🔮 Oracle'dan daha mı iyi? Buffet almadan 5 ay önce Adil Değer %42'lik artış görmüştüAdil Değeri Göster

Yaz Sezonunun Başlamasıyla Birlikte Yükselişe Hazır Üç Hisse

Yayın Tarihi 23.06.2021 16:05
US500
-
EXPE
-
STZ
-
TAP
-
BKNG
-
POOL
-
SAM
-
BUD
-
TRIP
-
ASO
-
LESL
-
ABNB
-
HAYW
-
2020'de yaz tatili son derece sönük kaldı; COVID-19 salgını çoğu insanın tatil planlarını iptal etmesine neden oldu ve eğlence, rezervasyon, hava yolu, yolcu gemisi ve otel sektörlerindeki hisseler ciddi darbeler aldı.
 
Şimdi takvimlerimizi 2021 yazına saralım. Yüksek oranda teşvik önlemleri ve başarılı aşı uygulamalarıyla birlikte, geçtiğimiz yılda darbe alan isimlerin birçoğu etkileyici toparlanmalar kaydetti.
 
Yaz döneminin resmi olarak başlamasıyla birlikte, güçlü talep sayesinde önümüzdeki haftalarda yükselişlerini sürdürmek için iyi pozisyonda olan üç hisseyi inceledik.

1. Expedia

  • 2021 Performansı: %+26,1
  • Piyasa Değeri: 24,5 milyar dolar
 
Expedia (NASDAQ:EXPE), büyük oranda tüketicilerin ve küçük işletmelerin seyahatlerde kullandığı lider bir online seyahat şirketi. Expedia.com, Orbitz, Travelocity, Vrbo, Trivago, Hotels.com, Hotwire.com ve CarRentals.com, şirketin popüler web sayfalarından bazıları.
 
Korona virüs krizinin büyüdüğü Mart 2020'de hisse fiyatlarında çöküş yaşayan şirket, dünya çapında ekonomilerin yeniden açılması ve salgın dönemi kısıtlamalarının gevşetilmesiyle birlikte seyahat endüstrisindeki iyileşmeden faydalandı.
 
Bu yıl yaklaşık %26, son 12 ayda ise %104 değer kazanan EXPE hissesi, dünü 18 Mart'ta ulaştığı 187,90 dolarlık rekor zirvesine çok yakın bir noktada, 166,93 dolarda kapattı.
 
Seattle, Washington merkezli online tatil rezervasyon platformu mevcut seviyelerde yaklaşık 24,5 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.
 
EXPE Günlük Grafik

Expedia, özellikle de yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde yerel seyahat talebindeki devam eden toparlanmadan faydalanmak isteyen yatırımcılar için alınabilecek en iyi hisselerden biri olmaya devam ediyor.
 
Mayıs başlarında ümit verici ilk çeyrek sonuçları yayınlayan online seyahat devi, bir sonraki çeyreklik raporunu 29 Temmuz'da, piyasa kapanışının ardından yayınlayacak.
 
Konsensüs beklentisi ikinci çeyrekte hisse başına zararın, bir yıl önceki 4,00 dolara kıyasla ciddi bir toparlanmayla 0,63 dolara gerilemesi yönünde.
 
Gelirin ise, ABD'deki seyahat pazarındaki güçlenmeden sağlanan faydayla birlikte bir yıl önceki 566 milyon dolara kıyasla tam %251 artarak, 1,99 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
 
Gelir ve hisse başına kâra ek olarak, yatırımcılar Expedia yönetiminin yılın geri kalanı ve sonrasına yönelik görünüme dair yorumlarını dikkatle takip edecek.
 
Şirketin ilk çeyrek sonuçlarında, CEO Peter Kern seyahat pazarının nihai olarak tam kapsamlı yeniden açılışı konusunda umutlu konuştu ve yerel ve tatil amaçlı talebin iyileşmenin öncülüğünü yapmasını beklediğini söyledi.
 
