40% İndirim
💰 Buffett, Chubb'daki 6,7 milyar $ hissesini açıkladı. Tam portföyü InvestingPro ile sınırsız şekilde görüntüleyinPortföyü Kopyala

Özel Seri: Haftanın En Çok Kazandıran ve Kaybettiren Kripto Para Birimleri

Yayın Tarihi 02.09.2023 16:12
BTC/USD
-
IOTA/USD
-
ETH/USD
-
KCS/USD
-
DOGE/USD
-
XDC/USD
-
BCH/USD
-
MKR/USD
-
XRP/USD
-
LEOu/USD
-
HBAR/USD
-
pDOTn/USD
-
RUNE/USD
-
SOL/USD
-
SHIB/USD
-
OPm/USD
-
TON/USD
-
PEPE/USD
-
SUI/USD
-

Kripto para piyasaları, haftanın ilk yarısı bazı olumlu gelişmelere bağlı olarak yukarı yönlü bir atak yapmasına rağmen ikinci yarıda SEC kaynaklı yeni gelişmelerin ardından kazanımlarını geri vererek yatay konumuna geri döndü.

Toplam kripto para piyasa değeri, volatilite artışı esnasında 1,1 trilyon dolara kadar yükseldikten sonra yükseliş kısa soluklu oldu ve ardından gelen satışlar piyasa değerinin 1,04 trilyon doların altına sarkmasına neden oldu. 

Hafta başında Grayscale’in SEC’e açtığı davayı kazanması ve X’in kripto ödemelerini içeren bir lisans daha alması piyasaları yukarı taşıyan ana gelişmeler arasında yer aldı. Ancak bu olumlu hava, SEC’in 7 spot Bitcoin ETF başvurusu için kararını ertelemesi ile tersine döndü. 

Bu esnada piyasayı domine eden Bitcoin, 26.000 dolar desteğinden 28.000 dolara kadar hızlı bir yükseliş kaydetti. Hafta ortasında gelen kısmi kâr satışlarının ardından SEC kararı hızlı bir geri dönüşü tetiklerken Bitcoin, 25.333 dolara kadar bir düşüş yaşadı. Hafta sonuna girildiğinde ise en büyük kripto paranın haftalık bazda %1 civarında düşüşle 25.800 dolar bandında hareket ettiği görülüyor. 

Ethereum, bu haftaki volatilitede 1.745 dolara kadar yükseldi, ancak toparlanmanın kısa sürmesinin ardından düşüş trendine devam eden en büyük kripto para, haftalık bazda %1,5’e yakın geri çekilmeyle bugün 1.630 dolar bandında hareket ediyor. 

En büyük 20 kripto para arasında düşüş eğilimi kendini gösterirken en çok geri çekilen altcoin’ler; XRP (-%4,5), DOT (-%5,86), SHIB (-%3,69) ve SOL (-%3,22) oldu. Piyasa değeri yüksek altcoin’ler arasında bu hafta ilk 100’de de en çok yükseliş kaydeden Toncoin (TON) oldu. TON, son bir haftada %34 değer artışıyla piyasadan pozitif ayrıştı. BCH (%5,7), DOGE (%1) ve LEO (%0,66) haftalık bazda artıda kalan kripto para birimleri oldu. 

3. parti reklam. Investing.com'un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Haftanın en çok kazandıran ve kaybettiren kripto para birimleri

Bu hafta ilk 100 kripto para arasında en çok yükselen kripto para birimleri şu şekilde sıralandı: 

Bu hafta ilk 100’de en çok kaybettiren ilk 5 kripto para ise şu şekilde sıralandı:

Son yorumlar

yeniyim ve ufak yatırımlarla kazanç elde etmek istiyorum tavsiye yada öneriniz nedir ?
Yeni yatırımcıyım ufak yatırımlarla kazançlar elde etmeye calısacagım ne öneriyorsunuz ??
ıkıde bir msj atmandan sıkıldım btc yorum filan istemiyorum baydi artikkk almiyoruz da yeter
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.