🎁 💸 Hediye! Warren Buffet'ın %49,1 getiri sağlayan portföyünü takip listenize kopyalayınPortföyü Kopyala

İzleme Listesi: Tesla, Ripple ve Dolar Endeksi

Yayın Tarihi 25.06.2021 11:33
EUR/USD
-
GBP/USD
-
USD/JPY
-
AUD/USD
-
NZD/USD
-
DX
-
TSLA
-
DXY
-
BTC/USD
-
XRP/USD
-
XRP/USD
-

Önemli Haberler 
  • Haftanın son işlem gününe girerken piyasada risk iştahı yüksek. Wall Street rekor tazelerlen dolar endeksi yatay seyrediyor.

  • ABD’de 1,2 trilyon dolar değerinde iki partili altyapı paketi onaylandı. Altyapı paketi kapsamında önümüzdeki 5 yıl içinde 973 milyar dolar, 8 yıl içinde 1,2 trilyon dolar harcanması hedefleniyor. Ulaşım için 579 milyar dolar, diğer altyapılar için 266 milyar dolarlık bütçe ayrıldı. Kalan bütçe ile de yasa ve kurallarda düzenelemelere gidilmesi bekleniyor. Altyapı paketi, Temsilciler Meclisi ve Senatonun da onayından geçerse, yasalaşması için Başkan Joe Biden'ın imzasına sunulacak.

  • Majörler arasında EURUSD 1,1950 altında konsolidasyona devam ederken GBPUSD tarafında delta varyantının yayılması ve İngiltere Merkez Bankası’nın güvercin tutumu Sterlin/Dolar grafiklerinde kısa vadeli satış baskını arttıran faktörler arasında.

  • NZDUSD en güçlü majör olarak dikkat çekerken USDJPY en yavaş çift olarak gözleniyor. AUDUSD tarafında da 0,76 direnci test ediliyor. Ons altın fiyatlarının ivme kazanmadı AUD tarafında yükseliş getirebilir.

  • Paket onayı açıklamasıyla birlikte ons altında alıcılar ivme toplamaya başladı. Gün içinde 1780 seviyesine yükseliş kaydetti. İlerleyen saatlerde 1787 direnci test edilebilir.

  • Kripto tarafında Bitcoin tekrardan 35.000 dolar direncinden reddedildi. 33.600 desteğini test etmesi bekleniyor.

Teknik

Tesla)
TESLA

Ocak 25 tarihinden beri geri çekilen Tesla hissesi geçtiğimiz gün içinde 656 majör direncini kırarak 695 seviyesine kadar yükseliş kaydetti. Önceki günün açılışında fiyat boşluğu bırakara yukarı yönlü ivme sinyali oluşturan fiyat hareketinde gözler bugün 16:30 piyasa açılışında olacak. Olası üç senaryo görünmekte. Birincisi fiyatın açılışta fiyat boşluğunu kapatarak 656 seviyesinde destek testi kaydetmesi ve onaylanması durumunda tekrar yükseliş dalgasına devam etmesi yönünde. İkinci senaryo ise fiyatın 656 destek testinin reddedilmesi ve tekrardan konsolidasyon bölgesine dönmesi. Bu durumda açığa satış fırsatı çıkarak fiyatın 624 desteğine kadar düşmesi beklenmekte. Üçüncü senaryo ise açılışın tekrar ivmeli alıcılı olması ve fiyatın sırasıyla 693, 700 ve 710 dirençlerine kadar yükseliş kaydetmesi. Üç senaryonun ikisi olası bir yükselişi işaret ederken bir tanesi düşüşü işaret etse de açığa satış fırsatı sunmakta. Dolayısıyla bugün 16.30’da piyasa açılışını takip etmekte fayda var.

  • Dirençler: 693 - 700 - 710
  • Destekler: 675 - 656 - 624

XRP
 XRP

Ripple grafiklerinde fiyat hafta başında 0,50 seviyesine kadar çekildikten sonra Bitcoin’in yükselişiyle birlikte tekrardan alış ivmesi kazandı. Geçtiğimiz gün 0,68 direncine kadar yükseliş kaydeden fiyatın günün erken saatlerinde bu bölgeden reddedildiği görülmekte. Kısa vadede satış baskısı yüksek görünüyor. Sırasıyla 0,6070 - 0,5660 - 0,5073 desteklerinin test edilmesi beklenmekte. Boğaların tekrar hakimiyeti ele alması için 0,68 üzeri 4H mum kapanışı gözleniyor.

  • Dirençler: 0,6625 - 0,6800 - 0,7716
  • Destekler: 0,6070 - 0,5660 - 0,5073

ABD Dolar Endeksi
 DXY

Perşembe günü 1,2 trilyon dolar değerinde altyapı paketinin onaylanmasıyla birlikte piyasada risk iştahı yükseldi. Yükselen risk iştahı hisselerde alış ivmesine yol açarken dolar endeksinde satış baskısını arttırarak konsolidasyon periyodunun uzamasına sebep oldu. Bugünün erken saatlerinde fiyat 91.830 direncinden reddedilerek 91.720 desteğine kadar düştü. Analiz anında fiyat bu seviyeyi destek olarak test etmekte. Destek testinin onaylanması durumunda tekrardan 91.850 konsolidasyon direnci bölgesine kadar yükseliş beklenebilir. Öte yandan fiyatın 91.640 seviyesinin altına düşmesi fiyat hareketi açısından düşük dip oluşturarak kısa vadeli satış baskısının artmasına yol açabilir. Dolayısıyla bu senaryoda gözler aşağı yönlü kademeli destekler olan 91.590 ve 91.350 seviyelerine dönüyor. Bugün ekonomik aktivite sayısının az olması ve risk iştahının yükselmesi aşağı eğimli konsolidasyonun devam edeceğine işaret etmekte.

  • Dirençler: 91.850 - 91.990 - 92.150
  • Destekler: 91.590 - 91.500  - 91.350

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.