Diğer önemli isimler: Booking Holdings (NASDAQ:BKNG), Airbnb (NASDAQ:ABNB), TripAdvisor (NASDAQ:TRIP)

2. Pool Corporation

  • 2021 Performansı: %+23,4
  • Piyasa Değeri: 18,4 milyar dolar
 
Pool Corporation (NASDAQ:POOL); yüzme havuzu malzemeleri, ekipmanları ve ilgili bahçe ürünleri alanında dünyanın lider distribütörü. Dünya çapında yaklaşık 120.000 toptan müşterisine hizmet veren şirket, aynı zamanda perakende mağazalara ve yüzme havuzu tamir ve bakım merkezlerine de ürün ve hizmetler sağlıyor.
 
Ekim 2020'de S&P 500'e katılan POOL hissesi, COVID-19 salgınının ev sahiplerini bahçelerindeki havuzların bakımına ya da değişimine harcama yapmaya itmesiyle birlikte 2021'de %23'ün üzerinde, son 12 ayda ise yaklaşık %70 değer kazandı.
 
Pazartesi günü 464,03 dolarlık yeni bir tarihi zirveyi gören hisseler, dün akşamı 459,76 dolarda kapatarak Covington, Louisiana merkezli şirkete yaklaşık 18,4 milyar dolarlık bir piyasa değeri verdi.
 
POOL Günlük Grafik

Geçtiğimiz çeyrekte kâr ve gelir beklentilerinin çok üzerine çıkan Pool Corp, bir sonraki mali sonuçlarını 22 Temmuz'da, piyasa açılışı öncesinde yayınlayacak.
 
Konsensüs beklentisi hisse başına kârın bir yıl önceki 3,72 dolardan %47'lik artışla ikinci çeyrekte 5,48 dolara ulaşması yönünde.
 
Gelirin ise, bireysel havuz ürünlerine yönelik yüksek talebi yansıtacak şekilde, bir yıl önceki 1,28 milyar dolardan %35'lik artışla 1,73 milyar dolarda tarihi bir zirveye ulaşması bekleniyor.
 
Yatırımcılar bu figürlerin dışında, uygun tüketici trendlerinden ve müşteri talebinden fayda sağlamaya devam eden şirketin yönetiminin mali 2021 tam yılı için pozitif beklentisini korumasını umuyor.
 
Pool yönetimi ilk çeyrekte tam yıllık hisse başına kârın 11,85 - 12,60 dolar arasında olacağı tahmininde bulunmuştu. Buna kıyasla, bir önceki kâr tahmini hisse başına 9,12 - 9,62 dolar aralığındaydı.
 
Diğer önemli isimler: Hayward Holdings (NYSE:HAYW), Academy Sports Outdoors (NASDAQ:ASO), Leslies (NASDAQ:LESL)

3. Molson Coors

  • 2021 Performansı: %+21,5
  • Piyasa Değeri: 11,9 milyar dolar
 
Molson Coors Brewing Company (NYSE:TAP), dünyanın en büyük beşinci bira üreticisi ve 100'den fazla ülkede 15 markanın satışını yapıyor. Şirket 2005 yılında, Kanada'lı Molson ve ABD'li Coors şirketlerinin birleşimiyle kuruldu.
 
Chicago, Illinois merkezli şirketin New York ve Toronto borsalarında işlem gören hisseleri, alkollü maden sularına (hard seltzer) yönelik talepteki artış ve bira satışlarındaki toparlanma sayesinde 2021'de %21,5, son 12 ayda ise %47 yükselerek genel piyasaların üzerinde bir performans gösterdi.
 
Coors Light, Miller Lite, Blue Moon, Peroni ve Carling gibi ünlü bira markalarına sahip şirket, yakın zamanda Topo Chico Hard Seltzer'ı da portföyüne ekledi. Şirket aynı zamanda Vizzy Lemonade ve Coors Seltzer'ı da ürün listesine kattı.
 
10 Haziran'da 61,48 dolarlık salgın öncesi bir zirveye sıçrayan TAP hissesi, dünkü seansı 54,92 dolarda kapatarak şirkete yaklaşık 11,9 milyar dolarlık bir piyasa değeri verdi.
 
