzun ve sancılı" olduğunu belirtirken, "Bugün gelinen yere, yatırımlara bakınca özelleştirme aşamasında ifade edilen eleştirilerin ne kadar yanlış haksız olduğunu görüyoruz. Açık söylüyorum Türk Telekom eskisi gibi verimsiz bir kamu kuruluşu olarak devam ediyor olsa böyle bir yatırıma imkan olur muydu?" dedi.

Türk Telekom'un önümüzdeki dönemde teknoloji geliştirmek konusunda çok daha atak davranacağına inandığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin teknoloji "tasarlayan ve ihraç eden" bir ülke olmak istediğini ifade etti.

Konuşmasında Türk Telekom yöneticilerine de seslenen Erdoğan, "Uzun süredir Türkiye'nin en değerli şirketi unvanını elinde bulunduran Türk Telekom'dan buna uygun şekilde performansını katlayarak artırmasını bekliyorum ama biraz bu ara rekabet halinde olduğu şirketten geri düşme gibi bir durumu var. Rekabeti artırın, rekabette fayda var" dedi.

Son yorumlar

Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.