TAP (NYSE) Günlük Grafik

Yazın başlamasıyla birlikte, Molson sahip olunacak en iyi hisselerden biri. Dünya çapında insanların barlara, restoranlara ve spor organizasyonlarına gitmeye başlayarak salgın öncesi aktivitelerine geri dönmeleri sonucunda bira tüketiminde dönemsel bir sıçrama bekleniyor.
 
Nisan sonunda yayınladığı ilk çeyrek sonuçlarında sürpriz bir kâr açıklayan Molson, ikinci çeyrek sonuçlarını 28 Temmuz'da, piyasa açılışı öncesinde yayınlamaya hazırlanıyor.
 
Konsensüs beklentisi, artan talep ve bira endüstrisinin temellerindeki güçlenmeyle birlikte hisse başına kârın 1,34 dolar, gelirin ise yıllık %12'ye yakın artışla 2,81 dolar seviyesinde olması yönünde.
 
Nielsen verilerine göre, ABD'de perakende hard seltzer satışları 24 Nisan'la tamamlanan bir yılda %103'lük artışla 4,52 milyar dolara ulaştı. Bu da iki yıl önceye kıyasla %585'lik bir büyümeyi temsil ediyor.
 
Diğer önemli isimler: Boston Beer (NYSE:SAM), Anheuser Busch (NYSE:BUD), Constellation Brands (NYSE:STZ)

Son yorumlar

Sıradaki makale yükleniyor...
Uygulamamızı Yükleyin
Risk Açıklaması: Finansal araçlar ve/veya kripto paralarla işlem yapmak yüksek seviyede risk içermektedir ve yatırım miktarınızın bir kısmını veya tamamını kaybetmenize sebep olabilir, bu sebeple tüm yatırımcılar için uygun değildir. Kripto para fiyatları aşırı derecede hareketlidir ve finansal haberler, politik olaylar ve düzenleme kurumları gibi konulardan kolaylıkla etkilenir. Kaldıraçlı işlem yapmak finansal riskleri yükseltmektedir.
Diğer finansal araçlar veya kripto paralar içinden tercihinizi yapmadan önce, yatırım nesnelerinizi, deneyim seviyenizi ve risk iştahınızı dikkatlice gözden geçiriniz ve ihtiyacınız olduğunda profesyonel tavsiye almayı deneyiniz.
Fusion Media sitede yer alan bilgilerin gerçek zamanlı ya da isabetli olacağının mutlak olmadığını hatırlatır. Tüm borsa fiyatları, endeksler, vadeli işlemler, Forex ve kripto para fiyatları, borsalardan değil piyasa düzenleyicileri tarafından oluşturulur, bu sebeple fiyatlar isabetli olmayabilir ve gerçek piyasa fiyatlarından farklı olabilir, bu da buradaki fiyatların fikir verme amaçlı olduğunu ve ticari amaçlar için uygun olmadığını gösterir. Fusion Media veya herhangi bir sağlayıcı, buradaki bilgileri kullanmanız sonucu oluşacak olası kayıplarınızdan ötürü sorumluluk taşımamaktadır.
Bu sitede yer alan bilgileri, Fusion Media ve/veya veri sağlayıcıdan yazılı izin almadan kullanmak, saklamak, kopyasını üretmek, görüntülemek, düzenlemek veya dağıtmak yasaktır. Fikri mülkiyet hakkı, sitede yer alan verileri sağlayanlara ve/veya borsalara aittir.
Fusion Media reklamlarla veya reklam verenlerle etkileşiminize bağlı olarak internet sitesinde görüntülenen reklamlardan gelir elde edebilir.
İşbu sözleşmenin aslı İngilizcedir ve İngilizce ve Türkçe versiyonu arasında tutarsızlık olduğunda İngilizce versiyonu dikkate alınacaktır.
© 2007-2024 - Fusion Media Limited. Tüm Hakları Saklıdır.